09.08.07
19:28
От няколко месеца си правя киселото мляко със захар и плодове. Обаче слагам по 5-6 супени лъжици захар в него. Искам да питам дебелее ли се от захарта и има ли шанс от видимо омазняване от тази доза?
Ами като го правиш това от няколко месеца, забелязал ли си да си напълнял? И 5-6 аупени лъжици на 400 грама кисело мляко са си множко - с 1 лъжица и половина става бая сладко, не знам как понасяш 6. От захарта се пълнее, нали си чувал - пълнее се от количества. А това дали ти ще напълнееш, никой няма да може да ти каже, защото ние не сме еднакви.
09.08.07
20:58
Ами леко омазних около талията,но не знаех дали е от това,защото по принцип съм в основен период и ям от всичко.
Зимата пък ям по 2 компота на ден (във всеки има по 5-6 супени лъжици захар). Нали няма опасност да ми навреди?
Мнението беше редактирано от Kevin_Kostner на 09.08.07 21:21.
09.08.07
21:21
Еми аз лично ет съветвам да слагаш по 3 супени лъжици примерно.
Принципно от захарта се дебелее , защото има супер висок ГИ , но както казаха по горе, зависи си от самия организъм, все пак не сме еднакви.
10.08.07
06:09
Кисело мляко + захар + плодове (което пак е захар до известна степен) е калорийна бомба, ако питаш мен, която едва ли ще ти помогне особено във възстановяването между тренировките. Премести плодовете сутрин като първо хранене, махни захарта и си хапвай киселото мляко през деня.