29.08.07
08:49
Въпросът ми е а ако тренирам 2-3 месеца у дома (лицеви упори,коремни преси и за краката клек и за прасец (само със собствено тегло) ще има ли изоставане в някои мускулни групи.За тези 3 месеца искам просто да кача килограми(няма значение мускулна маса или мазнини..то последното е трудно де) и след това да се прехвърля на тренировки със собствено тегло(кофички,набирания ..абе всичко което може да се направи на успоредка и лост).Ходил съм на фитнес но по обясними за мен причини предпочитам да мина на такива тренировки.На 18 години 183 см съм висок 70 кг горе долу.Вече разбрах че със ядене само и застоял начин на живот не може да се качи нищо(дори и мазнини да са мен не ме бърка защото и със 10 кг отгоре пак ще изглежам леко слаб).Разбира се искам да кача колкото се може повече чиста мускулна маса но това става със много труд.Та за въпроса ми искам само да знам дали ще има изоставане от някоя мускулна група за да не съжелявам после.
П.С
Извинявам се ако темата я има вече.
Темата беше редактирана от cpll на 29.08.07 08:52.
29.08.07
12:36
Възможно е. Все пак тренировката с тежести е различна и натоварва повече тялото отколкото тази със собствено тегло. Влизай във фитнеса и не се офлянквай е моя съвет :)
Както написах имам причини поради които предпочитам този метод не искам да навлизам в подробности понеже темата може да стане по дълга а аз вече си имам оформено мнение и няма как да се промени така че това е излишен спам.Спор няма че със тежести се натоварват повече мускулни групи ..аз не целя тяло тип “немога да погледна надясно понеже трапеца ми е колкото лист формат А4” просто да изглежда нормално за ръста ми и да го поддържам така . А въпросът ми беше дали ще има изоставане на мускулни групи от тренировките вкъщи(то нито може да се нарече тренировка нито ще постигна кои знае какво ама например ако бицепса не се развие добре ..защото той всъщност не се натоварва директно при лицевите опори не искам да изглежда смешно).Мерси за отговора все пак.
Мнението беше редактирано от cpll на 29.08.07 22:08.
То, ако толкова лесно се ставаше ОГРОМЕН, МУСКУЛЕСТ и т.н...ехааа.
Нищо не ти пречи да си тренираш и в домашни условия.
Би било хубаво, ако имаш къде да се набираш, едни дъмбели и/или една щанга с тежести.
Оттам нататъка, според екипировката която имаш..ще си спретнеш един тренировъчен план.
Преди имаше програма за тренировки в дом. условия на сайта, но нещо не я намирам.
Най-лесно е да разделиш тренировките си на дърпаща и бутаща.
Правиш по 3 до 4 серии на упражнение х 8-10 повторения.
Единия ден правиш видове набирания, а другия - кофички на успоредка и пейка и лицеви. Правиш тренировките през ден.
Правиш упражненията в различни хватове и ширина на ръцете.
По избор, можеш да добавиш коремни преси и вдигане на краката от лег или от вис в някоя от тренировките. Може и в двете, ама не те съветвам да го правиш.
По-сложна ми се струва частта с тренировката на краката - за тях, можеш да тичаш или да правиш клекове, напади и пистолети(клек на един крак).
Без тежести, това ще е малко като аеробика, ако не броим пистолетите, щото са си тегава работа... Не знам, дали би било уместно да ги включиш към някоя от тренировките, да ги разделиш като упражнения в двете или да ги правиш в отделна тренировка..
Мнението беше редактирано от 6th на 30.08.07 06:58.
Краката са малко кофти наистина така но ще измисля нещо.По нататък обмислям да си взема дъмбели ама първо да вляза малко във форма.Мерси и на 2-та за отговорите бяха много изчерпателни.
30.08.07
09:21
Мога да ти кажа от личен опит, че клекове без тежест не правят мускулна маса, а увеличават издържливостта. Нарамваш един галон вода или раницата за даскало и тогава ще качиш ММ на мускулите. Разбира се че ще има изоставане на мускулни групи. Трапеца ще изостава, ако не правиш набирания специално за бицепса-и той.