Паласки - чистене. Кога?

02.09.07
20:04

Здравейте. След изминалата зима качих мускулна маса,но за съжаление се появиха и паласки и леко корем. Реших да ги отстраня и за другото лято да се разделиме :). Въпросът ми е - сега през идващата зима да продължа ли основния период (без никакво кардио) и да почна да ги чистя април с тичане, или още от сега да започна по 30 минути на велоаргуметъра след тренировката с тежести? Кой от двата варианта е по-добър. И другият въпрос е как ще се отрази кардиото на мускулната ми маса и развитие? Ще има ли сериозен спад?

02.09.07
20:15

След тренировка с тежести няма да ти навреди кардио в никакъв случай.30 мин са достатъчни на велоаргометъра.Така поне може да качваш до колкото се може по-чисто.

02.09.07
20:27

Недей да робуваш на “основния период” и на “периода за чистене”. Чисти когато имаш нужда! Щом имаш нужда сега - сега се раздели с излишните килограми. Септември ще е доста топъл месец, а за 1 месец можеш да “ремонтираш” доста. Колелото няма да ти изяде мускула така лесно (особено ако взимаш и съответните добавки). Щом си склонен да качваш, аз ти препоръчвам да не “скъсваш” с велоергометъра през зимата, поддържайте връзка за да не възниква въпроса ти другата година по това време отново  ;-)

02.09.07
20:53

Добре,колега значи ще го вкарам след всяка тренировка за около 20-30 минути. Какви добавки препоръчваш иначе?(L-carnitine,Lipozan)  За НВД съм наясно и мога да го спазвам. Обаче има един проблем - все още нагоре не съм качил това,което искам и затова се притеснявам че ако изчистя мазнините може да има лек спад , и НВД и карнитина да ми попречат на качването нагоре (а и ако спра протеина и креатина и почна с карнитин..). Аз отначало бях замислил следния вариант: Да продължавам с качването до март-април другата година  и когато вече постигна тва което желая като обиколки нагоре и т.н,да се заема с отстраняването на излишните мазнини,кардио и така. Но щом препоръчвате,ще вкарам колелото още от следващата седмица.

02.09.07
21:33

Ако взимаш протеин, BCAAs, аминокиселини и глутамин няма да пада мускул от кардиото! Аз тази година чистих като пих тези неща без глутамина и без карнитин.

18.09.07
06:41

Значи щом за 1 месец мога да ремонтирам доста,да разбирам ли че ако почна кардио вторник,четвъртък,събота по 30-40 минути,паласките ще си отидат? (и 2 месеца да е,пак ме устройва). Ако пия протеин,какъв точно да пия и кога да го пия. След кардиото ли? Също ходя и доста пеша но това по никакъв начин и никога не ми е помагало,но все пак да го спомена.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1