има ли значение часът на тренировка трябва ли да е постоянен

08.08.07
12:58

Когато тренираш трябва да се храниш по определена програма и в определени часове.Нали така?
когато тренираш пак тренираш по определена програма, а часа има ли значение?
дали един ден ще  тренираш в 16 а следващия път в 19 и тн?
та въпроса ми е има ли значение часът на тренировка трябва ли да е постоянен?

08.08.07
19:30

По принцип казват, че най-хубаво е да се тренира сутрин. Аз например тренирам след обяд и не винаги почвам от един и същи час. Според мен няма значение кога тренираш, стига да си, си направил хранителния режим така, че да ти пасва на тренировката.

Мнението беше редактирано от Renovaccio на 08.08.07 19:31.

08.08.07
19:39

Ако си свикнал да тренираш горе-долу по едно и също време и после смениш часа на тренировката, отначало може да ти е малко кофти, от тази гледна точка по-добре да е в един час всеки път.
Сутрин наистина се води най-добре да се тренира, тъй като тестостеронът е най-висок. Но пък според някакви проучвания следобед човек е най-силен, около 16 часа. Вечер не е много удачно, заради приема на въглехидрати след тренировка, а по това време метаболизмът се забавя. Плюс това ако си на диета и спираш яденето по-рано, а тренираш късно, няма да е добре.

08.08.07
20:34

Няма значение часът, освен ако не правиш едната тренировка късно вечер, и после на другия ден рано сутрин. Може да не си отпочинал достатъчно. Но зависи все пак от тренировките, и това може да не е проблем.

казано от Ultima Ratio на 08.08.07, 19:39:

Вечер не е много удачно, заради приема на въглехидрати след тренировка, а по това време метаболизмът се забавя. Плюс това ако си на диета и спираш яденето по-рано, а тренираш късно, няма да е добре.

Дори да тренираш вечер, не е проблем да приемаш въглехидрати (макар че не е задължително), точно тогава те отиват за попълване на гликогена, а метаболизма не е забавен а напротив. След интензивна силова тренировка (да не става объркване - силова тренировка=тренировка с тежести) метаболизма е ускорен няколко дена след това.
Това със спирането на храната след точно определен час е супер относително и за мен лично е пълна безсмислица.
Давам пример - има разлика дали си лягаш в 22 или в 2 часа. На някой в 20 часа му остават два часа до сън, на мен ми остават 5-6. Някой в осем часа вече са задрямали, а аз тепърва се подготвям да тренирам. Затова да се каже “не трябва да се яде след 8 часа” (или още по - лошо - след 17-18 часа, както има такива примери), без да се вземе предвид конкретния човек и ситуация е тъпо. По - точно би било да се каже например “последното ядене да е час или два преди лягане”.

Мнението беше редактирано от Петко К на 08.08.07 20:38.

09.08.07
08:01

не е от решаващо значение , но пък ако всеки път сменяш часа тренировките , хранителния ти план (ако имаш такъв) ще се обърка

09.08.07
08:52

Аз от личен опит ще ти кажа че сутрин и по един и същ час е най - добре да се тренира.Преди тренирах вечер после рязко си смених програмата и часа на тренировка и първата една седмица ми беше много кофти ама мускулите се стресираха яко и почна много голям растеж.За мен лично най - добре е сутринта по едно и също време.

12.08.07
16:59

Лично на мен пък ми е абсолютно все едно по кое време на деня тренирам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1