25.07.07
14:40
извиняма се че прая нова тема амa ми трябва спешен съвет.Аз съм на 17 години и преди 5 6 месеца си зимах дъмбел почнах да дигам 15 пати по 10 кг и после след това лицеви вкъщи.Обаче след 2 3 седмици почна да ме боли кръста не знам защо призорил ли сам се не знам.Ходих на доктор прайха ми снимки ходих на скенер и на снимка.Казаха че имам много начален стадий на дископатия и ходих на нагревки 10 пати ходих и на физиотерапия.Физиотерапевтите ми казаха че е растегнат мускул и така не разбрах накрая какво ми има обаче още ме боли искам да трагна на фитнес но не мога и много се ядосвам.Физиотерапевтите ми казаха да забрая ръгби.а преди това ругби тренирах.Казаха ми че и на фитнес не трябва да ходя а пак аз искам да си оправя тялото кажете ми какво да правя. Мерси предварително
Вземи си загряващи лепенки от аптеката - не са скъпи - и ги залепи на мястото на болката в кръста. Аз така си оправих кръста преди като се бях контузил. Оставяш ги залепени за 3-4 дни - може и да се къпеш с тях - няма да паднат. Болката минава - гаранция. Само в началото като ги лепнеш загряват доста силно, но това е само за 2-3 часа, важното е че болката отминава. Успех и скорошно оздравяване!
26.07.07
04:55
ми моя съвет е винаги да загряваш преди тренировка дори когато си в домашни условия.
26.07.07
10:45
не са ли опасни тези лепенки за грабначният стълб
Еми мене ме болеше не точно гръбначния стълб, а от двете страни на него долу на кръста. Едва се накланях и болката беше постоянна и пулсираща независимо дали бях прав, седнал или легнал. Много кофти - прецаках се от упражнението хеликоптер за рамо - правех го прекалено бързо и с голяма тежест. Тогава болката ми минаваше само от аспирин и то само за 2-3 часа и после пак се появяваше. Така изкарах няколко седимици и някой ми каза за тези лепенки и си ги взех. Още с лепването ми мина болката - казах ти по-горе че неприятното е че за 2-3 часа бая загряват, но се търпи защото болката минава. За гръбнака не знам дали са опасни - питай лекар ако искаш. При мене помогнаха. Но контузията остава и някой път като се претоваря пак я усещам леко, но се търпи, поне няма постоянна болка - това е кофтито с някои травми, че минават много бавно и трябва време.
Успех!
03.08.07
15:50
отиди на кинезитерапевт,недей да го отлагаш за да не се прецакаш во веки ;) прискрипаните нерви маи не ги фаща скенера...
07.08.07
21:14
Значи и аз имам същият проблем. Купих си лепенка, залепих я и първите 2-3 часа страшно яко ме загря. Още не са минали 2-3 дни да видя какъв е резултата, но се надявам да се оправя :)
Здравейте,
Дископатията (дисковата херния) е механично увреждане, което е на практика нелечимо. В по-тежките случаи се засягат нервни окончания, в резултат на което започват болки обикновено в краката. Аз имам диагностицирана дископатия от няколко месеца, но най-вероятно проблем с прешлените съм имала доста преди това. За нещастие е много възможно да имате дископатия или дискова херния, без изобщо да подозирате, докато не легнете на легло. Най-доброто, според мен, е при лека, периодична болка в кръста да се направи скенер, за да сте наясно с неговото състояние, без да се сдобивате с дископатия. Скенер или ЯМР, но не рентген. Конкретно за мен, ако бях си направила изследвания миналата година, когато започна да ме наболва кръста, сега сигурно нямаше да имам тази хронична болест, тъй като шях да се пазя повече.
Пиша това от личен опит и, колкото и да е изтъркано вече, направете си скенер. Мисли от рода на “на мен няма да се случи” не помагат при дископатията. Аз вече го научих. Нека спомена само, че съм на 27 години, в добра физическа форма.
05.09.07
13:41
Човек, може освен дископатия да си се секнал, да си прескрипал нерв или доста вероятно е да си разтегнал сухожилие.
Сигурно може, но няма сухожилия по продължение на гръбначния стълб....доколкото зная
06.09.07
20:36
Е може да е около гръбначния стълб а пък да чувства болката там!
az sam na 23 godini i sa6to imam diskova herniq.problemat e 4e si vla4a leviq krak i kutsam.ujasssssss.sviknah s misalta 4e nqma da treniram ve4e.samo iskam da mi mine bolkata.
ako trenirah s kolan nqma6e da pi6a sega tova. ZNAETE LI KOLKO SE SAJALQVAM. SEGA NE MOGA DA VARNA VREMETO:(:(:(:(:(
Пиши на кирилица ! Форума си има кирилизатор .
Мнението беше редактирано от GH0$T на 24.03.08 08:46.
казано от inis9 на 04.09.07, 19:58:
Здравейте,
Дископатията (дисковата херния) е механично увреждане, което е на практика нелечимо. В по-тежките случаи се засягат нервни окончания, в резултат на което започват болки обикновено в краката. Аз имам диагностицирана дископатия от няколко месеца, но най-вероятно проблем с прешлените съм имала доста преди това. За нещастие е много възможно да имате дископатия или дискова херния, без изобщо да подозирате, докато не легнете на легло. Най-доброто, според мен, е при лека, периодична болка в кръста да се направи скенер, за да сте наясно с неговото състояние, без да се сдобивате с дископатия. Скенер или ЯМР, но не рентген. Конкретно за мен, ако бях си направила изследвания миналата година, когато започна да ме наболва кръста, сега сигурно нямаше да имам тази хронична болест, тъй като шях да се пазя повече.
Пиша това от личен опит и, колкото и да е изтъркано вече, направете си скенер. Мисли от рода на “на мен няма да се случи” не помагат при дископатията. Аз вече го научих. Нека спомена само, че съм на 27 години, в добра физическа форма.
Защо скенер не ренген.Питам защото утре ще ходя на лекар профилактично и искам да си напрява и рен. снимки.(засега нямам оплаквания а само въпроси).