защо се получава така

15.08.07
14:13

винаги съм се чудил(не винаги от когато почнах да ходя на фитнес) защо по-големи и по-едри хора от мен вдигат по малко килограми и пак като мен правят 10 повторения

15.08.07
14:43

Защото ги правят чисто с перфектна техника?

15.08.07
16:17

казано от blizanko на 15.08.07, 14:13:

винаги съм се чудил(не винаги от когато почнах да ходя на фитнес) защо по-големи и по-едри хора от мен вдигат по малко килограми и пак като мен правят 10 повторения

Някои не се товарят много като взимат анаболи.Предпочитат с по леко да тренират и естествено е да нямат сила.

Мнението беше редактирано от mihtar на 16.08.07 03:09.

От много неща може да е. Аз съм 83 кила а пък тренирам с едно момче което е 74 и си правим с едни и същи тежести. Даже гърдите са му с по 10 кила нагоре.

FZ

16.08.07
12:26

Защото няма смисъл да вдигаш с много големи  килограми.
Грешката на повечето ,които започват да тренират е ,че веднага се хвърлят на големите кг.

16.08.07
20:34

казано от BIG PICHAGA на 16.08.07, 12:26:

Грешката на повечето ,които започват да тренират е ,че веднага се хвърлят на големите кг.

Точно така ! Аз когато бях начинаещ се силех с големи тежести и си докарах излишни проблеми и болки в рамото (добре че отшумя контузията и не се задълбочи  ами с почивката ми мина ) да не говорим че тренирах в седмицата по 2 пъти всяка мускулна група

16.08.07
20:51

Най-важната е правилната техника на изпълнение,а не килограмите. Най мразя тези които се разхождат из залата и само гледат кой с кви кила изпълнява упражненията. Недай си боже да е начинаещ и да ги изпълнява с малко килограми,се почват познатите комплексарски истории....

16.08.07
21:03

Различна структура, различно закрепване на мускулите, различна дължина на крайниците, различно количество мускулна маса. Някой са тренирали тежко за сила, и съответно имат повече сила за теглото си, от колкото други. Някои може да тежат повече, но да имат и много мазнини и съответно по - малко мускулна маса. Дори 100 кг човек, който за пръв път стъпва в залата няма да може да вдига с повече, от колкото един 60 кг начинаещ.

казано от BIG PICHAGA на 16.08.07, 12:26:

Големи или малки - това с килограмите е относително. Много за мен е малко за друг.

Мнението беше редактирано от Петко К на 16.08.07 21:04.

22.08.07
09:43

казано от mihtar на 15.08.07, 16:17:

Някои не се товарят много като взимат анаболи.Предпочитат с по леко да тренират и естествено е да нямат сила.

аз не вземам и добавки да не говорим за анаболи

казано от Kevin_Kostner на 16.08.07, 20:51:

Най-важната е правилната техника на изпълнение,а не килограмите. Най мразя тези които се разхождат из залата и само гледат кой с кви кила изпълнява упражненията. Недай си боже да е начинаещ и да ги изпълнява с малко килограми,се почват познатите комплексарски истории....

аз не се разхождам из залата да гледам кой колко дига а като чакам за някоя машина и как да не видя с колко дига и как го прави щото се пак може да не го правя съвсем правилно а като гледам че е по едар от мен си правя извод че е тренирал повче и техниката му е по правилна

и как да не се изсилвам за килограмите нали правя за маса сега

и маи не сте ме разбрали много добре просто като видя някой як и си мисля когато аз дигна толкова килограми сигорно ще изглеждам така а като ги дига колкото мен и нз по какво да гледам да имам стимул малко

22.08.07
10:36

Точно пък за маса вобще не трябва да се ‘изсилваш’. Ако искаш маса правиш серии с 60-70% от максимума ти. :roll:

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 22.08.07 10:37.

22.08.07
12:10

казано от Crazy_With_Razor на 22.08.07, 10:36:

Точно пък за маса вобще не трябва да се ‘изсилваш’. Ако искаш маса правиш серии с 60-70% от максимума ти. :roll:

не знаех вече така ще правя

а ако тренирам за маса понеделник, сряда и петак а вторник и сряда правя кардио много по бавни ли ще кача килограми

22.08.07
15:09

казано от blizanko на 22.08.07, 12:10:

казано от Crazy_With_Razor на 22.08.07, 10:36:

не знаех вече така ще правя

а ако тренирам за маса понеделник, сряда и петак а вторник и сряда правя кардио много по бавни ли ще кача килограми

Ако не искаш да се омазняваш внимавай в диетата, иначе кардиото в период на качване определно пречи, но си зависи от много неща. Пробвай с 15-20 мин. кардио. Ако не качваш, свали на 10 мин. кардиото. Ако спазваш по-строгичка диета ( не ядеш сладко/захар освен малко мед след тренировка ) и не ядеш вечер въг. може да минеш и без кардиото.

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 22.08.07 15:10.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1