04.09.07
10:55
Не знам може да звучи малко тъпичко, но винаги съм имал чуството че не дишам правилно когато бягам и затова въздухът ми свършва по - рано. Някакви съвети в тая насока : )
и аз преди съм се интересувал, ама не стигнах до никъде. Всички казват ще го усетиш... един ми каза че при него било на едно вдишване 2 издишвания и когато не може да го поддържа вече така спира.. навремето един треньор пък ми казваше ” вдишвай през носа издишдай през устата и това е всичко”.. ходи ги разберии...
В началото когото не можеш да поддържаш темпо дишаш плитко и бързо, след известно време влизаш в ритъм и дишането е дълбоко и бавно дълго вдишваш и бързо издишваш.
04.09.07
14:28
Ако спринтираш-нормално е. При спринт почти не дишаш, защото се бавиш. Нямаш време да се бавиш с “правилно дишане”. Виж, ако е дълго бягане, нз. Дишаш през носа и издишваш през устата. Но по принцип при бягане е по-лесно да дишаш през устата.
04.09.07
21:28
Попринцип мисля, че е по добре да се вдишва през устата и през носа да издишаш, но наистина - както ти диктува организма, така дишаш. Той има нужда от кислород и няма значение как дишаш - трябва да го има :)
05.09.07
06:48
Вчера станах в 6:30 да тичам около блока. Направи всичко на всичко 3 интервални обиколки (половината растояние спринт, другата половина бавно тичане или бързо ходене). В началото вдишвах през носа и изпусках през устата, но след първия спринт, просто въздуха, поеман през носа не стига и няма начин да не вдишвам през устата. Вечерта леко ми свиреха дробовете, затова внимавайте много с вдишването през уста, особено в хладно време.
През носа вдишваш и през устата издишаш, научете се така да го правите и после никак няма да ви е трудно продължителното бягане.
05.09.07
12:31
Това сам трябва да го установиш !
07.09.07
14:47
Не се придържам към определен метод на дишане. Организмът ми го диктува