ГОЛЯМО ОБЪРКВАНЕ !!!

15.08.07
14:43

Четох ,че когато човек спи ,енергията която използва тялото му е от мазнините ,а неусвоените въглехидрати се превръщат в мзнини. Ако това е вярно ,значи вечер трябва да се ядът малко въглехидрати . Въпросът ми е какво мога да ям късно вечер ако сам гладен  ? :Р

15.08.07
14:48

Да дори е препоръчително да се яде до 1,30ч преди лягане, но яж малко въглехидрати не повече от 20грама по мое мнение, извара е добър избор яйца също.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 15.08.07 14:49.

DC

16.08.07
07:36

На мен последното ми хранене е безвъглехидратно.
Вечер  яж белтъци - пилешкото например е идеално като вариант , 150 гр пиле + салата.

16.08.07
09:34

Абе няма проблем да хапваш преди лягане. Аз сега като имам финанси и е по-добре де пия казеин, но попринцип това е лукс сега за първи път си купих иначе си нагъвам по 200-250 гр. извара 20 - 30 мин преди лягане.

TR

16.08.07
10:21

Значи зависи какъв тип си. Ако качваш трудно, тогава това не важи за теб. Виж, ако метаболизма ти е по-бавен, не е препоръчително да се хапва въглехидрат преди лягане. Както е посочено в по-горните мнения - белтъците и  изварата са добър вариант. Аз лично вкарвам и малко фъстъчено масло, тъй като за мъжете е важно да има хубави мазнини по време на съня (синтеза на хормоните или там нещо подобно).

Поздрави

16.08.07
13:14

Мерси много за инфото.

20.08.07
05:39

казано от stelt0 на 15.08.07, 14:43:

Четох ,че когато човек спи ,енергията която използва тялото му е от мазнините ,а неусвоените въглехидрати се превръщат в мзнини. Ако това е вярно ,значи вечер трябва да се ядът малко въглехидрати . Въпросът ми е какво мога да ям късно вечер ако сам гладен  ? :Р

Така излиза че на вечеря значи трябва да ядем НБ храни с повечко мазнини ли?

20.08.07
10:47

мне. ти през деня ще си изял достатъчно мазнини  за термореголация , секреция на някои жлези  и енергия докато спиш .. ( освен ако диетата не ти е на културист и е изчистена от всякакви мазнинии , но дори и тогава няма смисъл да се ядъх храни богати на мазнини) .Въобще мазнините трябва да се свеждат до минимум :)

20.08.07
12:41

глупости,

мазнинините не трябва да са по малко от 50гр, това го пише навсякъде,
аз обикновенно примемам последните въглехидрати веднага след тренировка (банани, стафиди) и за ве4еря най 4есто по мазна риба със салата или пиле зехтин и салата

20.08.07
21:42

е аз какво сам писал ? до минимум да се сведът мазнините . 50 гр за теб много ли е  ? на фона на останалото което ядеш

23.08.07
19:31

Последно някой ще каже ли-трябва ли вечер храни с малко въгл. и повечко мазнини или...

24.08.07
21:09

крайния извод от темата е яжте извара или пии нощен протеин :) не трябва да се ядът храни богати на мазнини или на въглехидрати :)

25.08.07
06:00

^ ^ Не е точно така. Мазнини + белтък ( скумрия, извара+ленено олио/зехтин )  е екстра за преди лягане, мазнините ще забавят разграждането на белтъка. При хора които качват трудно може да хапват и въг. преди лягане.  :roll:

25.08.07
13:12

а може ли месо да се яде ?

25.08.07
13:44

Що за въпрос е това? Може.

25.08.07
13:50

Преди и след тренировката освен храни богати на протеин трябва да се ядат и богати на прости въглехидрати. Искам да питам това захарните въглехидрати ли бяха и всъщност кои храни съдържат такива въглехидрати?

Мнението беше редактирано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 25.08.07 13:53.

казано от stelt0 на 15.08.07, 14:43:

Второто е вярно, за първото се съмнявам. Би трябвало гликоген да се ползва. Поне ми звучи най-логично. Тялото, когато спим, снижава всички жизнени функции и твърдите, че енергия ще си взема от разграждането на мазнини, което е възможно най-трудоемкия процес?

П.П. Естествено, че може месо. Най-добре - пилешко. Месото НЕ СЪДЪРЖА ВЪГЛЕХИДРАТИ!

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 25.08.07 13:55.

31.08.07
09:22

Съгласен съм с последното мнение. Когато човек спи енергията, която използва тялото му е под формата на енергиен запас в мускулите и черния дроб. Точно поради тази причина кардио-тренировката се препоръчва да е сутрин на гладно.

КЙ

01.09.07
23:16

............................................

Мнението беше редактирано от Красимир Йолов на 04.10.07 00:31.

02.09.07
15:16

добре , а организма от каде ще набави градивен материял за да образува мускули през ноща ( така да го кажем )  щом като не консумираме белтъци ?
чух ,че през деня мускулите се възтановявали от тренировката ,  а когато спим , то тогава всъщтнос се образуват нови мускулни влакна ...  :)

казано от stelt0 на 02.09.07, 15:16:

добре , а организма от каде ще набави градивен материял за да образува мускули през ноща ( така да го кажем )  щом като не консумираме белтъци ?

Граденето на мускули ИЗИСКВА енергия, а не я генерира  :exclaim:

КЙ

02.09.07
20:59

.................................

Мнението беше редактирано от Красимир Йолов на 04.10.07 00:31.

03.09.07
14:26

мерси за изчерпателни те отговори... :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1