10.08.07
09:15
На 16 съм и искам да питам дали ми е рано за добавки.Взимал съм Супер Масс Гейн и нямах никакъв проблем,дори качих 3кг за 1 месец.Може ли да има някакво влияние в-у организма ако взимам глутамин и гейнър.По принцип дори не вземам оптималните дози а по малко от тях с цел да не натоварвам много организма си.И може ли да се получи пренасищане на организма с глутамин.Знам че той се изразходва по време на тренировка и се пие след това за да се запълнят нуждите на организма.Благодаря предварително!
10.08.07
10:14
Не е рано.
10.08.07
10:46
И аз смятам че не е рано но първо пробвай да качиш килограми от храната и после като си в застой тогава ги пий тия работи.
казано от speedy на 10.08.07, 09:15:
На 16 съм и искам да питам дали ми е рано за добавки.Взимал съм Супер Масс Гейн и нямах никакъв проблем,дори качих 3кг за 1 месец.Може ли да има някакво влияние в-у организма ако взимам глутамин и гейнър.По принцип дори не вземам оптималните дози а по малко от тях с цел да не натоварвам много организма си.И може ли да се получи пренасищане на организма с глутамин.Знам че той се изразходва по време на тренировка и се пие след това за да се запълнят нуждите на организма.Благодаря предварително!
Защо да е рано ??? Каква разлика има ??? Все едно да попиташ “Рано ли е да почна да ям месо , яйца , ориз , картофи” :wink”
Еми щом си 176см и 56 кг опитай.То за 16 годишен не си слаб.Но Въпроса е да не останеш тъй занапред.А да дръпнеш още сега.Който има добра фигура на 18-20 после има голям растеж и става атлетичен.Тоя който е зле на тая възраст,след това може да направи малко.И прираста не е голям. Изчислявай двете неща според теглото си.Почвай с 50% от дозата и постепенно увеличавай.Добавките не заменят здравото хранене.
10.08.07
12:45
Те добавките не го заменят. Ама да ти кажа в храненето на културистите и на тези които се опитват да им подражават , няма абсолютно нищо здравословно.
ДОБАВКИТЕ НЕ СА МАГИЯ, НЕ СА ХИМИЯ, то и аз вече не знам какво още не са - изпочупих си пръстите това да го пиша - от както се помня.
Добавките са просто казано рафинирана храна...
Моя съвет е - ако не можеш да “качваш” - проблема не е в теб, не е в добавките /липсата им/, най-вероятно не е и в тренировките ти, ами е в храненето ти. Това че вдигаш тежести просто кара тялото ти да са адаптира към този нов за него стрес. Логичен начин за него би била хипертрофията и нарастването на сила, но ако не се храниш както трябва - това няма как да се случи. ЧЕТИ за това как да се храниш - кога, колко, какво, когато започнеш да качваш от храната - дошъл е момента, в който можеш да си помогнеш с добавки - последните 10-20%, които можеш да изтискаш от себе си в това отношение. Иначе ще хвърляш пари и резултатите ти ще са същите...
11.08.07
16:10
казано от Veseliq на 11.08.07, 15:55:
...ако не можеш да “качваш” - проблема не е в теб, не е в добавките /липсата им/, най-вероятно не е и в тренировките ти, ами е в храненето ти....
Умно казано.
Инче няма да са съвсем същите, със и без добавки, резултатите. Друго си е да имаш примерно по 40 грама протеин и 60 грама глюкоза отгоре в менюто...
Повечето добавки могат да се вземат на 16. Особено тия, които се намират в БГ.
добре, но нека някой да спомене за вредата на тези така нараечени “хранителни добавки” , защото все пак има вреда от тях. Бих искал някой, който наистина разбира от това да каже за протеина (до колкото знам и той трябва да се чисти от организмът след употребата му и дори мисля че бе6е нещо от порядъка на година година и нещо) креатина, гутамина , амино-киселините и л карнитина
13.08.07
10:24
Еми няма вреда... Всичко това само помага.
П.С. Естествено ако е в правилната доза. Всичко прекалено е вредно ;)
13.08.07
10:54
Добре и аз съм на 16 и съм решил да си зимам на BSN продуктите NO-XPLODE(вече съм си го взел) и Nitrix,те как могат да ми повредат?Като се има на предвид че съм 190 см висок и съм 82 кг.