Почивка между сериите и упражненията

23.08.07
20:12

Колко време трябва да се почива между сериите и упражненията? Аз малко бавно се възстановявам между сериите и особено между тежките и почивам по 2-3 минути. В момента пия креатин и протеин,но креатина на Нутрим не ми дейста по никакъв начин,та за това не го имам впревид. Момчетата от залата казват че съм почивал много между сериите. Какво да направя за да се възстановявам по-бързо между тях? Пробвах 1 път да почивам по 30 секунди,но на третата серия вдигнах нищожни килограми и едвам си завърших серията

1 минута

23.08.07
21:06

1 до 2 мин е добре, даже някъде може и 3.

Мнението беше редактирано от Петко К на 23.08.07 21:06.

FA

24.08.07
06:59

Между сериите 80-90 секунди а между упражненията 120 секунди !

24.08.07
07:13

по принцип е така както казва Петко К. - но аз като съм на креатин толкоз мн ми са дига POWER-a че няма и 1 мин. почивам м/у серийте

24.08.07
09:53

какъв креатин пиеш точно?

24.08.07
10:42

казано от Kevin_Kostner на 23.08.07, 20:12:

Колко време трябва да се почива между сериите и упражненията? Аз малко бавно се възстановявам между сериите и особено между тежките и почивам по 2-3 минути. В момента пия креатин и протеин,но креатина на Нутрим не ми дейста по никакъв начин,та за това не го имам впревид. Момчетата от залата казват че съм почивал много между сериите. Какво да направя за да се възстановявам по-бързо между тях? Пробвах 1 път да почивам по 30 секунди,но на третата серия вдигнах нищожни килограми и едвам си завърших серията

Относително е - зависи както от тебе, от това как се възтановяваш между сериите така и от самото упражнение, както и от броя повторения които си направил.Примерно една трябва да ти е почивката когато правиш клякания и друга когато правиш бицепсови сгъвания - кляканията са много уморяващи за тялото и там трябва да се почива 4-5минути поне докато сгъванията може да почиваш и 1мин.Ако си правил серия с брой на повторенията от 1 до към 4-5 почивката ти трябва да е минимум 3-4мин докато ако правиш серия с брой на повторенията 10-12 може да почиваш много кратко, това е заради интензивноста при ниския брой повторения.Най - добре е да се осланяш на вътрешното си чуство дали си възтановен напълно от предишната серия, ако не си и тръгнеш да правиш нова интензивноста ще падне рязко и тренировката няма да е на високо ниво, не се мотай излишно но и не почвай серия преди да си възстановен, по добре малко повече да починеш отколкото по малко.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1