11.08.07
09:08
Здравейте,вчера си взех протеини (Hi-FIT) изглежда са добри съдържат 57,4г Протеин,Липиди 2,8г,Въглехидрати 3,2г,Соли 1,8г,Други4,9г и отделно садържат витамини и аминокиселини.
Искам да попитам според вас добри ли са и за около 1 месец колко КГ може да се качат ако се тренира редовно през ден.
А,и още нещо на кутията на протеините забелязах че пише АНАБОЛНА ХРАНИТЕЛНА ФОРМУЛА С МОЩЕН ТОНИЗИРАЩ ЕФЕКТ 82% ПРОТЕИН БАЛАНСИРАН,-> та въпроса ми е данеби това да са някакви анаболни храни или няма проблем ?
Ето линка да видите точно кой протеин си взех: http://nutrim-bg.com/products/product.aspx?pid=70&gid;=60
Предварително ВИ благодаря
Темата беше редактирана от watron на 11.08.07 09:10.
11.08.07
10:44
Анаболен ефект означава, че мускула расте. Катаболен, че се разрушава. Така че като видиш “анаболно състояние” не си мисли веднага за стероиди.
Колко ще качиш зависи от храната, не от то това прахче.
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 11.08.07 10:45.
11.08.07
12:00
Добре де но все пак и протеина качва доста нали,и ако може да ми кажете кога да го пия много ще съм благодарен :)
11.08.07
21:54
казано от watron на 11.08.07, 12:00:
Добре де но все пак и протеина качва доста нали,и ако може да ми кажете кога да го пия много ще съм благодарен :)
Е това все пак е БГ хранителна ДОБАВКА. Ти просто прибавяш повече протеин към дневната си дажба от храната. Така че без хранителна програма или поне без редовно хранене с качествена храна богата на белтъци, в твоя случай и на въглехидрати, ефекта ще е минимален. Точни килограми, които ще качиш не може да ти се кажат, защото зависи от много неща(хранене, тренировки, стаж, години, тип тяло).
На другия ти въпрос ще отговоря много по лесно, въпреки че сигурно си пише на опаковката.
Протеин се пие сутрин след сън(най-добре на гладно за добро усвояване), преди тренировка, след тренировка, като заместител на някое хранене и преди сън. Не се шашкай ! Изобщо не е задължително да го пиеш толкова на често. Аз ти препоръчвам да го пиеш само преди и след тренировка.
Надявам се да съм ти помогнал и успех в начинанията ;-)
12.08.07
05:27
казано от No_WaY на 11.08.07, 21:54:
казано от watron на 11.08.07, 12:00:
Е това все пак е БГ хранителна ДОБАВКА. Ти просто прибавяш повече протеин към дневната си дажба от храната. Така че без хранителна програма или поне без редовно хранене с качествена храна богата на белтъци, в твоя случай и на въглехидрати, ефекта ще е минимален. Точни килограми, които ще качиш не може да ти се кажат, защото зависи от много неща(хранене, тренировки, стаж, години, тип тяло).
На другия ти въпрос ще отговоря много по лесно, въпреки че сигурно си пише на опаковката.
Протеин се пие сутрин след сън(най-добре на гладно за добро усвояване), преди тренировка, след тренировка, като заместител на някое хранене и преди сън. Не се шашкай ! Изобщо не е задължително да го пиеш толкова на често. Аз ти препоръчвам да го пиеш само преди и след тренировка.Надявам се да съм ти помогнал и успех в начинанията ;-)
Разбирасе че ми помогна много съм ти благодарен,но все пак нали и този протеин който съм си взел все пак и от него ще кача килограми ?
12.08.07
10:48
Чакай да изясним нещо, че така може да циклим до утре.
На ден тялото ти се нуждае от 2.5 - 3.0 грама протеин на телесно тегло. Да кажем, че си набавяш 60 грама от тоя протеин(2 дози по 30). Останалите трябва да ги набавиш от храната. Този протеин е за това. С една кофа нищо може да не направиш. Ако пък това е било малкото което ти е нужно да направиш качествения си режим може да направиш чудеса. Това е положението.
казано от Jorku на 12.08.07, 10:48:
Чакай да изясним нещо, че така може да циклим до утре.
На ден тялото ти се нуждае от 2.5 - 3.0 грама протеин на телесно тегло. Да кажем, че си набавяш 60 грама от тоя протеин(2 дози по 30). Останалите трябва да ги набавиш от храната. Този протеин е за това. С една кофа нищо може да не направиш. Ако пък това е било малкото което ти е нужно да направиш качествения си режим може да направиш чудеса. Това е положението.
;-)
По принцип се водят 2,2 гр белтъчини на кг телесно тегло ама по-добре да са както казва жорку 2,5-3
Това е ДОбавка, служи за ДОпълване на нуждите от протеин.
1. прецакал си се още в момента, в който си я купил - Нутрим !
2. ще качиш ако ти е правилно изградена диетата
12.08.07
18:15
Добре а ще ми препоръчаш ли някой от тези които ще ти ги изброя сега: Pure WHEY PRO ,Ултра Уей Протеин Изолат ,MEGA PRO 92 Platinum ,PRO 90 Gold ,HI-Fit Special ,Super Winner ,FORTE Impact.
Ето и линка http://www.nutrim-bg.com/products/group.aspx?gid=60
Предварително ти благодаря
12.08.07
22:20
казано от watron на 12.08.07, 18:15:
Добре а ще ми препоръчаш ли някой от тези които ще ти ги изброя сега: Pure WHEY PRO ,Ултра Уей Протеин Изолат ,MEGA PRO 92 Platinum ,PRO 90 Gold ,HI-Fit Special ,Super Winner ,FORTE Impact.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Тей като си нов във форума, не знаеш какви неща се пишат тук за марката Нутрим...
Значи няма да се заемам да ти обяснявам подробно, че това е некачествен български продукт с ниско съдържание на белтъчини и пълен с нишесте(полизахарид) боклук. Просто напиши в търсачката Нутрим и ще видиш теми на малцина като теб(включително и мен преди доста време) заблудили се да си вземат Нутрим или Биогейм.
Знам че цената е доста привлекателна, но по-добре качествено или нищо, отколкото боклук.
Аз нямам особено големи финансий за най-скъпото, но съм се насочил към известна американска фирма с добри цени и мисля да си взема като започнем даскало. Говоря за Now foods .
П.П. Ако си начинаещ и тренираш от по-малко от 1-2 месеца, не е нужно да си взимаш. При добра храна и тренировки ще има очевиден ефект скоро.
Мнението беше редактирано от Martinakiss на 12.08.07 22:25.
казано от watron на 12.08.07, 18:15:
Тези всичките не са удачен избор, смени марката - с някоя американска... няма да е много по скъпо.
13.08.07
11:50
Да но проблема е че незнам от къде да закупя друга марка ?Незнам от кой магазин
13.08.07
21:54
казано от watron на 13.08.07, 11:50:
Да но проблема е че незнам от къде да закупя друга марка ?Незнам от кой магазин
Мнозинството си поръчват по интернет. В повечето онлайн маркети, ако закупиш стоки над определена сума, транспорта ти излиза безплатен, а иначе е около 5лв. за кило, 6лв за 2-3 кг. и тн.
14.08.07
04:41
А тъй като сме започнали да пишеме в тази тема искам да те попитам кое е по добре за мене да кача по бързо килограми (мускулна маса) в момента съм 65кг ,Протеини или Гайнер ? Кое действа по бързо за покачване на килограми ?
Виж сега, няколко основни неща:
- за да качиш килограми, трябва да ядеш повече калории от изразходваните.
- за да сваляш - точно обратното
Следователно:
1. си смяташ калорийния баланс - търси в сайта и форума как !
2. избираш си режим за покачване - РБР или ВВД
3. разпределяш си макронутриентите и си правиш хранителен режим
4. смяташ калориите от храната, която консумираш и чак тогава решаваш дали имаш нужда от:
- гейнър - предимно въглехидрати и нищожни количества протеин
-протеин - почти никакви въглехидрати и солидна доза белтъчини
Ако писаното по-горе нищо не ти говори, сядай си на Д-то и почвай да четеш.
Мускули не се правят само с тренировка и какво да е ядене.
Това си е изкуство направо ! ;-P
14.08.07
05:55
Добре ясно разбрах,но по принцип от какво се качват повече килограми от протеин или гейнар?
14.08.07
07:41
С Гейнър ще качиш и мазно но ако качваш трудно си вземи един пробвай но всичко става с храната не можеш да използваш добавка без да имаш хранителна програма защото е ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА добавена към ХРАНАТА
14.08.07
10:21
Естествено, че от гейнер се качва повече, нали има повече калории. Но както вече се каза по-горе, САМО ако си на плюс калории ще качиш. Пет кофи на ден гейнер да взимаш, ако изгаряш всичко, няма да качиш. Първото правило за качване на маса на Рони Колман е Яж, яж и яж колкото се може повече. Второто е-бъди сигурен, че ядеш достатъчно. Пръснал съм хиляди лева за добавки, а истински напредък получих, когато научих как да се храня.
казано от Jorku на 12.08.07, 10:48:
Точно!
14.08.07
12:17
Моята програма:
Сутрин:
5 яйца,кроасан,Протеин с Прясно Мляко
Обяд: Месо - Пилешко
Следобед: Фъстъци,Ядки
Вечер: Месо картофи ...
21:30 -Протеин с мляко
15.08.07
10:44
Винаги съчетавай белтъчините със сложни въглехидрати, например не да ядеш само месо, а месо с ориз, картофи, макарони. Желателно е да има и зеленчуци-Христомир Христов например яде много броколи. Според мен ядеш малко, но това трябва ти да го кажеш, ако качваш, всичко е наред, ако не, увеличи храненето. И не разчитай много на протеините да заместват храната. Понякога се налага, наистина, но избягвай. Те са само допълнение към другото. И не забравяй водата-тя е много важна за успеха в спорта, така че не е зле да пиеш 3 до 5-6 литра дневно.
15.08.07
11:38
Aми аз в тия жеги немога да ям много,за това протеина го пия иначе миналия път като се мерих бях с 2 кг по тежък днеска като се премерих съм с 2кг по лек от предишния... :(
А протеина го пия вече от 4 дни обаче нищо не виждам да ми покачи в кг ?
Мнението беше редактирано от watron на 15.08.07 11:44.
15.08.07
13:27
Хаха ебаси ти ко искаш за 5 дена да качиш нещо ли хората пият по толкова кутии с протеин
15.08.07
13:52
Доколкото си спомням вътре май имаше трибестан в тоя протеин и си направи сметка колко гр. е в съдържанието и на колко си години, защото ако е голямо количество и си под 21 не е много препоръчително да го пиеш трибестана.
15.08.07
14:44
Но ако се спазва диета по принцип за 1 месец колко кг мога да кача с този протеин ?Приблизително ?
15.08.07
19:55
Човек, спри да се мериш през два дена, само психясваш. Какво значи да качиш-ако си с десет кила отгоре след месец, да не мислиш, че и една четвърт са мускули? А и какво значи не ми се яде, аз мразя да ям, но ям по кило месо на ден! Не ми се пият по пет литра вода, ама пия. Не разчитай на протеина, а на храната. Знам, че е жега и сигурно нямаш апетит, ама искаш да качиш нали? За няма и месец съм 4 кг нагоре, а пия един мизерен насипен протеин на закуска с овесените ядки. Всичко е калориен баланс, общо взето е просто.
16.08.07
05:09
Ultima ,смятам че си прав :)