29.08.07
19:11
Здравейте :)
Може да ви се стори доста тъп въпроса но наистина не знам. Какво точно представлява това да колабираш, на какво се дължи? Знам поне за двама футболисти, които са умирали вследствие на колабиране. Има ли някакви симптоми преди да се случи? Предполагам доста хора когато чистят се подлагат на тежки хранителни режими съчетани с тежки тренировки. Съществува ли опасност при тях?
Та това е много ще съм ви благодарен ако някой ми обясни за какво става въпрос.
Мерси предварително :)
29.08.07
19:45
Колабиране=припадане
29.08.07
19:57
Виж, неска за малко да колабирам при трена по карате. Май беше от обезводняване. Замъгли ми се все едно гледам през о,1MP Vga камера и трябваше да седна малко. Има голям риск ако не се храниш достатъчно и тренираш много. За пример, ако сте гледали сървайвър Ахмед колабира. Той е силен, но неговата сила е моментна, т.е. дига много не не е толкова издържлив. За това трябва и редовно да пиеш вода по време на тренировка.
30.08.07
09:31
казано от Batgogo на 29.08.07, 19:11:
Здравейте :)
Може да ви се стори доста тъп въпроса но наистина не знам. Какво точно представлява това да колабираш, на какво се дължи? Знам поне за двама футболисти, които са умирали вследствие на колабиране. Има ли някакви симптоми преди да се случи? Предполагам доста хора когато чистят се подлагат на тежки хранителни режими съчетани с тежки тренировки. Съществува ли опасност при тях?
Та това е много ще съм ви благодарен ако някой ми обясни за какво става въпрос.
Мерси предварително :)
Получава се от глад , ниско кръвно , обезводняване , голяма жега .До колкото знам от това се е получило и колабирането на Ахмед от първият сезон на SURVIVOR
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 30.08.07 09:33.
30.08.07
12:10
Ми виж, аз вчера не пих вода, щото не ми даваха, не бях ял от 6-7 часа, не че бях гладен де. Иначе в залата има отдушник и е хладничко. Щях да припадна, замъгли ми се погледа.
Аз ако не ям 6-7 часа през деня ша си колабирам пред компа пък камоли на тренировка по карате...бъдете малко по-отговорни към организмите си бе хора :) .
Сега се сетих за онва момче където тренирало в някъква зала при температура 37 градуса...луда работа
Колабираш като прекалиш с колата и бирата -> кола бира кола бира и накрая колабира ... Сега си тука , сега не си :cheese:
Не ядене и не пиене на вода за повече от 3 часа си е самоубийство за мене ... пък камо ли не ял и не пил вода от 7 часа на тренировка -> жълта книжка
За мен бе Сталкер , остна ли без никакво ядене за 3 часа почвам да се самоизяждам !
казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 30.08.07, 12:10:
Ми виж, аз вчера не пих вода, щото не ми даваха, не бях ял от 6-7 часа, не че бях гладен де. Иначе в залата има отдушник и е хладничко. Щях да припадна, замъгли ми се погледа.
шшш лек недей прави така е,може да умреш е,недей прави глупости!!!!!!!!!!!!!!!!
30.08.07
19:48
Неска още по-тежка тренировка пък. Ама аз хитър, изядох едно картофено кюфте преди тренировка, 2 банана и половин голем шоколад. Едно ново момче, което почна с мене беше на 15-16 години, слабичък сравнително среден ръст повръщаше. Неска нищо не ми стана, само дет се преуморих от нонстоп дериите лицеви на юмруци-скачания... Ох тез тренировки за изключително тежки. Във фитнеса кот ще да стане, немога да издевателствам толкова върху себе си.
казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 30.08.07, 19:48:
Неска още по-тежка тренировка пък. Ама аз хитър, изядох едно картофено кюфте преди тренировка, 2 банана и половин голем шоколад. Едно ново момче, което почна с мене беше на 15-16 години, слабичък сравнително среден ръст повръщаше. Неска нищо не ми стана, само дет се преуморих от нонстоп дериите лицеви на юмруци-скачания... Ох тез тренировки за изключително тежки. Във фитнеса кот ще да стане, немога да издевателствам толкова върху себе си.
:lol: :lol: И ти проповядваш правилното хранене :) Хитър си !Сега кажи защо това което си ял преди тренировка не е подходящо?