така желаните плочки

13.07.07
13:38

Здравейте :) Искам да си изкарам плочките,аз имам първите 2реда ама долните нещат да се покажат,обаче имам и мазнинки и искам да ги изчистя за да си личат добре.Искам да отслабна,но не и да губя мускулна маса.На 15 съм около 175 висок и тежа 60 кила.Не спазвам няква стриктна диета,просто избягвам сладко,газирано,пържено.Ям повече плодове,зеленчуци,извара,кашкавал,мялко,сирене,пилешко,малко хляб бонус.

13.07.07
14:04

НВД...

13.07.07
14:50

Хм... по-скоро повече аеробна дейност - бягане, плуване и пр. Независимо, че не ядеш сладко, газирано пържено, гледай количествата, които ядеш. А колко пъти вече се каза, че не се сваля само с НВД. Храните, които консумираш, са ОК, само не прекалявай с плодовете. Според мен кардио-то ще ти помогне да постигнеш целта си, а не само това - ами и да поддържаш резултатите.

13.07.07
17:34

ем аз си прая и кардио на велоергометър

DC

13.07.07
21:05

Най ефективно за стягане на корема си остава тичането  ;) Пробввай сутрин на  гладно , има ефект

RA

16.07.07
06:42

Абе са, и аз спазвам НВД, ама са квото и да ме обеждават от плодове не се пълнее, просто трябва да са отделно от всичко останало....

PS

16.07.07
18:25

Ами яж по кило банани и кило ябълки дневно..да видим :lol:
Пълнее се и то много...особенно ако са белени...в кората и в месестата част се съдържа цеулоза която забавя разтварянето на фруктозата..към глюгоза..и така понижава гликемичния индекс....обаче ако е сок, фреш, нектар и т.н...става мноо кофти щот цеулозата я няма...и ти приемаш една въсоковъглехидратна бомба за организма.. :lol:
а и още нещо...фруктозата не се усвоява от мускулите...а само от черния дроб..тоест храна за мускул не става..от нея е само храна за мозъка и мазнините..най-вече..така че..да от плодовете се пълнее по много.. ;)

RA

17.07.07
05:50

Ям поне по кило пъпеш или диня на ден, просто отделно, а не като десерт, и мога да ти кажа, че продължавам да свалям...
Кило банани - това са 6-7 банана, кой плющи по толкоз на ден? Ял съм банан-два, и продължавам да си свалям...

PS

17.07.07
07:48

Кило диня е 70гр въглехидрати - 310 калории
Кило пъпеш е 60гр въглехидрати - 280 калории
Ако приемем че само това са ти въглехидратите за деня...излизаш от НВД
Но и на каквато диета да си...това са 130гр прости захари...тоест биха повредили всяка диета..била тя нискомазнинна, високо протеинова, кетонена ( :lol: )
и т.н и т.н...
Ако продължаваш да сваляш с такъв режим...
а) или скоро ще спреш да сваляш...
б) или не приемаш достатъчно протеин и сваляш мускули+вода+тъкани и да + мъничко мазнинки ;)
Неискам да се заяждам...плодовете са хубава храна..богата на витамини и минерали..при режим за запазване и покачване е хубаво да се приемат от здравословна гледна точка..обаче с тях неможе да се сваля това е факт!

17.07.07
07:55

казано от psixar на 16.07.07, 18:25:

Ами яж по кило банани и кило ябълки дневно..да видим :lol:
Пълнее се и то много...особенно ако са белени...в кората и в месестата част се съдържа цеулоза която забавя разтварянето на фруктозата..към глюгоза..и така понижава гликемичния индекс....обаче ако е сок, фреш, нектар и т.н...става мноо кофти щот цеулозата я няма...и ти приемаш една въсоковъглехидратна бомба за организма.. :lol:
а и още нещо...фруктозата не се усвоява от мускулите...а само от черния дроб..тоест храна за мускул не става..от нея е само храна за мозъка и мазнините..най-вече..така че..да от плодовете се пълнее по много.. ;)

Грешиш, фруктоза се използва от мускулите:

фруктоза———хексокиназа—->фруктозо-6-ф ——-фосфофруктокиназа—->фруктозо-1,6-бифосфат—-алдолаза——>глицералдехид-3-ф.....—->пируват

Самата целулоза не забавя превръщането на глюкоза<—-> фруктоза, а по-скоро по някакъв начин влияе върху резорбцията им в храносмилателния тракт

И ако сравним плодовете с шоколад, ще видим, че не са кой знае колко голяма калорична бомба. Плодовете са вкусни и полезни и трябва да присъстват в нашия режим в разумни количества.

На последния ти пост бих казал така - 130 г въглехидрати, каквито и да са те - не са хич много. Напротив, те са малко. Отслабва се и ако поемаш по 200-300 грама въглехидрати, защото те не са единствения фактор. При достатъчно въглехидрати, организмът почти не прибягва до използването на АК като източник на енергия. И в никакъв случай не може да се каже, че плодовете са храна, от която се пълнее. Пълнее се и от месо, яйца. Важно е количеството, разходът ти на енергия през деня, типът медтаболизъм и пр.

Мнението беше редактирано от Bio на 17.07.07 08:00.

RY

17.07.07
18:35

чудно ми е какви плочки имаш ако си 175см на 60 кг и немойеш да ги видиш  :smirk:

Според мен е невъзможно да имаш мазнина на корема при 175 / 60
но все пак моят съвет е яко преси и тва е...

19.08.07
11:03

абе аз съм 60 кг и 167 см някъде- момиче.. и ми се виждат плочките, пък ти...хъм. Сигурен ли си, че имаш такива?Ако имаш- тичане, за да свалиш сланинките :)

21.08.07
18:59

лол  167 60 кила  за моми4е и ти ли4ат пло4ките ??? мнооо страно  явно  има6 бая мусколи!! маика ми е су6тите  кила и е  бая  едри4ка ??? да не би да си култористка  като оназ - милена тевилова ?? ако си като нея е напално вазможно??

24.08.07
17:51

казано от ivo_the_monster на 21.08.07, 18:59:

лол  167 60 кила  за моми4е и ти ли4ат пло4ките ??? мнооо страно  явно  има6 бая мусколи!! маика ми е су6тите  кила и е  бая  едри4ка ??? да не би да си култористка  като оназ - милена тевилова ?? ако си като нея е напално вазможно??

Ти ме изкара бая дебеличка май..не знам защо 60кг ти се струат толкова много, все пак зависи от много неща, не само ръста.
Не съм култористка, дори нямам време за фитнес през последната година. Редовно, обаче, от няколко години правя коремни преси и други упражнения у дома. Едричка съм, но само в дупето и бедрата, не е нещо стресиращо, определено :)
А за плочките, и момчета трениращи в зала са ме питали как съм ги направила (абе има мазнинка в/у тях малко, ама със зор ги чистя ) :)

24.08.07
19:22

казано от ivo_the_monster на 21.08.07, 18:59:

Това, че в днешно време някои момчетата тежат по 50 кила с дрехите, не значи, че 60 кг за момиче са много. И си оправи малко правописа, едвам се разчита!

25.08.07
05:31

НЕ  САМ КАЗАЛ ЧЕ СИ  ДЕБЕЛА !!! МНООО СЕ ИЗВИНЯВАМ АКО  СИ МЕ  РАЗБРАЛА  ТАКА !!обаче за да има6 преса трябва да имаш малко подкожни мазнини ( а на  корема  о6те по малко)  и таи като  знам  че за да няма6 мазнини трябва да си мн слаба (таи като не мое мноо мусколна маса  6тото си моми4е) обаче твоя  слу4еи  е друг!!!  извинявам се пак ако сам те обидил !!!

26.08.07
10:19

абе човек, айде вземи се научи да пишеш правилно.. сестра ми, която е 3 за 4 клас, пише по- добре.. Отдели малко внимание на това, стига само дава акъл и се прави на голям експерт.

03.09.07
08:25

Мое  да  пиша праилно  ама сичко е  вапрос на  навик  в другите  форуми дето пиша си пиша на  латиница !! А ти не ми сменяи  темата и не ми викаи  че се праа на  експерт  щото сам сиурен че знам поече от теб !!

04.09.07
16:25

казано от ivo_the_monster на 03.09.07, 08:25:

Мое  да  пиша праилно  ама сичко е  вапрос на  навик  в другите  форуми дето пиша си пиша на  латиница !! А ти не ми сменяи  темата и не ми викаи  че се праа на  експерт  щото сам сиурен че знам поече от теб !!

Мисля, че по- точно е върос на образование и възпитание, а не на навик. И това какво общо има с латиницата или кирилицата, не виждам..
Колкото до компетентността ми в сферата на body building-а, никъде не съм твърдяла, че знам много.. още повече пък, че знам повече от теб.

04.09.07
18:29

Еми  за мене  тва не е голям проблем по важно е  другите да разберат кво  искам да кажа

05.09.07
14:20

казано от ivo_the_monster на 25.08.07, 05:31:

НЕ  СЪМ КАЗАЛ ЧЕ СИ  ДЕБЕЛА !!! МНГООО СЕ ИЗВИНЯВАМ АКО  СИ МЕ  РАЗБРАЛА  ТАКА !!обаче за да имаш преса трябва да имаш малко подкожни мазнини ( а на  корема  още по-малко)  и тъй като  знам  че за да нямаш мазнини трябва да си мн слаба (тъй като не може мноо мускУлна маса  щото си момиче) обаче твоят  случай  е друг!!!  Извинявам се пак ако съм(Олеле, тва бъркаш!) те обидил !!!

казано от ivo_the_monster на 04.09.07, 18:29:

Еми  за мене  тва не е голям проблем по-важно е  другите да разберат кво  искам да кажа

Да, но мислиш ли че е редно да ни мъчиш с едва-различимия си правопис? Понякога само една буква да е сгрешена, става съвсем друга дума и ние трябва да си купиме стъклена топка за да гадаеме какво си искал да напишеш!
ПП: Съжелявам ако съм пропуснал да редактирам някоя грешка, но се намирах в джунгла от такива!

Мнението беше редактирано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 05.09.07 14:23.

05.09.07
16:29

казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 05.09.07, 14:20:

казано от ivo_the_monster на 25.08.07, 05:31:

НЕ  СЪМ КАЗАЛ ЧЕ СИ  ДЕБЕЛА !!! МНГООО СЕ ИЗВИНЯВАМ АКО  СИ МЕ  РАЗБРАЛА  ТАКА !!обаче за да имаш преса трябва да имаш малко подкожни мазнини ( а на  корема  още по-малко)  и тъй като  знам  че за да нямаш мазнини трябва да си мн слаба (тъй като не може мноо мускУлна маса  щото си момиче) обаче твоят  случай  е друг!!!  Извинявам се пак ако съм(Олеле, тва бъркаш!) те обидил !!!

казано от ivo_the_monster на 04.09.07, 18:29:

Еми  за мене  тва не е голям проблем по-важно е  другите да разберат кво  искам да кажа

Да, но мислиш ли че е редно да ни мъчиш с едва-различимия си правопис? Понякога само една буква да е сгрешена, става съвсем друга дума и ние трябва да си купиме стъклена топка за да гадаеме какво си искал да напишеш!
ПП: Съжелявам ако съм пропуснал да редактирам някоя грешка, но се намирах в джунгла от такива!

Бате  сериозно ли  всяка  тема  ти чета мненията  и ти  по всяка  имаш мения  и  казваш или  глупопсти или работи дето секи знае!!!писна ми вече всяко  13 годишно да  дава  идеи  и да си мисли че има опит !!

DI

06.09.07
06:39

хахаха, ще се спукам от смях. Това е българина още от малък трябва да разбира повече от другите по всички теми, добре че форумът не е свързан с медицина, политика ифутбол, е има малко анатомия, но тука няма какво да се спори :). Опасна работа никои не остава назад.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1