Очи

17.08.07
14:18

Възможно ли е да получа кръвоизлив в очите от напрягане?

17.08.07
14:19

Възможно е.

FZ

17.08.07
14:46

казано от Dan4o1000 на 17.08.07, 14:18:

Възможно ли е да получа кръвоизлив в очите от напрягане?

Да

17.08.07
15:08

А как мога да намаля риска това да се случи?Щото май получих на дясното око.

17.08.07
15:48

Еми не са изсилвай толкова въпреки че си висок и здрав.На 14 години капилярите са още слаби.Да не стане някой сакатлък и си повредиш здравето

FZ

18.08.07
09:11

казано от Dan4o1000 на 17.08.07, 15:08:

А как мога да намаля риска това да се случи?Щото май получих на дясното око.

Като не прекаляваш с големите тежести.

18.08.07
18:43

пази се ... лично аз качих диоптера от това, тренираи леко, рано ти е да бъхтиш с тежко

PO

18.08.07
20:16

казано от The Devil на 18.08.07, 18:43:

пази се ... лично аз качих диоптера от това, тренираи леко, рано ти е да бъхтиш с тежко

сигурен ли си?

19.08.07
07:14

Едва ли е от това, всичко е генетично. Ако ти е писано да ти отслабне зрението, квото и да правиш - ще отслабне. Наистина с тежки килограми може да се получи кръвоизлив, но също така може и да ти се “изкриви” окото. Много внимавайте и не се пънете с килограми, които не са за вас :)

DI

19.08.07
12:46

прекомерното напрягане може да увреди зрителния анализатор - например при раждане, жените с висока миопия се подлагат на цезарово цечение защото от напьните е вьзможно отлепване на ретината, така че внимавай, щом си направил крьвоизлив не се пресилвай да правиш само тежки тренировки.Предполагам жсички са забелязали, че при дефекация може да те заболи за секунда глава, това е вследствие на повишаване на вьтречерепното налягане, еми при фитнеса е горе долу сьщото, ако и не дишаш както трябва а само се пьнеш не крьвоизлив ами ......., така че отиди на офталмолог да ти види и дьната

23.08.07
20:35

Ммм, не се пъни! Аз си имам здрави капиляри и не нося цайси! Взимай витамини Б-помагат за нервната система а имаше и неква група за зрението! Взимай Бирена мая на хапечета 3 пъти на ден по 4!

RE

04.09.07
22:46

едни от най-натоварващите упр за зрението за мен са клека, лег пресата и лега, но ако се тренира с разумни тежести няма проблем!
аз веднаъж едва не получих кръвоизлив на лег преса като бях сложил голяма тежест и оттогава внимавам :exclaim:

09.10.07
11:41

Важно е правилното дишане. Чувал съм, че ако си затваряш очите налягането се намалява, ама това изоообщо не е сигурно.
Като цяло щом усещаш силно напрягане трябва да се избягват упражнения, при които главата е много ниско (примерно под нивото на тялото - т.е. да кажем лег с обратен наклон, евентуално лег преса,..).

GU

11.10.07
06:09

Може да е особено като съвет, но се научи като се “напъваш” да натовариш само мускулите, които тренираш.
Също помага и издаването на всякакви звуци от устата. Като човек, който е много загрижен на тема зрение и аз ти казвам, че 14 години е една много ранна възраст и да се товариш като говедо не е добра алтернатива за запълване на свободното време. Повече наблягай на спорта и мацките, пък за 45 ръка имаш цял живот пред теб! :)

CO

11.10.07
07:02

ако правиш раменни опори(обратни военни преси) със сигурност ще ти изтече кръвта през очите, да не говорим че може и да ти се пръсне главата, която вече станала черна от напрежение и кръв

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1