падане на китка

03.09.07
16:27

Здравейте

проблема е следния

преди около 2-3 седмици при опит да се хвана за коша (глупава работа..) се изплъзнах и паднах по задник и на 2-те
китки, но така че китките се “набиха” някакси навън(подпрях се на тях като се приземих).
1-вата седмица я обездвижих и постепенно болката премина;
сега , когато тренирам в фитнес залата, при кофичките и лежанката най-вече, започват да ме болят отново
не е силна болка, но все пак я има :(

как да процедирам за да  елеминирам напълно болките в китките от падането?
п.п. болят ме само като ги напрягам иначе няма проблем.

по-здрави

Темата беше редактирана от Dr.BuFFeR на 03.09.07 16:28.

DC

03.09.07
18:01

Почивка , това му е цаката ,  дай си една седмица почивка , за да си дойде всичко на мястото.

04.09.07
13:36

Човек, ти немаш си представа докато се научих да карам ролери колко пъти падах на китки и колко пъти си ги пре***вах. Това се нарича навяхване и наистина се притеснявах много. Но споко. Просто не трябва 7 до 10 дена да не тренираш и ги превържи здраво с еластичен бинт или си купи от аптеката еластични ленти, като тея дето по принцип се слагат на колената(по-удобно е с бинт) ама здраво го навиваш. И тва е просто. След 10дена ще си забравил. Виж диагностиката на китката е лесна. Поне честите контузи. Не можеш я мърдаш-счупена, подута и посинена, с адски болки-спукана кост, ако ти е изкривена нагоре значи е изкълчена а ако те боли от такова падане на китки, което баскетболисти и хора каращи ролери посточнно правят е навяхване. За него лекар не може ти помогне. Само щи каже да се превържеш. При баскет незнаех че може при падане от кош, ама кат та блъснат и паднеш на земята често става. Тренирал съм няколко години баскет. Успех и не се тревожи щи мине ;) . Само си дай почивка.

04.09.07
19:45

казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 04.09.07, 13:36:

Човек, ти немаш си представа докато се научих да карам ролери колко пъти падах на китки и колко пъти си ги пре***вах. Това се нарича навяхване и наистина се притеснявах много. Но споко. Просто не трябва 7 до 10 дена да не тренираш и ги превържи здраво с еластичен бинт или си купи от аптеката еластични ленти, като тея дето по принцип се слагат на колената(по-удобно е с бинт) ама здраво го навиваш. И тва е просто. След 10дена ще си забравил. Виж диагностиката на китката е лесна. Поне честите контузи. Не можеш я мърдаш-счупена, подута и посинена, с адски болки-спукана кост, ако ти е изкривена нагоре значи е изкълчена а ако те боли от такова падане на китки, което баскетболисти и хора каращи ролери посточнно правят е навяхване. За него лекар не може ти помогне. Само щи каже да се превържеш. При баскет незнаех че може при падане от кош, ама кат та блъснат и паднеш на земята често става. Тренирал съм няколко години баскет. Успех и не се тревожи щи мине ;) . Само си дай почивка.

Брато незнаеш колко ми помогна.  :) Мерси много

04.09.07
20:50

Айде със здраве и пиши резултатите :)

05.09.07
15:53

Аз ти препоръчвам като тренираш да си вземеш накитници и да се стеглеш яко преди някоя по сериозна серия. това което 13_Godini_Fitnes_Boy каза е вярно трява яко са стяга за някокло седмици и с компреси с лед ако болката не намалее ( личен опит).
а ти за 13 годишен доста неща знаеш.Браво!!!

06.09.07
08:28

По принцип компресите са за краен случай, по принцип си минава без тях. В интерес на истината аз си намокрях с вода бинтовете и така ходих, нещо като слабо компресче.
Ми да, знам :) . Тренирал съм много неща и тренерите са ни обяснявали за секви контузии...

07.09.07
18:19

е да някои травми лесно минават но не така стояха нещата при мен уви... след повече от 2 месеца все още се осеща частична болка затова накитниците му е маиката

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1