За хора, които си мислят че е лесно ...

15.08.07
20:31

http://www.t-nation.com/portal_includes/articles/2006/06-154-training.html . В тази статия точно и ясно е обяснено за качването на чиста ММ и за основните периоди и кътинг-а и кое е по-добре да качваш малко и чисто или на периоди (bulking - cutting) и вобще много неща. Защото се дразня като кажи някой аз за месец качих 6 кг. чист ММ и като му кажеш, че не е и почва да те обеждава. Статията е дълга, но пък много неща са обяснени и то на прост език не е с много термини така да се каже. Заслужава си да се прочете.

16.08.07
10:40

Много добра статия. Препокрива се с моите възгледи за качването на ММ.

16.08.07
17:47

Ся да обобщим кво иска да каже пича.Че не трябва да ядем повече отколкото ни е нужно да растем?Да не приемаме повече въглехидрати и протеин от колкото са нужни за теглото ни?Аз така е разбрах статията.Тва ли иска да каже щото на моменти са обърквах доста?

16.08.07
18:06

Иска да каже, че няма нужда да ставаме дебели, докато качваме маса и че не е нужно да се тъпчем като свине, защото тялото ни си има определен лимит за усвояване на храната и изграждане на мускули.

16.08.07
19:01

Добре де, това, че не трябва да ставаме свине го пише навсякъде, а профитата защо се освинват така? Всеки е виждал снимки на Рони, Джей, Ли Прийст какви прасета са, меко казано, в основен период. А иначе пише, че не е правилно.

ZO

16.08.07
19:47

Това за профитата е ясно,но не забравяй за медикаментите,които те използват ;-) Най-малкото могат да правят часове кардио,нещо непостижимо без стимуланти.Абе въобще не може обикновен човек да се сравнява с професионалист.Иначе според мен чак да се омазва човек не трябва,но да качиш МАЛКО мазнини през основния период е нормално(според мен,и то без да говоря за себе си).Аз например просто не мога да омазня-дори с 3000ккал. на ден,което е умопомрачително много за моите кг,но друг може-просто трябва така да се регулира диетата,че мазнини и да има да са малко.

16.08.07
20:52

казано от Ultima Ratio на 16.08.07, 19:01:

Добре де, това, че не трябва да ставаме свине го пише навсякъде, а профитата защо се освинват така? Всеки е виждал снимки на Рони, Джей, Ли Прийст какви прасета са, меко казано, в основен период. А иначе пише, че не е правилно.

В статията пише защо. Могат да усвояват повече храна и да качат повече мускули и могат да си позволят да качат повече мазнини покрай това, защото лесно и бързо ще ги свалят без загуба на мускулна маса и т.н.
И честно казано, повечето профита не са много мазни дори в основен период. Да, не са в състезателна форма, но релефа им е по - добър от на повечето трениращи. Имат изпъкващи вени, фибри, напълно видима коремна преса и дефиниця на мускулите и определено не са повече от 8-10% мазнини. За повечето мъже 8% мазнини е приличен релеф.
Да, в състезателна форма профитата свалят до 3-4% и се обезводняват, но такава форма е невъзможно да се подържа цяла година и е почти недостижима натурално.

Ето снимки на някои от тях в несъстезателна форма:
http://www.bodybuilderlife.com/wp-content/uploads/2007/03/ronnie-fls.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/0/04/Bodybuilder.jpg
http://www.bodybuilderlife.com/wp-content/uploads/2007/03/j4.jpg

Повечето хора нямат такъв релеф, дори след като изчистят.
Това, че коремите им са издути и имат талии по метър не значи, че са много мазни, причината за това е друга. Повечето дори в състезателна форма имат издути талии.

В статията става въпрос за непрофесионалистите, които не се състезават, а тренират за да изглеждат добре, и то не само един месец лятото на плажа, а цялата година. Такива сме повечето хора във форума. Многото мазнини се чистят трудно натурално, губи се и доста мускулна маса. Затова автора препоръчва да не минаваме 10% мазно и да се качва сравнително чисто, да не се злоупотребява с боклучавите храни и т.н. Няма смисъл да се освиниш, с цел да качиш един кг мускулна маса повече за годината, и после като чистиш да изгубиш два. Освен това, колкото повече мазнини имаш, толкова повече време трябва за изчистване, съответно ти остава по - малко време през годината да работиш за мускулна маса.
И накрая излиза, че тези, които качват сравнително чисто в края на годината имат повече мускулна маса, от тези, които масират яко и после чистят.
Това е накратко цялата статия.

16.08.07
21:06

Браво Петко обобщи накратко почти цялата статия за тези, които ги мързи да я прочетат.Междодругото пишеше в статията и за една заблуда, в която и аз сам се заблуждавал от начало (после се досетих ама ...), че дупката между 13% и 17 % БФ там не виждаш видимо много голяма разлика разликите са малки и от там идва и заблудата че качваш чисто, а всъщност ти не качваш чисто, но всеки ден се гледаш в огледалото и си свикнал с твоя образ и освен ако не си бил релефен не ти прави и впечатление за това че си качил мазно ...

Мнението беше редактирано от difference на 16.08.07 21:07.

ED

20.08.07
15:39

Opredeleno e taka !!!
Петко К - пиши на кирилица!

Мнението беше редактирано от Петко К на 20.08.07 17:05.

26.08.07
13:28

Интересното е, че на обяд, когато е най-обилното ми хранене ям 40 минути за да изям 80гр. пиле 150гр извара и една нормална саладка от домати и краставици. На средата на яденето се чувствам преял като свиня, а по принцип тва е доста малко хранене. Като имате предвид че не ям повече от 1 филийка черен хляб. Пък смятах да добавям и 1-2 яйца...

26.08.07
19:36

Винаги съм подкрепял тезата,че не трябва да се тъпчем като свине през основния период. Ако режима е нагласен добре,но ние с цел да постигнеме по-добри резлутати,ядеме двойно от това,което трябва да приемаме  (често срещано) ,едва ли ще качим нещо друго освен мазно или някаква маса (но не и мускулна). Не е важно количеството,а качеството

Мнението беше редактирано от Kevin_Kostner на 26.08.07 19:37.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1