Няма такива крака!!!

08.02.04
10:29

Тренирал съм и играл интензивно футбол доста дълго време, след което следва около 2-3 години застой. Пак съм играл тичал и т.н. но доста по-малко.

Резултата е че имам наистина големи крака (прасец, бедро и “дупе”) за възраста си но освен мускули имам и значителен слой мазнини. Имам голям силов потенциал но се уморявам бързо.

Опитах клекове и лег преса но кръста и врата не могат да издържат толкова колкото вдигат краката, а честно казано не мисля да си жертвам костите!!!

Можете ли да предложите нещо за свиване на мускулите на на краката (всичките). Мога да жертвам мускулите ако трябва - имам си достатъчно :).

08.02.04
11:01

Мисля че мога да ти бъда полезен,защото ще говоря на базата на практиката си.Аз също имам такав проблем.Лошо е ,че всичко това
до голяма степен е генетика и структурата много трудно се променя, ако се промени изобщо.Според мен трябва да промениш тренировката
за крака да ги правиш с много леки тежести и много повторения. Колкото може повече повторения 25,30,40 и т.н. с много малки почивки
между сериите.Аз правя така в период за маса.
Лично при мен се получава ,че краката в период за маса ми стават много големи и непропорционални.Но когато почна да се чистя малко
от тях свалям най-много и пропорциите си идват на мястото.Затова пробвай и ти един период за изчистване.За тази цел включи аеробика
3-4 пъти по 20мин. поне,намаляш въглехидратите за начало.Като целта
ти да е да сваляш 500г на 2 седмици.Трябва обаче и нагласата ,че ще
изгубиш малко мускули и от горната част  на тялото.По този начин ще
свалиш доста мазнини от краката,ще се изчистят и ще станат доста по красиви.Трябва да видиш възможно е задържаш  повече вода в долната част на тялото.Ако е така махаш солта от храната и ходиш на сауна или солариом за да изкараш по лесно.Относно прасеца ако е много голям той не разваля симетрията.А що се отнася до задника,
растат ли краката расте и той,и обратното сваляш ли от краката сваляш и от него.И за финал само да ти кажа не позволявай този проблем да ти докара комплекс,както се случи с мен.

08.02.04
18:50

Tezi uprajneniq koito si pisal 4e pravi6-leg presa i klekove sa osnovno za masa a ne za 4istene i svalqne.Zatova ti prepora4vam da bqga6 i kakto kaza NSV da namali6 vaglehidratite.Spored men samo bqganeto bi pomognalo da si iz4isti6 krakata za6toto 6te svali6 ako namali6 hranata. :wink:

08.02.04
19:19

Не ги правя, просто ги пробвах.

Днеска правих лег преса с 25 повторения в суперсерия и мисля че се получи добре!

NSV, днеска го мерих - 57 сантиметра левия. Ама може десния да е по-голям :)

TH

09.02.04
19:34

Миии пич кфо да ти кажа аз съм на 16 и бедрото ми е 55см а прасеца 41см!аз тренирам баскетбол нали и за тфа може би....
таа мене питането ми не е да чиста ами за сила да кача на краката смисал искам да си увелича отскока о6е малко :)
кажете кфо да правя кфи упражнения ама да не се набия че 6е ми спре растежа оК?? :wink:

10.02.04
15:15

Ми първо това за набивания и такива неща е пулна глупост ти си на 16 години и вече няма да ти повлияе на разтежа. За упражнения аз бих ти препоръчал клек и още 1,2 за прасец като тях да ги правиш в супер серия, тренировките в фитнеса трудно ще ти помогнат кои знае колко за отскок , pоне аз така мисля де. Във фитнеса е добре да правиш обща физическа подготовака демек да дигаш сила и такива нeща а за отскок по добре скачай по стълби или на въже или неща от тоя род ще има по голям ефект.
Ако имаш желание кажи ще ти дам няколко сайта с програми за отскок обаче са на англииски.

11.02.04
22:12

sbd, на мене краката също сса ми генетично силна група ( на 18 съм и притежавам 62 см бедра ). От доста време съм привърженик на предистощаването - преди основната тренировка да се прави 1 изолиращо упражнение. По този начин засилваш акцена върх бедрата в следващите упражнения, а и ги тренираш с по - малко килограми. Лично аз злен лека загрявка на патека правя 1 серия лег екстензии с леки килограми и 20 повторения, след това слагам работна тежест за 2x15, а след тях слагам още 10-15 кг за още 2x12 и чак след товапреминавам къ клякания или лег преси.

TH

12.02.04
23:46

ОКа дай линк английския ми е добър ше се справа хехехе!!! :lol:

13.02.04
09:23

http://www.t-mag.com/nation_articles/154jump.html това е едната програма малко е дълга ама сигурно има ефект.
http://www.t-mag.com/ тука има и още ниаколко подобни програми просто пишеш “increase vertical jump” долу в търсачката и натискаш enter.
Иначе друго ,това е програма дето се изпълнява извън залата ако искаш си я свали. 
http://info.datacom.bg/and1/Air.Alert.2.-.Training.Program/Air%20Alert%202%20-%20Training%20Program%20(VHS).mpeg

27.02.04
19:10

Впрочем преди два три дена ми се появиха стрии върху горната част на бедрата.

Май ще трябва да помисля за свиване.

27.02.04
19:47

eto tova nari4am az kraka :) (P.S. pi4a malko e poprekalil ama kato gledam ne strada ot lipsa na gryb ...i ry4i4ki….)  :twisted:

:arrow: http://www.universalnutrition.com/enter/cf/brands/animal_txt.cfm

27.02.04
20:30

Malko e prekalil :!: :?:  S tia badjaci moje6 li vuob6te da hodi6 :D Toia pravi pone 600-700kg klek . Ama sega si svalih 1 film4e, deto 1 vdiga okolo 500 kila na lejanka…taka 4e.

07.03.04
22:00

Човек ли?!?

То си пише - animal!

08.03.04
12:46

abe wie imate problemi s krakata, a az s han6a. kolko trqbwa da mi e han6a pri rust 168 i teglo 78 kg, a taliqta ???

08.03.04
12:55

znachi tva za toq s 500te kila leg e izmishliotina shtoto tiq det mu asisitirat digat rialno tezesta prosto golqm smqh e :)) ta za toq s tiq kraka nema losho picha ma 600-700kg klek eeeeeee mnooo presileno max 400 da klqka ma tva edin priatel s 90 sm bedro pravishe samo 320 kila klek
po-zdravi

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1