18.07.07
10:25
Хора, може ли да ми кажете как “оцветявате” ориза и го правите кафяв.Може ли рецептата или е сорт ориз като сладките картофи.Иначе знам , че съдържа много бавни въглехидрати хранителни вещества повече от белия и тн.Моля , че незнам как да го правя
Хора, може ли да ми кажете как “оцветявате” ориза и го правите кафяв
:-)
Влез в някой магазин и питай за кафяв ориз...
Леле тая тема е баш за бисерите. :) Разбира се има различни начини да се освети - с водни бойчки, блажна боя, хардкор феновете дори го безиросват, а други твърдят, че истинския кафяв ориз е единствено вече яденият.
Иначе иди в магазина и си купи кафяв ориз. Няма голяма разлика в цената, а кафявия е много по-беден на глутен. Глутена спомага за образуването на естроген (не мога да дам източник и не съм 100% сигурен). Ползвай подправки по твой вкус. Сол (с мярка), пипер, чубрици, кимиони и тн.
Кафявия ориз се продава във формата, в която е бран, тоест е необработен от човека.В него има много повече витамини, минерали и сложни въглехидрати от белия.Белия е същия като кафевия, но минава през процеса “полиране”.При него външната част на ориза (кафявата) се премахва и остава само вътрешната (бялата).
16.08.07
11:55
#7
хахаха ще ме скъсаш :)) (съжалявам не се сдържах)
16.08.07
12:33
#8
И вие кво го изкарахте кафевие ориз, че е кафяв ли ?
Хахаха, той се бели и много малка част остава кафява.
А пък може да има соев сос и да ти са струва още по-кафяв...
Ми не е ли кафяв? Откъдето и да го погледнеш си е баш такъв.Сложи пакет бял ориз до пакет кафяв от същия и определено ще забележиш разликата по отновение на цвета,ако се съмняваш.Леле то остава и на ориза да почнат да му слагат Е-та и съвсем ще го закъсаме. Btw относно ориза по темата...тои увира доста по бавно,ама и е по- вкусен.
19.08.07
20:43
#11
Истинският ориз е кафяв, а белият е натопен във фасаген, пробвай ще получиш бял ориз :coolsmile: