малко кулинария

18.07.07
10:25

Хора, може ли да ми кажете как “оцветявате” ориза и го правите кафяв.Може ли рецептата или е сорт ориз като сладките картофи.Иначе знам , че съдържа много бавни въглехидрати хранителни вещества повече от белия и тн.Моля , че незнам как да го правя

18.07.07
10:31

Кафяв ориз е различно от бял ориз!

18.07.07
11:34

казано от Bate_Roni на 18.07.07, 10:25:

Хора, може ли да ми кажете как “оцветявате” ориза и го правите кафяв

:-)
Влез в някой магазин и питай за кафяв ориз...

18.07.07
12:30

ама то различно ли е от белия?

18.07.07
18:57

Да и се продава навсякъде :)

18.07.07
19:40

Леле тая тема е баш за бисерите. :) Разбира се има различни начини да се освети - с водни бойчки, блажна боя, хардкор феновете дори го безиросват, а други твърдят, че истинския кафяв ориз е единствено вече яденият.

Иначе иди в магазина и си купи кафяв ориз. Няма голяма разлика в цената, а кафявия е много по-беден на глутен. Глутена спомага за образуването на естроген (не мога да дам източник и не съм 100% сигурен). Ползвай подправки по твой вкус. Сол (с мярка), пипер, чубрици, кимиони и тн.

19.07.07
05:55

Кафявия ориз се продава във формата, в която е бран, тоест е необработен от човека.В него има много повече витамини, минерали и сложни въглехидрати от белия.Белия е същия като кафевия, но минава през процеса “полиране”.При него външната част на ориза (кафявата) се премахва и остава само вътрешната (бялата).

16.08.07
11:55

хахаха ще ме скъсаш :)) (съжалявам не се сдържах)

CA

16.08.07
12:33

И вие кво го изкарахте кафевие ориз, че е кафяв ли ?
Хахаха, той се бели и много малка част остава кафява.
А пък може да има соев сос и да ти са струва още по-кафяв...

16.08.07
14:09

Ми не е ли кафяв? Откъдето и да го погледнеш си е баш такъв.Сложи пакет  бял ориз до пакет кафяв от същия и определено ще забележиш разликата по отновение на цвета,ако се съмняваш.Леле то остава и на ориза да почнат да му слагат Е-та и съвсем ще го закъсаме.  Btw относно ориза по темата...тои увира доста  по бавно,ама и е по- вкусен.

16.08.07
20:32

аз гледам в магазина за кафяф ориз и не съм намирал и за това питам

19.08.07
20:43

Истинският ориз е кафяв, а белият е натопен във фасаген, пробвай ще получиш бял ориз  :coolsmile:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1