Аз да питам нещо за Овесените ядки..

21.08.07
12:52

Гледам тука баща ми ми е взел овесени ядки (Фини).. гледам отзад стойностите

Белтъчини 12,7гр.
Въглехидрати 63.3гр.
Мазнини 7,1гр.
Баластни в-ва 5,3гр
Натрий 0.002гр....  не пише нищо за протеин.. а и аз овесените ядки ги ям така:
Взимам една купичка, която я пълня до поливната с овесени ядки, след което заливам с мляко и в микровълновата на една минута да се затоплят и така ям...

Какво ще кажете? Бъркам ли при приготвянето или става сякак, и да ми кажете, защо не пише, че има протеини, или наистина няма???

21.08.07
13:20

”не пише нищо за протеин” .. :lol:

Белтък = Протеин  ;-)

21.08.07
21:02

Колко гр. протеин има средно в едно яйце (без жълтък)

Яж ги с кисело мляко. Изсипваш едно кисело мляко в паница, слагаш 4-5 лъжици овесени ядки и бъркаш. Остави ги 10 мин. в хладилника е моя съвет и тогава ги яж.

22.08.07
05:34

казано от techo на 21.08.07, 21:02:

Колко гр. протеин има средно в едно яйце (без жълтък)

Зависи какво и колко грама е яйцето. В едно средно голямо кокоше яйце ( 58-62гр. ) има 7гр. протеин със жълтъка. Без жълтъка е около 4гр. протеина. Btw яж си яйцата със жълтъка. :)

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 22.08.07 05:44.

Слагаш купичката с млякото на котлона докато заври,после я махаш,слагаш овесените ядки и прибавяш Нескуик,чакаш 5 минутки и ядеш.Мойто мнение е да не ядеш повече от 2 жълтъка на ден.

DI

22.08.07
13:50

в 100 гр белтьк от яице има 12- 14 гр протеин, а жьлтьците в никакьв случай не ги яжте, макс един на седмица, защото един жьлтьк сьдьржа максималният дневен прием от холестерол 300 мг

22.08.07
14:27

казано от didcoto на 22.08.07, 13:50:

а жьлтьците в никакьв случай не ги яжте, макс един на седмица, защото един жьлтьк сьдьржа максималният дневен прием от холестерол 300 мг

:lol:

Холестерола от храната не повишава холестерола в кръвта, жълтъка не повишава холестерола. Хванете прочетете нещо за холестерола и за това колко бил ‘вреден’ и престанете да пишете наляв/надясно измислици, че хората Ви се връзват и после само разхищават храната. Проблемите на хората с холестерола не идват от приема му с храната! :coolgrin:

p.s. .. дори не си прави труда да ми отговаряш, а примерно прочети тази тема ( http://www.bb-team.org/forums/viewthread/27328/ ), в нея бяхме оформили off топик ( след първите 5-6 мнения ) за жълтъците, там съм сложил и цитати за холестерола ( на втората страница ) и т.н. Вземе пък Ви дойде акъла в главата и да престанете да разхищавате безпричино храната.  ;-)

p.s.2 .. е повечето хора са си предубедни и се водят по стадото - щом всичко го правят, дай и аз.. та сигурно ще продължите да си изхвърляте жълтъците.. та аз викам айде ако сте от София да организираме срещи на 3-4 дена да ми ги давате.. :-P

p.s.3 .. още нещо, не си мислете че като ядете яйцата без жълтъка усвоявате много от белтъка.. отдавна се знае, че приема само на белтъка без жълтъка от яйцето е безсмислен..

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 23.08.07 08:46.

DI

31.08.07
11:09

пич да ти кажа за холестерола, не ме интересува какво е писано в твоята страница.Той е ендогенен и екзогенен, или синтезиран от организма и приет с храната, по - голямото количество от серумния холестерол е ендогенно, до 80 процента останалото е от храната.Когато дневният прием е над 300 мг едногенно образувалият се намалява, за да върне баланса, но прекомерният внос на храни богати на холестерол, за дълъг период от време не може да се компенсира и се развива хиперхолестеролемия, да ти кажа на мен не ми се обяснява, кои храни качват холестерола, защото това изобщо не са само богатите на холестерол, не ми се обяснява за LDL i HDL холестерола, а още по малко за дислипидемиите, и после за инсултите за инфарктите за ибс , така че ти земи почети не знам какви са ти източниците, но като искаш яж жьлтьци всеки ден после като станеш на 50 ще се видим в някоя кардиология :)

31.08.07
11:36

Не се опитвай да ми обясняваш какъв и какво е холестерола, на мен това ми е пределно ясно!

Не ми се занимава сега да търся линка към резултатите на изследванията започнати през 1948-мa във US във връзка с холестерола, а резултатите които са си написани черно на бяло са - колкото повече холестерол са приемали хората с храната, толкова по-малко холестерол са имали в кръвта. Проблемите на хората с холестерола НЕ идват от приема му с храната! 

p.s. ... ям си жълтъци всеки ден и ще продължавам да ги ям ( между 12 и 16 на ден  :) ), да не говорим за свинското и другите меса които ям в доволни количества, не се притеснявай за мен, всеки месец си правя изследвания на холестерола и всичко си ми е наред, миналия месец дори стойностите бяха по-малки от предния, което ме подсеща, че утре ( тоест понеделник ) трябва да ида да си направя нови изследвания за този месец..

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 31.08.07 13:04.

31.08.07
12:37

//offtopic
http://www.ravnskov.nu/cholesterol.htm
Четеш изложението на сайта,четеш препратките към ползваната литература,оттам четеш всички други препратки които намериш и като го направиш (при непрекъснато четене за месец може и да си готов) бихме могли да обсъждаме каквото и да било по тема (поне ще имаш НЯКАКВИ познания по въпроса)...пък ако искаш си яж не 1 на седмица ами 1 на месец жълтък..дано само не си мислиш че всичко е б/м/в, а организма ти - машина за обработка на калории .. защото без жълтъка просто не очаквай да усвоиш дори тия 3 или 4 гр протеин от белтъка просто защото за тая работа трябват много точни съотношения между нещата - не е само до грамове протеин...извинявам се за офтопика ама не се сдържах
//

11.09.07
14:15

казано от Jorku на 21.08.07, 21:27:

Яж ги с кисело мляко. Изсипваш едно кисело мляко в паница, слагаш 4-5 лъжици овесени ядки и бъркаш. Остави ги 10 мин. в хладилника е моя съвет и тогава ги яж.

Jorku,не ти ли се вижда малко 4-5 лъжици овесени ядки на 1 кисело мляко

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1