11.07.07
12:47
Здравейте! Досега си тренирах 2-3 месеца за удоволствие, обаче сега вече реших да се заема сериозно с оформянето. Инструкторите във фитнеса, където ходя, ми направиха програма за 3 тренировки седмично и още 2-3 пъти на седмица бягане за кардио. Обаче това, което ме притеснява малко е, че ми казаха да си купя протеин и аминокиселини, защото сам слаба ( 170 см, 54 кг) и ще имам нужда от тях при оформянето на мускулите. Някой може ли да ми даде съвет, имам ли нужда наистина от тях и трябва ли според вас да се тревожа от приема на хранителни добавки. Досега не съм пила никога друго, освен витамини. Благодаря!
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.03.12 17:35.
Нямаш проблем с добавките, които са ти казали да ползваш - амино и протеин.Друг е въпросът дали все още имаш нужда от тях.Ако наблегнеш на правилното хранене и без тях можеш да минеш.Ако се чувстваш много изтощена след тренировка и ако трудно се възстановяваш може да включиш амино или протеин към хранителният си режим за по-бързо възстановяване.За предпочитане е да ползваш реномирани марки ако решиш да го правиш. :)
Мнението беше редактирано от Jay_C на 11.07.07 20:20.
Благодаря за отговора. Честно казано, не съм 100 % убедена, че ще си купя аминокиселини, но по принцип ми казаха да си купя Woman’s Formula Amino Acids, фирмата мисля, че се казва Genesis.
казано от Amanda на 12.07.07, 06:37:
Благодаря за отговора. Честно казано, не съм 100 % убедена, че ще си купя аминокиселини, но по принцип ми казаха да си купя Woman’s Formula Amino Acids, фирмата мисля, че се казва Genesis.
Няма да сбъркаш, аз ги пия и съм доволна много.
12.07.07
08:24
казано от Amanda на 12.07.07, 06:37:
Па -добре ще е да си вземеш и аминокиселини .
12.07.07
20:14
По добре си вземи един ка4ествен протеин от колкото едни прехвалени аминокиселини наре4ени маркетинг
Добрите марки са Optimum Nutrition,Champion Nutrition,Scitec,Universal и като цяло по-известните американски марки.Scitec не съм ползвал,но особено whey Delite на фирмата ми е много хвален от жени (включително и братовчедка ми,която се снима във Фитнес Мания и уж е доста нясно с тези неща %-P ),може би и заради богатия асортимент на екзотични вкусове ,което за някои е наистина от значение. :)
Jay_C, благодаря ти, че се занимаваш с мен да ме съветваш, мисля, че за протеина поне се навих. Иначе днес ми е първата тренировка от програмата. А може ли последно да подосаждам :) Къде се продават въпросните протеини на Scitec, ще ми бъде полезно, ако някой ми каже конкретен магазин в София, за да не се лутам безцелно насам-натам. Разбрах, че опаковката на Scitec - 100% WHEY Delite - 920 гр. е към 50 лв. Благодаря пак на всички, за почвам да тренирам. Ура!!!
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/14568/
Виж предпоследния пост на SNS ;-)
Само да кажа :) Нещата с протеина вървят добре, тренирам си аз..., обаче.... постоянно съм гладна. Преди бях направо злояда, ама сега.... Това нормално ли е?
07.03.12
17:32
Здравейте,искам да Ви питам по колко гр.протеин да приемам 28 гр.както пи6е на опаковката или по малко трябва за жени?
56 кг.съм от 2 години, тренирам постоянно искам малко маса.
Благодаря Ви!!
Модерация: Моля, не замествайте буквите с цифри. Уважавайте българския език.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.03.12 23:02.
Толкова колкото ти е необходимо ;)
ПП Това е малко като да питаш, колко банана да изядеш днес.
Мнението беше редактирано от Valdis на 07.03.12 17:35.
08.03.12
17:34
Ами, Благодаря!:);)