Това нормално ли е,вие как мислите?

25.08.07
05:07

От близо 3 седмици,започнах най стриктно да си спазвам режима който почти винаги спазвам,но понякога криввах,но сега бях постоянна,накратко: мюсли с мляко за закуска и лъжичка мед,плод за предиобедна,пил филе или риба със зеленчуци за обяд,мляко или плод за следобедна или ядки сурови не повече от шепа и вечерята ми е или като обяда или хапвам салатка с извара,или белтъци,т.е. изключих всички сладки,мазни и тестени храни.Е разбира се най много да си позволя по едно парченце черен шоколад и до там и то не всеки ден..Въпроса ми е защо непрекъснато варирам в грамовете,би трябвало за тези 20 дни да сам свалила поне 2 кг,колкото всъщност искам да сваля,а не се получава.. :( това положение ме ядосва..От 20 дни насам почти всяка сутрин карам на гладно 30 мин вело,като гледам да си поддържам пулса.Ходя си на тренировка,но нещата не се получават,за което аз нямам вече адекватен отговор..Нима организма ми е свикнал вече с този тип на хранене,мисля че е достатъчно здравословен,какво още трябва да премахна от менюто си? Представям си ако започна да си позволявам разни неща какво ще стане,не че си го мисля,но само коментирам...Като се гледам в огледалото като че ли малко съм свалила,но по мерки съм си същата..това вече е прекалено..Ако някои има някакви предположения нека ми помогне..

25.08.07
05:55

Първо яденето ми се струва мнооогооо малко ( изчислила ли си BMR, белтъци, въглехидрати, мазнини?? ). Второ плодовете пречат на свалянето, тия шоколадчета от време на време също, прясното мляко също! Сутрин в заксуската не слагай мед, пък и мюслито също не е добър вариант.

DC

25.08.07
07:11

П.С  - Crazy_With_Razor , добре де - какво е добър вариант за закуска примерно :) ?

25.08.07
07:15

Да разбирам те,но аз не съм култористка,че да изключвам плодовете,по два плода на ден смяташ ли че е чак такъв проблем? Или ябълки ям или никтарини,не повече от 200г..А за шоколада е същото-по едно парче черен,все пак огранизма си го иска,а аз не ям постоянно и не всеки ден..Изчислила съм си всичко да,просто не доумявам какво става..Но може и да си прав за тези неща които си написал..Мерси все пак,няма да е зле и други мнения да се изкажат по темата.. :)

25.08.07
08:08

Да вметна и още нещо, което си пропуснала и е много важно. Трябва да вкараш един ВВ ден в който ядеш някакви сложни въглихедрати на 2 - 3 пъти ги разпределяш като е хубаво на закуска вместо мюсли да хапваш овесени ядки. Този ВВ ден се прави 1 или 2 пъти в седмицата на мен 1 път ми е достатъчен, като това се прави с цел да “залъжеш” организма си че не си на диета. Въглихедратите във този ден трябва да са 3 или 4 пъти * теглото ти , кажи го средно 200, но като си момиче и нз колко тежиш :)

TB

25.08.07
08:09

При НВД се препопъчва до 2 кисели плода и то до обяд. Ако ядеш нектарини, диня и т.н. няма да стане работата. Crazy_With_Razor е прав - щом за 20 дни няма ефект е време да започнеш да си смяташ калориите. Почваш с -300, ако до 2 седмици няма ефект, намаляваш на - 500. Сутрин преди велото пиеш кафе или фреш грейпфрут. Не се мери всеки ден или през 2-3 дни! Взимаш си мерки с метъра, кантарче на 2 седмици. Crazy_With_Razor спомена в една моя тема, че килограмите варират през деня до +3 + 4, заради храната и водата, която приемаш. Ако се мериш през ден, можеш на 2 седмици да смяташ средно-аритметично. И не забравяй - practice make perfect :)

25.08.07
08:20

SiSi_L

Какво общо има тук културизма? Нали искаш да сваляш? Е или сваляш или си седиш дебела. Сега, два плода не са проблем, но зависи кога се ядът - най-добре сутрин, ако не поне консумацията им да е до обяд. Също така е добре плодовете да са от киселите. Шоколада нито е необходим, нито организма го иска. Това че на теб ти се хапва е съвсем отделен въпрос. Все пак напиши хранителния режим ( по часове ) + всичко което хапваш странично, кардиото и изчисленията за BMR и т.н. или има някаква грешка или прекаляваш със страничните изкушения. Кардиото колкото и да го правиш, като минаваш калорийната граница нищо не става. Също така както се написа вече в темата и ВВ деня е от голямо значение за НВД-то и трябва да го правиш.

Don Corleone

За мен лично и при качване и при поддържане и при сваляне овес + кисело мялко/вода си остава един от най-добрите варианти за закуска. Тия мюслита не са ли пълни със захар и боклуци? :roll: Ако си го правиш ти - ОК. Но тия който се продават по магазните са боклуци.

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 25.08.07 08:31.

25.08.07
08:34

Може би наистина прекалявам с кантара,то май при доста хора съществува този проблем..ама някак си ме привлича да се кача и да видя какво е положението.. :) А относно мюслито,между другото много често го редувам и с овесени ядки, а уж си вземам мюсли без захар,до колко е така нямам представа,ама все пак..За ВВД съм наясно да,преди го правех на 7мия ден,ама сега от доста време не съм..Не знам за мен нещо не е като хората в цялата тази програма,ама ще видя какво ще направя..Не е нормално от 20 дни постоянно да варирам от 46.1 до 46.6 46.7 и разни такива..А нито кг надолу... :( ОК може да задържам вода /макар да избягвам сол и солени продукти/, но все пак как пък поне с един кг да не слизам надолу.. :(

DC

25.08.07
13:10

SiSi_L , не се обиждай , ама всички жени страдате от манията ,че сте дебели - това е някаква масова психоза ....
Виждам ,че варираш от 46 - до 46.7 кг ... Еми извинявай , ама колко по слаба от това искаш да станеш  ? Може би 35 кг ? Ти да не  би да искаш да се  разболееш  ?

25.08.07
13:25

Вместо  плодове  - зелен4уци  вместо прясно моляко - кисело  !!Не прекаляваи  с муслито 4е има  мноо ваглехидрати !!! И не  прекалваи с  свалянето  все  пак не хубаво да си прекалено слаба !!

26.08.07
08:35

Благодаря на всички за коментарите.. ще видим какво ще се получава с организма ми за напред.. :)

26.08.07
09:48

Здр, промени начина на тренировка! Адаптация - основна причина за застой!

Смени програмата, сериите, повторенията , размести кардиото, промени пулса - да варира,....

И имай в предвид, че МУСКУЛЪТ ТЕЖИ, той е месо, плътен е, докато сланината - не. Ако тежиш повече след тр-ка, означава, че уплътняваш муск-та. Гледай в огледалото - не на кантара!

храненето ти е добро, но изисква промяна, влез в нашия сайт и и зтегли някои неща като напр. за грейпрута и т. н.
fitness-cska.com
Успех! Питай ни - не ти струва нищо

26.08.07
12:10

Wraff  :lol:  :lol:  :lol:

26.08.07
14:25

казано от Wraff на 26.08.07, 09:48:

Здр, промени начина на тренировка! Адаптация - основна причина за застой!

Смени програмата, сериите, повторенията , размести кардиото, промени пулса - да варира,....

И имай в предвид, че МУСКУЛЪТ ТЕЖИ, той е месо, плътен е, докато сланината - не. Ако тежиш повече след тр-ка, означава, че уплътняваш муск-та. Гледай в огледалото - не на кантара!

храненето ти е добро, но изисква промяна, влез в нашия сайт и и зтегли някои неща като напр. за грейпрута и т. н.
fitness-cska.com
Успех! Питай ни - не ти струва нищо

аз ли4но не  вярвам 4е като ядем греипфрут  които е адски гор4ив  6е ни помогне да  сваляме  !!!

31.08.07
05:28

Хей, работата не е само в грейпфрута;  освен това той съвсем не е гурчев, а често пъти сладък, но явно ти го ядеш като портокал, защото на него му горчи разделителнато ципа. Същото важи и за портокалите - така, че изборът е твоъ.

Въпросът е, че ти трябва промяна като цяло - организмът се адаптира към 1 и същ начин на натоварване! Една програма деъства от 1 до 3 месеца.

31.08.07
07:24

Аз предлагам РБД мноо  по лека  диета  и ще стане  по бавно ама  по хубаво  и нема  загубиш мусколна маса!!

31.08.07
10:14

РБР или РБД или както и да го наричаме е отличен режим.Проблеми на всички е, че искат да стане бързо.Е може, но всяко rush-ване на организма си има последици.

31.08.07
19:17

Бате  ако си няколко месеца на  РБД  нито ще се ограничава6 толко мн и  резултатите  са  супер и мусколи  няма загубиш мн !!! ама  си4ки само  НВД  а  поечето дето  си прат  НВД  не знаят  и как да  го напраат  слагат  плодове  и си  мислат че тях мое  колкото иска6 да  ядеш !!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1