05.08.07
11:42
Добър ден.След като разгледах сайта и прочетох няколко теми си съставих следния хранителен режим за НВД.Главно се ръководих от тази тема -> http://www.bb-team.org/forums/viewthread/24298/P0/
Бих се радвал някой по-опитен да изкаже мнение как съм се справил и ако има нужда да коригирам нещо.
БМР=2678-500=2178kcal
Б 2,5х66=165gr.x4kcal=660kcal
В 1х66=66gr.x4=264kcal
M 1254kcal=137gr.
хранителен режим/НВД/
8:30h -> 100гр овесени ядки=66gr въглехидрати 17gr протеин
10:30-11h -> 5 белтъка + 1 жълтък=20gr протеин
13h -> 150gr пилешко месо+салатка=30gr протеин
14h -> тренировка
16h -> 5 белтъка 18gr протеин
19h -> 150gr пилешко месо+салатк=30gr протеин
21h -> 5 белтъка 18gr протеин
22-23h -> 200gr извара 30гр протеин
Общо: Протеини:~163гр Въглехидрати:~66гр Мазнини:...
Мазнините освен със зехтин в салатката с какво още да ги допълня за да стигнат 130гр?
Тренировка:
Понеделник-гърди,предно рамо
Вторник-почивка
Сряда-Гръб,задно рамо
Четвъртък-почивка
Петък-крака
Събота почивка
Неделя-ръце
След всяка тренировка правя корем и около 15-20 минути кардио.
Аз-18 години,66 килограма,176см.Тренирам от 2 години и половина.
Мерси предварително :)
Добре е направена, можеш да вдигнвш спокойно въглехидратите от овеса до 100гр и да ги разделиш на 2 приема сутрин и след тренировка да кажем т.к. тренираш рано.
НО, би ли бил така добър да ми обясниш какво имаш да чистиш на 176см/66кг !!!!!!!!!!!!!?
05.08.07
14:21
Мускулите иска да изчисти и да остане само кожа и кости.. ;-P
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 05.08.07 14:23.
тази програма за чистене или за отслабване е?Ако е за отслабване е перфектна ианче малко повече въглехидрати от 80гр до 200гр и протеин до 200гр,за да не се гори мускул.
05.08.07
16:09
Значи режима е с идеята за чистене.Вярно нямам много за чистене,но съм си наумил да изкарам пресата.Искам да си докажа,че когато се реша на нещо мога да го направя колкото и трудно да е то(защото тук се изискват ограничения и силна воля,а не плющене като невидял).Искам да докажа,че мога да контролирам тялото си както аз искам.Ако успея(някъде бях чел обаче,че след първия път надали ще излезе пресата) ще си мина на ВВД за да започна да качвам. :)
@ Ест
Да увелича въглехидратите от 80гр на 200?@!Това няма ли да убие идеята за НВД? 8-/ Все пак това тук ще го правя 3 дни,а четвъртия ще е зареждащ(още не съм измислил храненето за него,но скоро ще го напиша и него за одобрение ).А да вдигна протеина до 200гр...Би ли дал някаква идея с какво?Всеки ден примерно ще пия суроватъчен протеин,но не мисля,че той ще е достатъчен...Още мръвчица или примерно да бутна още извара с някой белтъци следобяда или да я слагам на салатката..?
05.08.07
17:13
Хмм..бих казал да :)
Аз корем си правя редовно в края на всяка тренировка.Но от около 3 месеца викам на инструкторката да предложи малко по-интересни упражнения и сега съм по следната програма
1 и 3ти ден от тренировка
машина за корем 4х12
молитва 4х12
вдигане крака от вис с дъмбел (понякога и без дъмбел)4х12
чайник 3х30
2 и 4ти ден от тренировка
повдигане крака от лег-макс
римско столче-макс
машина за корем-макс
тези треите ги правя едно след друго в 4 серии
туистър 2-3 минути
В момента доста добре си личат горните 2 реда,като само от пъпа надолу имам малко мазнинки който ме дразнят.Горе-долу(мъничко)си личат когато не съм ги стегнал,но мисля,че имам още доста работа по тях :)
Мнението беше редактирано от Mitakave на 05.08.07 17:15.
06.08.07
15:06
моята препоръка е да вкараш след тренировка суроватъ4ен протеин изолат в30 грама.един 4ас след тренировка е хубаво да хапнеш паржолата със салатката,а белтъците ги остави за ве4ерта преди лягане заедно с изварата. Мазнините ги увели4и с приема на ядки(сурови)и наи-ве4е бадеми и орехи като ги вземаш ве4ер.
Гледам изяждаш по 15 белтъка и само 1 жълтък? Интересно ми е какво ги правиш другите 14 и ако толкова не ти трябват дай да мислим някаква среща да напраим ежеседмична че да ми ги даваш...аман от разхищение на храна ей...най ценното от яйцето ти е в жълтъка дано не си мислиш че усвояваш кой знае какво като ядеш само белтъка..то ако ставаше така яйцата щяха да са само белтък
07.08.07
20:35
казано от G33K на 07.08.07, 19:15:
Гледам изяждаш по 15 белтъка и само 1 жълтък? Интересно ми е какво ги правиш другите 14 и ако толкова не ти трябват дай да мислим някаква среща да напраим ежеседмична че да ми ги даваш...аман от разхищение на храна ей...най ценното от яйцето ти е в жълтъка дано не си мислиш че усвояваш кой знае какво като ядеш само белтъка..то ако ставаше така яйцата щяха да са само белтък
Тука като кажеш жълтък/холестерол и някои получват паника.. :lol:
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 07.08.07 20:41.
07.08.07
22:02
Ся ако нямаш какво да кажеш по темата не ми я спами ако обичаш.Аз съм си я пуснал,за мен е важно не ми се четат някакви глупости.Парите си ги давам аз,ще ям каквото си искам.
Сега за зареждащия ден смятам просто да вкарам още 200гр кафяв ориз в яденето и да намаля малко пилешкото примерно
8:30h -> 100гр овесени ядки=66gr въглехидрати 17gr протеин
13h -> 100gr пилешко месо+100gr кафяв ориз=30gr протеин 75gr въглехидрати
14h -> тренировка
19h -> 100gr пилешко месо+100gr кафяв ориз=30gr протеин 75gr въглехидрати
22-23h -> 200gr извара 30гр протеин
Така въглехидратите стават към 210гр протеините към 155-160гр а мазнините...нз :)
Мисля си,че е добре само дето се чудя дали този ориз с пиленцето към 19h е добре.Чудя се дали да го ям след 16h ил ида го вкарам някъде преди това...?Или дахапна малко ядки вместо него...Дайте съвет.. :)
значи аз права така приемам въглехидратите до обяд (основно в храненето в 12 часа ) ... вечерята ми е в 18 часа (150гр пилешко/риба/ със салата ) като не приемам с нея въглехидрати много .. и преди да си легна извара със ленено семе .. има ефект поне при мен Успех
казано от Mitakave на 07.08.07, 22:02:
Ся ако нямаш какво да кажеш по темата не ми я спами ако обичаш.Аз съм си я пуснал,за мен е важно не ми се четат някакви глупости.Парите си ги давам аз,ще ям каквото си искам.
Сега за зареждащия ден смятам просто да вкарам още 200гр кафяв ориз в яденето и да намаля малко пилешкото примерно8:30h -> 100гр овесени ядки=66gr въглехидрати 17gr протеин
13h -> 100gr пилешко месо+100gr кафяв ориз=30gr протеин 75gr въглехидрати
14h -> тренировка
19h -> 100gr пилешко месо+100gr кафяв ориз=30gr протеин 75gr въглехидрати
22-23h -> 200gr извара 30гр протеинТака въглехидратите стават към 210гр протеините към 155-160гр а мазнините...нз :)
Мисля си,че е добре само дето се чудя дали този ориз с пиленцето към 19h е добре.Чудя се дали да го ям след 16h ил ида го вкарам някъде преди това...?Или дахапна малко ядки вместо него...Дайте съвет.. :)
Е нали точно по темата ти казах - в заглавието пише коментари и критики - моето си беше критика за разхищението на материала, а също и отговор на въпроса как да докараш мазнините до 130 гр или там колкото си смятал...но за да се разберем ще ти го кажа в прав текст - така и така си ги купил тия яйца поне ги яж целите защото иначе нищо не правиш...
08.08.07
07:50
Еми жълтъците ги избягвам защото в целия сайт и форума така пише.Навсякъде чета яжте белтъци те не са толкова вреди колкото жълтъците.Ясно ми е,че в жълтъка има много полезни вещества ама да опатквам по 15 жълтъка на ден...не знам...холестероли,боклушу,ташаци...предпочитам да спазвам това което казват хората и без това не обичам много жълтъци...
Е да както си прецениш аз просто от много време не съм имал ден с по малко от 13-14 цели яйца и затова ми е странно да се яде само белтъка..иначе винаги може да се кара и по общото мнение което в случая обаче можеш вместо да приемеш на доверие да провериш доколко има реална научна обосновка..ако ти се занимава де :)
Много са ти яйцата, намали ги или ги замени с протеин/амино или някакъв друг белтък.
казано от dimobg на 08.08.07, 09:02:
Много са ти яйцата, намали ги или ги замени с протеин/амино или някакъв друг белтък.
Честно казано тука се обади неподготвен.
08.08.07
10:56
казано от Mitakave на 08.08.07, 07:50:
Еми жълтъците ги избягвам защото в целия сайт и форума така пише.Навсякъде чета яжте белтъци те не са толкова вреди колкото жълтъците.Ясно ми е,че в жълтъка има много полезни вещества ама да опатквам по 15 жълтъка на ден...не знам...холестероли,боклушу,ташаци...предпочитам да спазвам това което казват хората и без това не обичам много жълтъци...
Чакай, сега да на искаш да кажеш, че белтъците са вредни? И жълтъка бил много вреден така ли? И какво му е вредното ако мога да знам? Enlighten me, как викат братята американци, моля?
p.s. .. лично ям между 12 и 16 цели яйца на ден. Вече 3ти месец ( откакто почнах ВВД ).. изненада.. жив съм. Холестерола си ми е в границите и ми няма нищо. Но как да е вобще няма да си губя времето да убеждавам предубедени хора водещите се от общото мнение, опазил ме господ, за това си има научни изследвания и т.н., който му се занимава да търси и чете, ако не - здраве да е.. и язък за мЪтриала..
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 08.08.07 11:01.
09.08.07
13:19
казано от Crazy_With_Razor на 08.08.07, 10:56:
Чакай, сега да на искаш да кажеш, че белтъците са вредни? И жълтъка бил много вреден така ли? И какво му е вредното ако мога да знам? Enlighten me, как викат братята американци, моля?
p.s. .. лично ям между 12 и 16 цели яйца на ден. Вече 3ти месец ( откакто почнах ВВД ).. изненада.. жив съм. Холестерола си ми е в границите и ми няма нищо. Но как да е вобще няма да си губя времето да убеждавам предубедени хора водещите се от общото мнение, опазил ме господ, за това си има научни изследвания и т.н., който му се занимава да търси и чете, ако не - здраве да е.. и язък за мЪтриала..
12-16 цели яйца на ден ти требе да си пъпчасъл като болен от шап,желтъка е много хубаво и вкусно нещо ама 12-16
вече си е крайност.
12-16 цели яйца са яко холестерол.Яж по 10 белтъка=40 гр протеин,250 гр извара около 30 гр протеин(казеин),400гр месо=60гр протеин,и около 70 гр сурватъчен протеин.Ето ти 200гр протеин на ден.Отделно в дръгите храни,които ядеш има още допълнително протеин.
09.08.07
14:19
plant22
:lol: Това за пъпчасването и шапа ме разсмя здраво, мерси, оправи ми настроението за целия ден. 12-16 яйца били крайност.. ха-ха. :lol:
Ecт
Евала, аз обичам холестерола.. даже тия дни се замислих дали да не увелича бройката до 18 цели на ден.. ха-ха.. btw знам много добре колко протеин има в месото, изварата, яйцата и т.н. :)
p.s. Като не ядете жълтъците само разхищавате храната без причина, точка. Пак повтарям - дайте ми поне една основателна и научно обоснована причина, защо не трябва да се яде жълтъка? ..
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 09.08.07 17:55.
09.08.07
18:37
Може би иска да избегне мазнините. Това е достатъчно основание, ако иска да се ограничи от към мазнини макар, че жълтъка има полезни мазнини, но може да предпочита ядките :)
П.П. ставаше въпрос ако си на ВВД, а иначе сега като сам на НВД си хапвам 4 цели за закуска с овесените ядки :)
Мнението беше редактирано от difference на 09.08.07 19:33.
Не виждам причина да се избягват мазнините в НВД така че това да се взимат само белтъците не го разбирам (може да има реално приложение при ВВД примерно но аз такъв режим не съм спазвал) ...лично аз от доста време съм на НВД и си докарвам нужните 3500-4000 калорий единствено и само от мазнини (въглехидратите ми са 1 картоф за 3-4 дена и малко фиде там каквото има в супата) и нямам никакви проблеми - масло(направо от бучката), сметана (с лъжицата от кофичката), 14-15 цели яйца,месо колкото мога, като има - сланинка...и не е като да имам проблеми с холестерола ... а да и да отбележа - тъпча се често напълно съзнателно(това лакомията е голямо нещо) и съм свалил към 3-4 кг в последно време като специално за експеримента съм се премерил (чак ме беше срам ама науката иска жертви) и мерките са само в + откъм см..за силовите постижения нищо не мога да кажа защото от доста време не ми остава време за железа и си карам на тренировки по най различни БИ...
Мнението беше редактирано от G33K на 09.08.07 19:18.
10.08.07
20:06
казано от difference на 09.08.07, 18:37:
Може би иска да избегне мазнините. Това е достатъчно основание, ако иска да се ограничи от към мазнини макар, че жълтъка има полезни мазнини, но може да предпочита ядките :)
П.П. ставаше въпрос ако си на ВВД, а иначе сега като сам на НВД си хапвам 4 цели за закуска с овесените ядки :)
Вобще не става въпрос за диетата на Mitakave, ако не виждаш последните няколко поста са off topic за жълтъците. Аз още чакам някой да ми отговори добре аргументирано, защо не трябва да се ядът..
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 10.08.07 20:07.
10.08.07
20:48
Не видях сорка. А иначе си прав няма причина, ако не става въпрос за диета. Тва за холестерола е много старо и глупаво и са го доказвали много пъти, но ...
Значи спокойно увеличи въглехидратите до 100-120 грама(това ти е за ниско въглехидратен ден)...
Корем след всяка тренировка е излишно максимум 2 пъти в седмицата(ако искаш да изкараш пресата), но интензивно, дори ако трябва с тежест...
Форума нещо беше много бавен и ме мързеше да чакам по 1000 часа за 1 мнение :-)
Сега като гледам се е оправил...
В жълтъците има омега - 3 мастни киселини които ако се разровиш ще видиш колко са полезни, да в жълтъците има холестерол само че няма връзка между холестерола в храната и холестерола в кръвта, освен това холестерола в храната се разгражда по време на храносмилането.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 15.08.07 10:01.
15.08.07
13:34
Даам. Даже доказаха че като ядеш повече храни, които съдържат холистерол ти е по-малко нивото на холистерола.
П.П. Не помня каде точно беше май в t-nation, но не сам 100 % сигурен и там бяха правили тестове с хора, който приемат повече холистерол и хора, които приемат по-малко холистерол (от храни) и такива бяха показателите плюс т’ва беше обяснено доста подробно защо и със медицински термини, но сега трябва да цитирам дословно, а не мога да я намеря.Аз иначе схванах смисъла, но трябва да пиша повечко, а ме мързи :Д
Мнението беше редактирано от difference на 15.08.07 20:17.
15.08.07
15:35
казано от difference на 15.08.07, 13:34:
Даам. Даже доказаха че като ядеш повече храни, които съдържат холистерол ти е по-малко нивото на холистерола.
Хъх, и къде го прочете това нещо ?
казано от Alkorin на 15.08.07, 10:01:
В жълтъците има омега - 3 мастни киселини които ако се разровиш ще видиш колко са полезни, да в жълтъците има холестерол само че няма връзка между холестерола в храната и холестерола в кръвта, освен това холестерола в храната се разгражда по време на храносмилането.
Прочети си пак мнението и ще видиш колко глупаво звучи...
Според теб защо много хора страдат от повишено ниво на холестерол...? Този холестерол все се е появил от някъде...
Как ще няма връзка, всички хранителни вещества се доставят чрез кръвта, както и холестерола, които попада там и дори може да запиши клапите на сърцето... Нещото което го разгражда е добрия холестерол.
Проблемите на хората с холестерола не идват заради приема му с храната.
Яйцата не повишават холестерола.
Мнението беше редактирано от Петко К на 16.08.07 14:35.
16.08.07
20:31
казано от DJПетко на 16.08.07, 11:21:
Прочети си пак мнението и ще видиш колко глупаво звучи...
Според теб защо много хора страдат от повишено ниво на холестерол...? Този холестерол все се е появил от някъде...
Как ще няма връзка, всички хранителни вещества се доставят чрез кръвта, както и холестерола, които попада там и дори може да запиши клапите на сърцето... Нещото което го разгражда е добрия холестерол.
Ъъъъъ.. сори ама нещата не стоят така както си ги мислиш. Първо, причините за високите нива на холестерола са затлъстяването, пушенето, заседнал начин на живот, алкохол, стрес, някои хора са предразположени към високи нива на холестерол ( наследствено ) и други такива. Второ, холестерола се синтезира от черния дроб. Всъщност черното дробче произвежда почти всичкия ни необходим холестерол. Другото се набавя от храната. При здрав организъм ако приетият с храната холестерол е повече от необходимото той се изхвърля. А термините ‘добър’ и ‘лош’ холестерол са измислени главно от женските списания. И се почва едно коментиране за ‘добрия’ и ‘лошия’ холестерол без обаче хората да си имат ясна представа какво точно означава това. Но да почнем отначало - Какво точно е холестерола? - холестеролът е органично съединение, което се намира във всички клетки и телесни течности на човешкия организъм. Неговата биологична роля се изразява в участие в изграждането на клетъчните мембрани, образуване на надбъбречните и половите хормони, витамин Д, жлъчните киселини и други. Сега за т.нар. ‘добър’ и ‘лош’ холестерол ( цитат ) :
Новосинтезираният холестерол, както и приетият с храната, постъпват в черния дроб. Там холестеролът се свързва със специални транспортни белтъци в липопротеидни комплекси с ниска плътност (Light Density Lipoproteins - Cholesterol, LDL-C, наричан от неспециалистите “лош холестерол”). LDL-C разнасят холестерола до всички клетки и тъкани на човешкото тяло - те много се нуждаят от него.
При някои обменни нарушения холестеролът от LDL-C не може да се усвои от клетките или се освобождава от липопротеидния комплекс твърде рано. Тогава холестеролът се отлага по стените на кръвоносните съдове, където образува печално известните атеросклеротични плаки. В началните стадии, тези натрупвания са обратими. В кръвта има специална белтъчна защитна система, която свързва натрупания по стените на кръвоносните съдове холестерол в липопротеиди с висока плътност (High Density Lipoproteins - Cholesterol, HDL-C). HDL-C отнася холестерола обратно в черния дроб. Неспециалстите наричат HDL-C “добър холестерол”, но това название е твърде условно. HDL-C се образува само при излишно високи нива на свободен холестерол в кръвта или по стените на кръвоносните съдове.
Трайното повишаване на нивото на холестерола в кръвта се нарича хиперхолестеролемия.Важно е да се разбира, че здравият организъм може да изхвърли излишните количества холестерол, приет с храната. Холестеролът, сам по себе си, не може да предизвика заболяване. Хиперхолестеролемията не е болест, а признак на някои болести на обмяната на веществата.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 17.08.07 06:04.
казано от Петко К на 16.08.07, 14:16:
Проблемите на хората с холестерола не идват заради приема му с храната.
Яйцата не повишават холестерола.
Е щом не се повишава лошия холестерол, тогава се обезсмисля спора.
И да наясно съм, че лошия холестерол се нарича още и LDL, но има ли значение ? Едно и също означава...
17.08.07
11:16
Ти по диагонал ли четеш дългите постове? :roll:
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 17.08.07 17:13.
19.08.07
21:05
Аз съм 174/64кг и имам пак мазнини за чистене, ама са малко и смятам бавно и славно да ги превърна в мускули, така че победата ми над тях да е пълна :coolsmirk:
20.08.07
05:38
казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 19.08.07, 21:05:
Аз съм 174/64кг и имам пак мазнини за чистене, ама са малко и смятам бавно и славно да ги превърна в мускули, така че победата ми над тях да е пълна :coolsmirk:
:lol: Успех! :lol:
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 20.08.07 05:38.