Сърце?

LA

14.12.04
00:40

Здравейте!Тренирам от около 8-9 месеца.Значи миналата седмица много странно започнах да си усещам сърцето;като си легнах не можах да заспя,някакси все едно ме болеше сърцето при вдишване и издишване.А деня бях правил гърди.Не съм пил никви добавки.Гледам
ги тия футболисти дето измират по терена,и те уж не пили нищо.Та мисълта ми е,дали тва може да е от претоварване или нешо такова?

14.12.04
01:25

Това братле е сърдечна криза поне ако имаш очестен пулс. Доста спортисти имат такива проблеми или поне предрасположените и аз имах ,а и аз бях на зоб . Та кази на колко години си ,колко килограма си ,какъв процент мазнини горе долу и дали си мериш пулса и кръвното налягане и дали зобиш. Иначе като лечение трябва да те види лекар за да каже със сигорност какво е поръжението на кардио деиноста и от там нататъка вече можем да ти дадем савети от личен опит и тн. .
по-здрави

14.12.04
11:37

Здравей, в момента имам същия проблем. Важно е да се анализират нещата, да се разбере откъде идва проблема. При мен това е резултат от прекалено бързото качване на килограми, включително и мазнини. За ефекта допринася и особено обилното ми хранене. Аз също не приемам нито добавки, нито каквото и да е друго, само храна. Със сигурност в продължение на седмица си мери редовно кръвното налягане и пулса. По принцип съм противник на идеята, но все пак отиди на лекар (може да се окаже, че проблема ти изобщо не е свързан с тренировките). Много тежки кардиотренировки са имали подобен ефект при мен. Много тежки (по принцип) тренировки също. Анализирай нещата сам за себе си. Отиди на лекар. Постни си цялостния режим и подробни данни за себе си.
Футболистите не ги гледай, те пият от всичко, да знаеш. И то по много. В тази връзка не би трябвало да се притесняваш.
Успех!

LA

14.12.04
14:08

Мерси много зо съветите.Значи на 16 съм,62-3 кг,180см.Какво значи прекалено бързо покачване?Едва ли при мене е от това щото да съм качил 6-7 най-много 8 кг за няколко месеца?Дали ще отшуми?Да продължавам ли?

14.12.04
15:29

Какво да продължаваш ли? Да тренираш? Разбира се. Както ти писах, иди на лекар, мога да ти дам единствено насочващи съвети, ти сам трябва да откриеш откъде идва проблема. Може твоят проблем да няма нищо общо с моя - еднакви симптоми, но поради различни причини. Прави по-къси тренировки. Не яж много на едно хранене, особено вечер. Не тренирай повече от 3 пъти седмично. Не тренирай няколко часа преди лягане (по възможност). Нищо не написа за кардиотренировките, правиш ли, не правиш ли? Дотук само едно нещо знаем със сигурност - не е причината в прекалено бързото покачване на килограми. И отново - ИДИ НА ЛЕКАР.
Айде и очаквам да кажеш какво е казал доктора и да помислим пак по въпроса.

14.12.04
18:26

Апсолютно отиди да видим какво ще каже. Макар ,че лекарите обичат да дават присъди ,но да не ти пука. Иди на добър кардиолог братле и той ще ти даде савети и тн. Значи ти си във възраст в ,която ендокринната система не е завършена и под всякакви стресове и въздеиствия може да имаш хормонален дисбаланс. И точно хормоналният дисбаланс да е причината защото сърцето също е мускул и се влияе от хормоните. И други причини може да има.
по-здрави

14.12.04
18:51

Нека да ти направят ехокардия и други тестове на сърцето.. до тогава тренирай с по-малки тежести, т.е. никога не прави 1-2 повторения на максимум, тъй като когато правиш на максимум, сърдечния ритъм се покачва до максимум! Онези футболисти измират като пилци, точно при максимално натоварване, тъй като сърцето не издържа!
Това което може да ти се препоръча са две неща:
- повече кардио при 70% до 80% от максимума (вроятно до около 140-150 удъра в минута).
- правилно хранене и възтановяване.
Най-често проблем със сърцето имат тези хора, които преди фитнеса, не са се занимавали сериозно с друг по-динамичен (аеробен) спорт и сърцето им не е свикнало (достатъчно добре развито) за тези натоварвания! Възрастта в която се намираш обаче е подходяща сърцето ти да заякне.. разбира се в случай, че нямаш порок на сърцето или друго заболяване!

14.12.04
18:54

братлета и аз от време на време имам сьщия проблем обаче аз качех за 2г 35кг бях 180-55 сега сьм 180-90 обаче взимам протеин и креатин иначе не зобя химии  :P както и да е да знаеш може да се дьлжи и от нерви или ако по принцип не си пушач обаче по диско и купони палниш някоя друга цигарка това от личен опит го знам  :)  :) за тава умната тренираи яко и това е пак то е ясно че щте се мре  :)  :)  :)

BA

14.12.04
20:54

абе щом от 8-9 месеца тренираш би требвало да знаеш обаче спазваш ли правилното дишане при лежанката щото повечето хора си викат а едното дишане обаче то много зависи за сурдечния ритъм !!! и ако не се спазва може сериозно да увредиш сърцето :) Ако продължи ходи до наи удбния спортен лекар и се консултираи УСПЕХ

LA

14.12.04
23:57

Мерси,утре имам час за кардиолог.Ше ви кажа кво е станало

15.12.04
00:22

Да се надяваме,да не се налага да прекратяваш тренировките.Успех.

DM

15.12.04
02:57

Знаеш ли какво ще ти каже лекарят
че на твоята възраст това е нормално, което е вярно,ако ти се получава винаги вечер като се успокоиш или си легнеш няма какво да се плашиш, това се нарича аритмя и се получава почти при всеки младеж които се занимава със спорт, включително и аз имах
сърце не боли, ако те заболи сърцето се получава инфаркт
не се плаши толкова, отиди си на лекар да те успокои, и сам сигурен че няма да ти се налага да спреш да тренираш, то сега на хора които са прекарали инфаркт се препоръчва да правят колкото се може повече спорт, защото сърцето също е мускул и трябва да се тренира, преди инфарктите казваха само да лежат , което беше най грешното щото след това идва един втори инфаркт и край
така че спорта е най добрата грижа за сърцето (аеробното натоварване ) най вече
Стан

И между другото футболистите умират от стимулантите дето ги гълтат преди sre56tata
не от натоварване, как си го представяте един трениран организуам ей така да откаже

15.12.04
05:35

Казват, че не са немерили такива... и тъй като отпада(предполагаме) причина номер 1, следва причина номер 2 -> свръх претоварване.. аз като футболист знам... какво е усещането.. все едно си вдигал с 2* 1RM :wink: и всеки момент сърцето ти ще изкочи на тревата... тия момчета направо си ги оставиха там  :shock: Както и да е..
Що се отнася до активния спорт.. аз се занимавам от 6 години.. и аритмия не съм получавал  :twisted: По-скоро проблема е в това, че на тази си възраст до сега не се е занимавал сериозно със спорт и сега изведнъж почва да се товари сериозно (особено с по-големи тежести)  :roll:

15.12.04
06:26

И аз съм имал същите проблеми (ако могат да се нарекат така) още от 16-17 годишен като почнах да тренирам сериозно. Не е нищо страшно, но най-добре е да се направи пълен преглед при кардиолог. От тогава обаче аритмията при мен се усеща много по-рядко и почти на 100% съм забравил за нея, а на профилактичните прегледи не излиза нищо обезпокоително.

16.12.04
00:01

а мен нещто взе да ме боли от 2-3 дена една тьпа болка на инпулси незнам да ли щте ме разберете но това нормалнолие сега сьм в почивка и не вдигам

LA

16.12.04
00:57

Днеска ми направиха кардиограма-нищо няма.Слуша ме - нищо.Тая даже ме искара че съм влюбен!Можело по-скоро да е някво прещипране на нерви/мускули от ребрата или нещо такова.Исписа ми някакви билкови таблетки за успокояване.Каза ми да намаля тежестите профилактично.Аз както правя гърди с 40кг,кво ше остане като ги намаля:)

16.12.04
01:28

:) Трябва ти време.. :) Включи си кардио тренировки (но ги компенсирай с много въглехидрати, за да не почнеш да слабееш)  :lol:

LA

16.12.04
11:19

Това добре,ама не трябва пък да си натоварвам коляното,то едно ли е...

16.12.04
12:50

Тогава практикувай ходене на място с високо вдигане на коленете. За 20-30мин си върши работа. Е, не е като скачането или бягането, но все пак..

Братле, болка в гръдния кош може да има от много фактори.
При вдишване и издишване специално може да имаш прихванат мускул или невралгия(често такава се появява в легнало положение и отминава за няколко дни). Вторият вариант е много вероятен и се получава от претоварване, притискане продължително на едната страна по време на сън и т.н. и е неприятен, но не е нещо опасно.
Болките в сърцето са много остри и според мен не задължително са пропорционални на дишането.
Всъщност доколкото имам спомен от това, което съм чел, болезнените проблеми със сърцето се проявяват с болки откъм гърба, усещане за топка в гърлото и задух.... Симптоми, които не срещам при теб...
Освен това болка в гръдния кош може да има при проблеми със стомаха или жлъчката, която дава силно разсеяна болка.
Има и други варианти, но са по - редки... Белият дроб например в повечето случаи не боли... Прешлените или ребрата едва ли ще ги усещаш така....
Може би е трябвало да направите по - обстоен преглед. Просто май - май сте отбивали номер с тоя преглед - отишъл си, казал си че те боли, проверили са не много вероятната версия и са те оставили...

18.12.04
01:24

И аз съм имал такива проблеми (то кой ли е нямал май целия форум се изреди) преди но с времето отшумяха и сега от години не съм имал такива ядове.Сигурно е моментно състояние на организма

JI

18.12.04
21:23

Абе хора какви са тея 35 кг за 2 г  как няма да имасх проблеми с сърцето то тва е абсолутно противопоказно ,адски вредно!!! За кравоносна система ти напрово и вкарвасх дистрес както и за храносмилателната и тн .Аз не сам тренирал много 3 -5   месеца , ама това го знам от доста източници вклучително и биолози (квалифицирани ) и така нататък .

19.12.04
01:07

[quote author=“JiVk0”]Абе хора какви са тея 35 кг за 2 г  как няма да имасх проблеми с сърцето то тва е абсолутно противопоказно ,адски вредно!!! За кравоносна система ти напрово и вкарвасх дистрес както и за храносмилателната и тн .Аз не сам тренирал много 3 -5   месеца , ама това го знам от доста източници вклучително и биолози (квалифицирани ) и така нататък .

За какво става дума в този пост че не схванах нещо

X_

19.12.04
22:16

интересна дискусия се е получила тук...преди месец ми се наложи да си направя изследвания,когато ми преглеждаха сърцето се установи ,че е доста по-голямо от нормалното и с много дебели стени.Всичко това е сериозна предпоставка за сърдечни проблеми в близко бъдеще,аз съм на 32г. и тренирам активно от 14 годишен до днес...и като дете често имах тези симптоми,аритмия,учестен пулс ,които с времето изчезнаха ,но....
Виж приятел ,необходим ти е опитен треньор и не се хвърляй в безумни тренировки...наблегни на аеробните натоварвания,но под ръководството на опитни хора.Успех!!!

19.12.04
23:25

Да, хипертрофията на сърцето може да създаде много сериозни проблеми (включително някоя от преградите на камерите, която е хипертрофирала да пречи и намалява капацитета на камерата).

X_

26.12.04
17:19

точно за това става въпрос.Препоръчаха ми само тичане и плуване :(

27.12.04
12:49

Извинявам се за латиницата, но имам проблем с компа, за това ще бъда кратък.
Според мен на 16 години е нормално да се случи няколко пътеи да те заболи. И на мен ми се е случвало, а тренирам народни танци от 7 годишен, т.e. сърцето ми е развито много. Тази болка и аз не знам от какво се получи, но при мен трая няколко минути, после ми мина и не се обади до след няколко месеца. Все пак не е лошо някой по-обстоен преглед, но на тази възраст не напълно развития организъм често има подобни проблеми с болежки тук и там. Прегледай се както каза D3BEP, но според мен не е нищо сериозно и най-вероятно няма да се повтори преди да си забравил за него!

Преведох мнението ти!
За в бъдеще използвай kredor-а в горния ляв ъгъл!
head_hunter

DM

30.12.04
03:02

ААА не се бъркайте
хипертрофия на сатцето е най здравословноато нещо което може да ти се случи
, ако са ти удебелени стените тогава не е много добре, от кардиото се получава хипертрофия(сърцето се уголемява), а от тренировките за сила ,се удебеляват стените,а най много се удебеляват при приема на анаболика

30.12.04
16:11

DJ MADMAN е прав като се развие организма (аеробно) сърцето си увеличава камерата и истласква повече кръв с един удар (имах книга дето се говореше за това и как се повишава живота защото сърцето годишно прави много по малко удара в минута) което е полезно и удължава живота на сърцето с много

братле...
Самият факт, че те боли при вдишване и издишване означава в повечето случаи, че проблемът не е от сърцето....
Във всеки случай не беше излишен прегледът.
Проблемът, както казах, се нарича невралгия.
Единствено лечение: болкоуспокояващи. Не си струва според мен, но ако прецениш...
Профилактика: малко намаляваш натоварването. Далеч никой не е казал, че тя се появява само като правиш гърди. Може да се появи даже ако лежиш в леглото неправилно или ако си претоварил и след това притискаш местата и т.н., не е изключено даже настинка да има връзка с активирането й.
И, като те гледам, ти май си се оправил, ами ние си чешем езиците :)

30.12.04
18:35

Да не става дума за истинка на мускулите като вдишваш рязко така те прерязва че ще се (да не казвам какво) Това ли е ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1