08.08.07
09:10
Здравейте колеги тренирам да кажем от 7 години. от известно време съм престанал да приемам никакви изкуствени захари в това чисто бяла/кафева и т.н. захар и всички сладки лакомства съдържащи такава.
приемам единствено селски мед за закуска и преди и след тренировка сушени фурми .
естествено с изобилие консумирам плодове .
от известно време насам поради зачестилата ми употреба на мед ми излизат киселини от него?
общо зето с тази тема искам да се допитам с вас за този метод , на който аз съм се спрял със сладкото... и дали е удачно да се ограничавам само до тези 2 източника на сладкото удоволствие.
Зависи какви са ти целите.Ако искаш да отслабваш са ти напълно достатъчни в умерени количества, но ако искаш да качваш можеш и вафла,шоколад преди тренировка за енергия за да тренираш с по-големи тежести.Това е моето мнение.
09.08.07
11:46
казано от Ванко на 09.08.07, 08:18:
Зависи какви са ти целите.Ако искаш да отслабваш са ти напълно достатъчни в умерени количества, но ако искаш да качваш можеш и вафла,шоколад преди тренировка за енергия за да тренираш с по-големи тежести.Това е моето мнение.
Извинявай, но не съм съгласен и с двете. Мед при сваляне айде може, но максимум 1 лъжица и то на закуска ( зависи кога се прави кардиото де ), но фурми или мед и фурми - не, определно ще пречи много. А преди тренировка шоколада и вафлите е последното нещо което трябва да ядеш. Преди трен. ти трябват бързи въг., а в шоколада и вафлата има прекалено много мазнини, което кара организма да работи първо с тях и чак тогава със захарта. Вобще най-добре е час-два преди тренировката да си хапнал здраво въг. + белтъци, а преди самата тренировка е най-добре въглехидратна напитка/кре-алкалин ако искаш повече сила. ;-)
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 09.08.07 11:49.