12.08.07
14:23
на 16 години съм, тежа 75 кила и съм висок 178.Занимавам се със фитнес от около месец.Искам да започна диета без да взимам абсолютно никакви добавки. Общо взето само хранителна диета и тренировки.Искам да сваля около 3-4 килца и да се пооформя малко.Мисля да ям само: пилешко, зеленчуци, ядки, яйца и мляко. Искам да попитам от диети подтиска ли се растежа ??
13.08.07
15:35
казано от Любен Хорозов на 12.08.07, 14:23:
на 16 години съм, тежа 75 кила и съм висок 178.Занимавам се със фитнес от около месец.Искам да започна диета без да взимам абсолютно никакви добавки. Общо взето само хранителна диета и тренировки.Искам да сваля около 3-4 килца и да се пооформя малко.Мисля да ям само: пилешко, зеленчуци, ядки, яйца и мляко. Искам да попитам от диети подтиска ли се растежа ??
xaxaxaxaxa не само се спира напрао спираш да се развиваш :Д :Д :Д :Д :Д :Д
Мне...не се спира разтежа.
Като бях на 12 правех сякакви диети , е не на 4асово ядене , но съм правил.
Сега съм на 14 и съм 171-172 см.
Растежа се забавя ако ядеш малко, като тренираш ти ядеш много така че не виждам от какво се притесняваш.
13.08.07
22:30
Това са абсолютни глупости. Диетата не може да ти спре растежа,освен ако не ядеш по 1 път на ден :). Няма от какво да се притесняваш,само си я направи както трябва
казано от Kevin_Kostner на 13.08.07, 22:30:
Това са абсолютни глупости.
Кое са абсолютни глупости ?
Точно в тази възраст е не е удачно да говорим за диети.Ограничения да, но строги диети като НВД - не.
За тази възраст е най-подходящ РБР режима.
14.08.07
12:20
казано от Любен Хорозов на 12.08.07, 14:23:
За какво ти е тая диета , искаш да сваляш ли ?Като ти гледам размерите не мисля ,че имаш нужда от сваляне на кг. ,по скоро имаш нужда да качваш.
Да възможно е забавяне, ако правиш ниско калорийна диета...
На организма са му необходими калорий за да гради, от въглехидрати и протеин основно...
Така че ако ограничиш въглехидратите възможно е... но РБР е добре, както и ВВД...
16.08.07
09:54
А какво ще рече “РБР” ?
16.08.07
09:58
Равномерно балансиран режим
казано от DJПетко на 14.08.07, 20:13:
Да възможно е забавяне, ако правиш ниско калорийна диета...
На организма са му необходими калорий за да гради, от въглехидрати и протеин основно...
Така че ако ограничиш въглехидратите възможно е... но РБР е добре, както и ВВД...
ами мазнини? и те са основни ;) се пак хормоните в тая възраст( за секи е различна но да приемем че започва около 13-4) бушуват и малко контрол над тях не е в повече (естествено говоря за омега 3-6-9 не за транс ;) )
Иначе съм съгласен с емзо , диети след 16 до тогава може да спрете чипсовете и вафлите и ония кубети дето само като видя рекламата и местя канала ...
19.08.07
21:13
178/75 нз, ама аз съм 175/64-65 и имам за чистене!!!