айде де хора не се стискайте ...

ГП

29.08.07
23:01

На 19 години съм в момента тежа 86-89 килограма,висок съм 187см,на 19 години съм.Тренирам Усилено и изключително сериозно и редовно от 8 месеца вече.В началото всичко беше за да сваля килограми,да изчистя и да съм що годе в добра форма за бала... :) тренирах всеки ден яко пиех Л-карнитин за 6 месеца изпих 4 опаковки от по 500мг.такам постигнах що годе добри резултати... има какво да се желае но винаги е така.сега малко ми виси кожата се пак бях 110 до 89 са си 20 килограма и то само мазнини което като обем е мноГо.
сега имам идея да кача малко чиста мускулна маса ... обаче не знам как да изляза от режима ми на ниско въглехидратно ядене ...до сега наблягах много на извара,зеленчуци(през лятото е лесно)месце,мляко,яйца и тн... похапвах и манджички ама на закуска ... тук таме нещо сладко (само на закуска) до 16 часа похапвам и ориз(кафяв) или картофи,боб,леща.
и сега искам да кача малко мо чиста маса без мазно.от скоро взимам Л-глутамин за да забавя катаболизма понеже с тея тренировки и това ядене нямаше друг начин да го избегна.много хора ми казват и амино киселини да си взема за да имам енергия и сила обаче мн се страхувам да не кача мазно ... чета чета и пак не мога да съставя режим който да мисля че ще ми свърши работа.
тренировъчния ми режим е малко странен..редувам по една група дневно-гърди,гръб,ръце(бицепс,трицепс),рамо и трапец.като тренирам 3 дена 2 почивам,след това 2 тренирам 2 почивам иии пак 3-2-2-2-3-2….знам че е много нагло така да искам на готово обаче наистина нямам си на идея ...
Тая тема е от доста време пък никой не пише ... защо :(

Темата беше редактирана от Георги Попов на 31.08.07 11:01.

31.08.07
14:12

Направи си режима така, че да имаш поне 5 хранения на ден, всичките с висок белтък и въглехидрати , като постепенно намаляваш въглехидратите към края на деня, т.е. на закуска и обяд най - много, а и след тренировка. Ако вкараш ммалко креатин и глюкоза след тренировка, също ще ти се отрази добре- ще вдигнеш сила, а и маса(ако се храниш добре). Има мн места където можеш да видиш колко въгл и белт ти трябват.

М.

ГП

01.09.07
08:08

БЛАГОДАРЯ!!!Най-после някой да драясне нещо по тая тема....

01.09.07
10:18

Можеш да качваш чисто по следния начин с много протеин от храната от яйца, мляко, извара, месо, риба като това като го погледнеш на масата трябва да е продукта който съставлява най - голяма част от храненето ти поне 50%, яж от 250-300гр до към 400гр протеинова храна на ядене за да не преяждаш яж по много малко от въглехидратите примерно 2-3 филийки Бонус или 2 сварени картофа и малко мазнини.Наблягай на мъртвата тяга и кляканията които са упражненията с които най - бързо се качва мускулна маса по цялото тяло, прави и други базови упражнения.

ГП

01.09.07
10:49

такам благодаря “Alkorin” амм мъртвата тяга,кляканията колко серий и повторения?изобщо тренировката ми какво трябва да представлява???ще чета из форума но все пак някакви предложения на изпитани методи ?

01.09.07
11:41

Повторенията и сериите са свързани ако правиш малко повторения 1-3 трябва да правиш към 7-8 серии за даденото упражнение ако правиш 3-5 към 5-6 серии, ако правиш от 6-8 към 4 серии, ако правиш от 8-12 повторения 3 серии са достатъчни.Като правило може да се придържаш в диапазона 6-10 повторения който е и за маса и за сила, но това не значи че понякога не може да падаш към 3 повторения на серия което развива изключително силата и ти помага по нататък да качваш по лесно и мускулна маса в следствие на по - голямата сила нито пък че не може да правиш и по 20-25 повторения с цел да увеличиш издръжливоста си което ще ти помогне да вдигаш тежките килограми повече пъти.
Иначе програмата ти трябва да е ориентирана към базови упражнения като тяга, клякания, вдигане от лег, вдигане от полу-лег, раменни преси, кофички(изтласкване на щанга с тесен хват ако не можеш кофичките), сгъване прав с щанга, набирания, гребане.

ГП

01.09.07
14:59

Отново искрени балагодарности :) ороентирам се вече
Успех !!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1