Ей с тия тренировки сутрин

Темата е заключена.

11.12.04
04:28

ръст - 173 см
тегло - 65 кг
възраст - 18 г
гръдна обиколка - 93 см
талия - 72 см
ханш - 90 см
обиколка на китка - 16.5 см
обиколка на глезен - 22 см

спортувате ли (ако да, то какво, колко често, с каква интензивност) - бодибилдинг 4 пъти седмично по 45 минути

спазали ли сте досега хранителни режими - не, затова съм тук

имате ли моментни, хронични заболявания или предразположеност към такива - само няква съвсем слаба сенна хремичка (само на пролет)

в какво се състои работата Ви (активно физически натоварена ли е или се занимавате с интелектуален труд) - ученик

одобрявате ли употребата на спортни добавки (ще употребявате ли и какви ще ползвате) - ако става въпрос за химии категорично против съм

какви препарати сте ползвали (как оценявате ефекта им) - никакви

употребявате ли (употребявали ли сте) стероиди и други хормонални препарати (вкл. Инсулин) - не

желаете да понижите подкожните мазнини, да покачите мускулна маса или да оформите (преформирате) тялото си (с колко и за колко време, желаете ли траен ефект) - искам относително бързо да кача мускулна маса. Ектоморф съм. И преди съм тренирал ,но слабо , колкото да поддържам форма и не съм обръщал никакво внимание на храненето.

Та моля ви се помогнете ми. И обяснявайте като за малоумен - кое, колко, кога и защо?Още не съм решил точно в колко часа да тренирам, но определено ми се налага да е сутрин. 
Привърженик съм на балансирания режим както и на разделното хранене.

AR

12.12.04
10:24

човече каква е връзката между заглавието на темата и и храненето :?:  щом се ектоморф прочети в раздела хранене за ектоморфи.направи си един грубо оформен хранителен режим а във форума ще обсъдим недостатъците и предимствата му.трябва да знаеш че храненето е не6то което при всеки е различно.имам в предвид че всеки има афинитет към определен вид храна от която да си набавя белтъците,въглехидратите и мазнините.ако ти кажа яж яйца а ти си алергичен ще ги ядеш ли?
естествено при покачване на маса се акцентира върху белтъците и въглехидратите(сложни-скорбяла).дай един примерен режим да го дооформим тук.

12.12.04
12:58

Ми добре просто нямам напредък и се нервя. Значи в тренировъчен ден ставам към 8:30. До към 9 без нещо съм закусил с 50 - 100 гр. овесени ядки. Два часа след това тренирам 30 - 40 минути. 15 минути след тренировката ям 1-2 банана , а 1 час след тях някво месо - 200гр. - най-често кренвирши , наденички или ако си набавя някво чисто месо. Докато свърша с това е станало вече към 12:30. А аз трябва да тръгна за даскало към 13:00. Съответно се чудя дали трябва да хапна нещо въглехидратно преди тва, щото даскалото си иска енергия. Докато съм там ям кифли, банички, по някой път си вземам някви бисквити или обикновени вафли. Като се прибера най-късно до 20:00 вечерям квото е сготвила майка ми. И ако е примерно ориз или нещо с толкова много въглехидрати ям малко. После до към 23:30 изяждам 1 кисело мляко , 3 цели яйца и ако имам апетит малко месо или ядки. И тва е. За последните 3 месеца съм качил половин кило , което е просто трагично. :(

12.12.04
19:17

храната ти не отговаря нито като количество, нито като качество на целите, които си си поставил. Нищо чудно, че не качваш. Вземи попрочети малко, изготви се по-адекватен хранителен режим и го напиши, след което от форума ще ти помогнем да го доизгладиш.
Успех!
Махни всички боклучави храни през деня и недей да бягаш от въглехидратите вечер, оризът примерно е много подходяща храна в твоя случай.

AR

14.12.04
03:39

8:15 ставаш
8:30 овесени ядки +прясно мляко,трябват ти повечко протеини в това хранене вземи си протеин или амино киселини.(максимум 20гр протеин ти вършат перфектна работа)
10:30 тренировка
11:30 банани след тренировка или мед добре
12:00 хапваш стабилно наблягаш пак на белтъците че нещо са ти дефицит(месо,сирене,яйца,риба)не пренебрегвай и въглехидратите ако има нещо наготвено перфектно
ДАСКАЛО по добре фъстъци те поне засищат а и са добър источник на веществата необходими на тялото(в повечето случей са най-доброто което може да се намери)
20:30-21:00 вечеря +протеина пак ти върши работа тук ако нямаш белтъчна храна/по добре премести яицата месото ядките тук
22:30-23:00 едно кисело мляко
е Pars как мислиш.що годе добра програма без много да променя навиците си.кажи си мнението.същто се отнася и за теб avp и ти си дай мнението харесва ли ти тази програма жсе пак трябва да си я дооформиш според твоите нужди и възможности.

14.12.04
06:59

Армитраж, имам едно въпросче само към тая програма. Абе, тоя човечец само на фъстъци ли ще кара от 13 до 20 ч.? Я да му беше казал примерно малко месо, някакъв протеин или от вкъщи да си носи готвено (изглежда малко смешно в даскало, ама ако има мераци за бодибилдинг няма как), какво да е, ама се смили над човека! Той трябва поне 3 пъти да яде за това време!!!

14.12.04
09:45

програмата, която предлага армитраж като цяло ми се вижда добра, имам само 2-3 дребни забележки
- човека казва, че не употребява употребата на добавки, така че в закуската може да смеси мляко с извара примерно, или няколко белтъка;
- йода е прав че следобедния период е малко дълъг и освен ядки, може примерно да си вземе в училище 2 сандвича с пълнозърнест хляб, соева маьонеза и пилешко/пуешко филе;
- забравихте да го посъветвате да включи в менюто зеленчукови салати щедро поляти със зехтин :D , както и няколко плода. Те са абсолютно задължителни за осигуряване на необходимите микровещества и правилното функциониране на хранително-отделителната система. Между другото, въпреки че не одобряваш употребата на добавки, мисля че ако тренираш 4 пъти седмично е добре да си вземеш поне спортни мултивитамини с минерали.
- много важни са и количествата, на avp ще му трябват някъде 3000+ калории за да качва, но точното ниво може да определи единствено той, по емпиричен път;

14.12.04
15:14

направо ленено олио вместо зехтин :)

14.12.04
21:06

Благодаря за програмата мисля че доста добре ми се връзва. Мерси и за допълненията по нея. Разбирам че е трудно да се работи с индианци като мен ама прохождам още по отношение на храненето. Само да питам , щото и друг път съм го чел ама не разбирам за какво са ми белтъчините преди тренировка ?

14.12.04
21:44

протеини ти трябват по всяко време, по точно казано през 2-3 часа. Предвив сутрешната ти тренировка, сутрешния прием на протеини при теб играе двуяка роля.
1/ ускорява спирането на катаболните просеци след дългото време без прием на храна докато спиш.
2/ обезпечава аминнокиселинно тренировката ти, за да не се разграждат протеините от мускулите ти докато тренираш. Понеже силовата трен е анаеробно натоварване, организма не може да използва мазнини за енергия, остава глюкозата в кръвта, след това гликогенните депа и след това за енергия се използват протините в тялото, разбира се малко опростено казано, защото тези процеси се случват и едновременно.
Така че първото ти ядене за деня трябва да включва и въглехидрати и протени, по възможност в по-големи количества :D :) .

15.12.04
12:32

Ей благодаря , най-накрая малко да ми се избистрят нещата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1