16.12.04
13:38
Колеги, не е ли очевидно че тази статия “писмо” не е писана от тинейджър?
Някои от вас виждал ли е тинейджър който използва изрази като “Моля ви от сърце, обяснете ми, за да знам откъде да очаквам удар.” ?
Дали някой познава културист който е починал в следствие на употреба на стероиди? Колко чести са според вас тези случаи?
Аз лично за моят скромен 10 годишен опит по залите съм видял само един такъв случай.
За да добиете нагледна представа за какво говоря, много е лесно да си направите следния експеримент: Отивате пред кабинета на специалист по вътрешни органи (за предпочитане е в болница, а не в поликлиника, защото там са по-тежките случаи) и наблюдавате какви хора са неговите пациенти. Може дори да почерпите доктора с кафе и да го попитате колко културиста лекува годишно.
Сега да не си помислите, че съм фен на употребата на стероиди - нищо подобно, това е избор който всеки сам прави. Аз съм направил моя.
Не мога обаче да остана безучастен когато някой без да има реална представа обвинява стероидите за всичките беди, като в същото време редовно прекалява с алкохола и цигарите ...
И тъка отговарям по ред на номерата :
1 Да виждал съм тийнеджър ,който да исползва такива изрази!
2 Изказването ти е напълно безотговорно ,защото ти няма да понесеш никаква отговорност ако ,някой исползва стероиди по презункцията ,че видиш ли еди кой си написа еди какво си.
3 Има достатачно много примери за вредите от стероидите ,явно не си се интересувал и чел достатачно.
4 Безпорният факт и истина е ,че стероидите овреждат сериозноа здравето ,защото минават през черен дроб,бъбреци и целият организам ,а за да не бъдат исхвърлени от организма им е добавена азотна молекула. Което намалява имуната система и оврежда вътрешните органи. От друга страна нарушават хормоналняит баланс.
Ако имаше начин стероидат директно да стига до мускулът ,чрез някав транспортийор няква нано технология и тн. и аз бих зобил ,но скоро няма да стане това.
по-здрави
13.12.04
18:16
[quote author=“the_Doc”]Колеги, не е ли очевидно че тази статия “писмо” не е писана от тинейджър?
Не мога обаче да остана безучастен когато някой без да има реална представа обвинява стероидите за всичките беди, като в същото време редовно прекалява с алкохола и цигарите ...
Ам. Човеко, мисля, че се изказваш неподготвен.
Доста неподготвен.
Тази статия е постната тук и е направеан важна не случайно, а нарочно.
Никак не е важно кой я е писал и на колко години е бил.
Важното е къде и защо е публикувана.
Публикувана е в радел “забранени медикаменти”, за да повлияе на хората тук.
Едно 50% да не кажа и повече от хората, пишещи тук, са предимно тийнейджъри, на тях се опитваме да повлияем.
Тийнейджъри, пишещи постове от сорта:
“Аз съм на 14 години и преди дв месеца правих цикъл с Бионабол и Дека. Моля ви се, дайте ми сега примерна схема за Винстрол, Дека и Анаполон”.
Е тва е.
Не виждам какво има за неразбиране; може би искаш линкове?
А за наясното - мисля, че верно не са наясно само тези, които ги вземат. Доказали са го нагледно, освен ако не е свързано с професията им.
Що се отнася до статията, щом говориш така, на мен ми се струва, че всъщност ТИ не си я разбрал. Прочети си я пак и си изведи изводите от нея. Не виждам те къде се припокриват с твоите, че и да ни “поправяш” :)
13.12.04
20:27
Мисля че всички трябва да сме единодушни , когато става дума за употреба на анаболни стероиди.Сами трябва да сте осъзнали , че здравето трябва да е на първо място.Аз лично бих се зарадвал наистина много , ако с това писмо на потрадалия културист сме разубедили някой,който е бил решен да се трови с “анаболи”. 8)
Ами не е писана от тинейджър, то човека си казва, че е на 23 години (по време на написването на статията), и че се занимава от 5 години, а химия взима от 20 годишен. Но това не променя нищо. Щом сравнително възрастен човек може да получи негативни последствия от стероидите, то за подрастващите това е още по вероятно. Никой не обвинява стероидите за всички беди. Спомням си, че навремето четох една статия, за това, кои хора могат да взимат стероиди, и кои не. Та, ще се опитам да я резюмирам.
Стероиди могат да вземат:
1. Професионални спортисти, които с тялото си, или с практикувания спорт изкарват пари, и то достатъчно, за да не им се налага да правят нищо друго, тоест, прехранват се от спорта. За съжаление, в днешно време трудно може да се пробие във спорта без химия.
2. Възрастни и отговорни хора, спортуващи (но не професионално) на ниво напреднали. Ако някой е тренирал 5 или 10 години по правилни методики, постигнал е много, но малко не му достига, за да реализира напълно потенциала си, или за да постигне конкретната си цел, то може спокойно да използва стероиди от време навреме (естествено, не хаотично) за постигането на целите си. Като в случая се вземе предвид и това, че въпросните хора си имат работа, семейство и т.н., тоест, осигурени са социално, носят и могат да поемат отговорност за себе си и останалите, тоест, решението има да вземат стероиди не е лекомислено и спонтанно. В такъв случай един или няколко кратки стероидни курса няма да попречат на останалите им занимания и може да помогнат за постигането на целите им.
Кои не трябва да взимат стероиди:
1. Тиинейджъри - при тях растежа още не е завършил, хормоналния баланс е крехък и приема на стероиди може да го обърка непоправимо, рискът за здравето е много по - голям, отколкото в по - зряла възраст. Освен това в тази възраст нивата на хормоните са естествено високи, и могат да се постигнат добри резултати и без стероиди.
2. Начинаещи. Ако не сте тренирали поне няколко години е безсмислено да вземате стероиди, понеже така ограбвате потенциала си. Ако започнете директно със стероидите, без преди това да сте изградили солидна основа от мускулна маса и сила, то така ограбвате поне едно 7 - 10 кг от крайния резултата (като мускулна маса). Ако първо постигнете добри резултати без стероиди, след няколко години упорити и правилни тренировки, и чак тогава започнете с химията, крайния резултата ще е много по - добър, отколкото ако започнете веднага, след първата тренировка в залата.
В статията пишеше и още неща, но не си я спомням цялата, пък и тези ми се виждат най - важните. Това е свободен преразказ на част от статията, но за съжаление я бех чел в един вестник много отдавна и не мога да я публикувам в оригинал.
И аз съм дал моят принос в тази насока има 2 стати от мене във форума за стероидите. Иначе това кои може да зима и кои не :)) смешно ми звучи защото е идивидоално требе човек да мине през лекар и тн. ако трябва да е точно
по-здрави
14.12.04
01:15
наистина много емоционално писмо. по принципп съм едно коравосърдерно копеле но този билдер накара нещо в мен да трепне.няма две мнения че стрероидите и хормоните изобшо добавени изкуствено увреждат много.аз също съм на мнение че някакви 14 годишни небива да зобят това им нанася сташни вреди.тялото им още не се е оформило окончателно а да не говорим за психиката.понеже съм понаучил някой неща за влиянието и върху психическото развитие мога да ви кажа че специално стероидите активират определени области в кората на мозъка които отговарят за определени чувства и така нататък(отам идват някой от разликите в мисленето между мъжете и жените).погледнете някой който зоби редовно аз имам чувството че след всеки цикъл той губи човешкото в себе си и все повече става животно.струва ли си това зависи изцяло от въпросния “човек” но вместо да се ядосвам за това и да му повтарям недей да го укорявам предпочитам да давам информация за ползите и особенно за вредите.в краина сметка всеки си гради своя живот по свой начин.по важно е да знае какво иска и какви “изненади” може да му поднесе след това неговата постъпка(цироза,стерилитет,импотентност........).затова и вие не се ядосвайте а им обяснете че има и друг начин.
в заключение да кажа - според мен две неща са безгранични вселената и човешката глупост!!!!!
Това е мисал на Аийнщайн :) . Но според мене стероидите влияят на емоците посредством хормоналният баланс защото когато се овеличи нивото на адреналин и кортизол е ясно какво става в организма. А ако емоците не се лекуват кортизола може да се секретира и метаболизира като във фабрика и да губиш повече от стероидите отколкото печелиш.
по-здрави
14.12.04
02:24
Емо
химизма предиква изменения в активноста на мозичната кора.правени са изследвания за влиянието на тестостерона върху човека.някой от вас може да са гледали по канал 1 мисля че бяха филмите на BBC “как се създава човек” те бяха поредица.в една от сериите ставаше дума точно за това за тестостерона.проведоха опит с някаква жена която искаше да стане мъж :shock: :roll: :evil: .слагаха и тестостерон и за 6 месеца “тя”(може да я наричам Азис понякога) почна да се видоизменя поникна и брада мустаци...нищо което вие да незнаете за като ефекти.НО правиха и изследвания преди “Азис” да започне “лечението” си на деиноста на мозъка(мозъка работи чрез нервни импулси които педставляват леки електрични сигнали)мозъчните сигнали се засичат с много чувствителни уреди.при сравняването на преди и сега се оказа че силно са се активирали центровете които отговарят за координацията но тези отговарящи за краткотрайната памет не са толкова активни както преди.изследванията още показват подобрени рефлекси и подобрение на всички дейности свързани с физически труд да го наречем.за мнетка на това тя/той много по трудно се концентрира мисловно и интелигентноста на “урсула” е намаляла леко.
иначе при промяна на хормоналния баланс настъпват и други промени особенно след цикъл когато нивото на андрогени е изключително ниско настъпва тежка депресия която съпроводена със спадане на силата и масата е тежко изпитание за което много от начинаещите зобове не са готови.а има ги и такива които ги е страх да спрат за да небъдат отново слаби като онзи от статията.аз съм чувал за такива които само сменят стероида защото предишния губи ефективност.за тях няма паузи.кажете ми тези хора още колко време им остава да живеят.ако има такива нека да кават какво са взимали и какво бъзнамеряват да взимат а аз ще организирам залаганията :lol: .
не това не е смешно а е трагично защото млади хора си пропиляват живота с лека ръка.не че аз съм някакъв чичко с голям опит аз съм само на 19 след малко повече от 2 месеца ставам на 20 :wink: но идеята ми е че за да вземеш нещо първо трябва да го изучиш.нещо което 90 % от химиците не се сещат да направят и оттам идват тези трагикомедии.
маи се улях с писането на мнение.другия път ще гледам да е по кратичко :oops:
Апсолютно съм сагласен с тебе ! Но тези промени в мозачната деиност може да настъпят и без да сме зимали стероиди ! Ако сме подложени на много як емоционален и биологичен срив ефекта ще е същия и резултатите ще са плачевни. За това и бях пуснал онази тема за стресът тъкаче внимаваите с емоците и претренирането !
по-здрави
Ето какво разбрах аз до тук от вашите постове:
1. Аз се изказвам “напълно безотговорно”.
2. Аз “не съм чел достатъчно и не съм се интересувал достатъчно”
3. Аз се “изказвам неподготвен”, даже “доста неподготвен”
В резултат на тези ваши изявления аз си правя извода, че става въпрос за някакъв некомпетентен дилетант, а най-вероятно и като човек е някакъв гаден, подъл тип воден от користни подбуди!
Всичко това е само защото си позволявам да мисля по различен начин или поне по начин различен от този на модераторите.
Искам искрено да Ви кажа, че ме радвате! :)
Наистина ме радвате защото макар и да ме критикувате напълно безпочвено все пак просто не сте изтрили поста ми. Това означава, че различното мнение макар и грубо потъпкано все пак не се прави опит да се изтръгне от корен и не е абсолютно задължително всички да гледаме в една и съща посока (макар че е силно желателно). :)
Сега по същество. Като говорим за стероиди, ако искаме да сме точни е важно да се отбележи, че дискутираме именно ААС (Анаболни и Андрогенни Стероиди), а не просто стероиди по принцип. Не знам колко от вас си дават сметка но знаете ли какво представляват повечето противозачатъчни препарати? Ами да познахте ... те са стероиди (при това предимно жени ги ползват :) ). Само че не са ААС.
Искам пак да ми прочетете първия пост и да забележите, че никъде в него не съм твърдял, че ААС са безвредни и безопасни за човешкия организъм. Нещо повече за да сме съвсем наясно по този толкова важен въпрос тук накратко ще ви напиша някой от възможните странични ефекти при приемането на ААС:
- Високо кръвно налягане
- Увреждане на черния дроб
- Увреждане на бъбреците
- Акне
- Косопад от мъжки тип
- Подтискане на оста ХЩТ (хипоталамус, щитовидна жлеза, тестиси), което означава намалено собствено производство на тестостерон
- Конверсия към ДХТ (ди-хидро-тестостерон)
- Ароматизация към естрогенни
- Повишаване на нивото на LDL (лошия холестерол)
- Окосмяване по тялото
- Задържане на вода
- Повишена агресивност
- Вирилизация при жените
Ако мислите че този списък е дълъг, купете си аспирин и погледнете възможните странични ефекти при приемането на аспирин. Сега да не вземе някой да си помисли, че твърдя че АСС са опасни за здравето, колкото е опасен за здравето и аспирина – НЕ съм казал такова нещо.
Макар че аз не съм спорил с никой, а просто изразих мой мисли съзирам голямо желание да се спори с мен! Което също е много радостно за мен! :)
Така съществува вероятност да науча нещо ново от някой, който е чел повече и се е интересувал повече. Дори само едно такова нещо да науча, това ще означава че не съм си загубил времето. Та ето нещо по което можем да спорим:
Аз твърдя че е ВЪЗМОЖНО да се приемат ААС без да се уврежда здравето, като при това се постигат съответни спортни цели.
Има ли някой който да подкрепя обратната теза?
А именно, че НЕ е възможно да се приемат ААС без да се уврежда здравето?
Ще се радвам да поспорим, като ще се опитам в спора да не лепя етикети от сорта на “некомпетентен”. От друга страна обаче няма и да подминавам очевидните неразбирания на науката биохимия (хоби ми е) от сорта на “за да не бъдат исхвърлени от организма им е добавена азотна молекула”. Ето тук: http://www.bodybuilding.com/fun/cattestc.gif има картинка на тестостерон (молекулно тегло 288.429), кой ще ми покаже къде е азота? Или вече тестостерона не е ААС?!?
А иначе азотна група (NH2) има във всичките аминокиселини, като не мисля че са вредни за здравето. (не обръщайте голямо внимание на последното ми изречение – това си е заяждане).
Преди да завърша само искам да кажа, че да има вещества които се прилагат локално и действат директно върху мускулните влакна. Примери за подобни вещества са IGF-1 (инсулиноподобен фактор на растежа) и PGF-2 (простагландини), също така има и хора който са достатъчно смели или достатъчно безразсъдни за да експериментират с тях. Едно търсене в google ще намери много резултати. Нямам никакъв опит с тях и не бих могъл да ги дискутирам, но от това което чета в сравнение с тези вещества ААС са наистина безвредни!
15.12.04
14:00
Доста дълъг пост си написал. Но нямам намерение да сядам да му отговарям. Стероидите имат и други странични ефекти, но не е това работата сега.
Прав си в едно, взех да се замислям дали да трия. Уважавам чуждото мнение, ама нещо оставам с впечатление, че ти не уважаваш целта, която сме си поставили. Или?
Значи, казах ти ясно и точно за какво е сложена темата тук. Да я превърнеш във спор с дълги постове даваще не чак толкова ценна информация - няма да позволя.
Ако искаш, мога да ти съдействам да си отвориш нова тема за ползата от стероидите и безвредността им, и ако тя се докаже, ще бъде стикната....
Обаче единственото което правиш в случая, е че опорочаваш първоначалната идея на темата. Мерси.
Работите дето си ги писал + още някои повечето от нас могат да ти ги напишат по - кратко и само от обща култура. Забравил си примерно рака на панкреаса, допиши си го, ако искаш, както и разрушаването на мозъчната кора и др. и др. Разликата със страничните действия на аспирина ще е в степента на проявление на страничните действия.
Не е важното това в случая.
И освен това - да, на обртното мнение съм. Нещо повече. Аз смятам, че даже стероидите ДА НЯМАХА странични ефекти, дори само твърде неестествено ускорения метаболизъм, бързият разпад и ресинтез на веществата в организма за периода на предивикания от хормоналните въздействия растеж неминуемо ще рефлектира негативно върху организма, особено върху черния дроб и бъбреците.
Спорът може би трябва да почне от биохимията.
Но аз не мисля да има спор. Трети път няма да го казвам.
15.12.04
23:20
The Doc, може би ти имаш образованието да се изказваш компетентно по темата, но нали се сещаш, че трудно ще намериш опонент за спор по “биохимия” примерно, при положение, че хората тук нямат съответното образование. Защото “специалистите” по стероидите, които са писали “стати”, са си били две-три инжекции и (евентуално) са прочели една-две книжки, но това далеч не значи, че са завършили Медицинска.
Така че ти сигурно можеш да изкараш достатъчно убедителни доводи в подкрепа на тезата си. Но аз те съветвам да се замислиш над следното. Кои са хората, които ползват информацията, която ти можеш да им дадеш тук ? Не ти ли е ясно, че тука от забранените медикаменти се интересуват 15-16 годишни малоумници, чиято цел е да забият Мими от 10ж, понеже си падала по яки. Промотирайки употребата на анаболни стероиди под каквато и да е форма, ти наливаш масло в огъня. Сериозен и знаещ какво прави човек, който е решил да прибегне до употребата на стероиди, никога няма да тръгне да пита по форумите, отворената поща на списанията или Недик по СКАТ. Той ще си намери достатъчно отговорен и разбиращ човек. Тука питат разни пишлигари. Точно затова решението не е да им казваш как да го направят “правилно”, защото те надали имат толкова мозък, че да те послушат и разберат. Решението е да им обясняваш, че не бива да го правят, пък ако ще и с цената на не дотам издържани от медицинска гледна точка доводи.
“Щом вече е решил да взима, нищо не може да го спре. По-добре да знае как” е едно адски неправилно според мене мислене. Първо много неща могат да го спрат и второ - на хората под 18 години в България не им е признато правото самостоятелно да взимат решения.
Замисли се над тия неща.
Да... и аз защитавам принципно тезата, че може да се направи “здравословен” стероиден цикъл, НО това може да стане с:
1. МНОГО пари
2. редовни анализи на кръв (вкл. хормонални тестове), урина
3. много сериозни познания в областта на биохимията.
4. накрая, но не напоследно място едно условие: физически и психически завършен индивид, приключил със своето развитие (20-22 години).
Причината да нежелая да пропагандирам тази теза е именно, че въпрсните “послания” достигат до 12-15-17 годишните, които рискуват прекално много с липсата на познания, с липсата на отговорност и ясен разум...
the_Doc не сме имали намарение да те обиждаме ! Но искахме да искажем позицията на модераторите в случеят. Аз лично от опита и знанията ,които имам мога да кажа ,че да може да се земат стероиди без да има големи странични ефекти ,но това с много знания и пари ,което перлсаит каза в б-г незнам как ще е приложимо. И да кажем ,че при зиманията когато няма много странични ефекти и :) положителните ефекти ще са по-малко защото това върви ръка за ръка! Защото не се влагат толкова много пари 1во и 2ро защото няма толкова големи специалисти пак камоли да си ,си сам специялист. А книгите досега написани от някви си там псевдо смешковци като библия на стероиди и роидс са просто смехотворни според мене. Да разглеждат проблемите от някав ултра ограничен ъгал.
по-здрави
Аз много се радвам, че освен мен има и други колеги тук, които споделят моите възгледи! Хубаво е да знаеш, че не си сам. :)
Имам обаче един такъв въпрос към модераторите:
Защо пишем за строидите в раздел “Забранени медикаменти”?
Защо си нямаме секция озаглавена примерно “Стероидни дискусии”?
Знам, че сега повечето от вас ще си помислят Е няма такъв дразнител, като този човек!!! Обаче нека да се опитаме да погледнем реалността! В момента в нашата страна стероидите НЕ са “Забранени медикаменти”.
За да няма съменение, че мога да остана неразбран (или погрешно разбран) ще дам няколко примера за “Забранени медикаменти”:
- морфин, хероин, кокаин, нубаин, кодеин, ...
И между другото: Напълно подкрепям политиката на модераторите спрямо стероидните схеми за непълнолетни!
24.12.04
17:57
Такава е политиката на изданието.
Изброените вещества въздействат пряко въвху ЦНС и нямат пряко приложение в кондиционния спорт. Можете да защитавате каквато теза пожелавате стига постовете Ви да не подбуждат употреба на стероиди. Такива постове се считат за нарушение и ще бъдат изтривани, а Вие официално предупреден. Това не е държавен форум... :x
25.12.04
02:54
the_Doc - кефиме твоя начин на мислене
Дате предопредя гледам чеси от скоро. В много случаи ште оставаш неразбран от повечето в този форум,иначе има много готини пичове.
Весели празници на всички
Темата стана интересна, ама Док много неразбрано се изказва - хем е против стероидите, хем не е!? Не че се бъзикам, ама 12-14-16 годишните няма много, много да я разберат темата (поне тия дето имат намерение да зобят. Не че съм много голям - на 19, ама далече съм от безумната идея за зоб).
Да ви кажа честно, аз като прочетох това мнение на Image:
[quote author=“Image”]
Пуснато на: Сря Май 26, 2004 1:31 am
Говорете за стероидите колкото желаете, форума е за това! Изданието BB-team.org ще да се разграничи от множеството популистки, както и множеството осъждащи стероидите издания в мрежата. Публикуваме и ще публикуваме обща медицинска информация за същността и действието на стероидите, техните странични ефекти и справянето с тях. Няма да публикуваме материали съдържащи примерни схеми, марки и материали осъждащи или пропагандиращи употребата на стероиди. В сайта може да попаднете на осъждащи употребата им материали. Те са стари и подлежат на сваляне от мрежата или актуализация, според новата политика на изданието. Ако всичко се развива по план след време желаещите да получат компетентен съвет относно стероидите ще бъдат препращани към спецалист андролог, за индивидуални консулатации. Индивидуалното си мнение по въпроса изложих в една друга тема. Не съм авторитет в областта на медицината, но познавам твърде много патили момчета за да остана безпристрастен в постовете си тук. В изданието стероидите няма да са моята област, така че ще четете нещата възможно най-безпристрастно.
Си помислих: “Ето един форум в които ще мога да дискутирам стероидите.“
В момента обаче се чувствам точно по същия начин, както когато синът ми ме пита “Татко, кажи ми кои са лошите на филма?”
(Image, много ще се радвам ако не приемаш тази ми забележка като заяждане, защото не това е целта ми!)
Просто света в които живеем не е черно-бял и не се дели на добри и лоши!
Не е ли странна тази политика която от една страна не осъжда употребата на стероиди, но от друга ги квалифицира като ‘Забранени медикаменти’.
Това че държавната комисия по лекарствата в страната не мисли така е само един допълнителен щрих към картината. Това няма особено значение. Има много форуми в USA посветени на бодибилдинга, където свободно се дискутират стероидите, независимо, че политиката на FDA е стероидите да са забранени медикаменти наравно с наркотиците, като дори се предвижда затвор за притежанието им.
Правилно ли съм разбрал, че политиката е ‘лошите във форума’ да са стероидите?
А покрай тях и всички които пишат за стероиди! Наистина ли мислите че това е добре за читателите на форума? Дори за подрастващите читатели?
Моите впечатления са, че в този форум има някои абсурдни постове касаещи стероиди. Например меренето на дозите в мил. ... примерите в това отношение са многобройни.
Битува и схващането, че дозите в циклите задължително се намалят постепенно. Не че това е грешно, но не е абсолютно правило - има цикли при които искаме точно обратното. Хубаво е че на сайта има (да кажа и нещо хубаво :) ) описания на някои стероиди, но (според мен) те са доста повърхностни. Доста хора питат за един или друг стероид, като съм чел напълно различни и дори противоречащи си отговори.
Пиша всичко това не за да критикувам или за да се заяждам, а за да обоснова тезата си, а именно че според мен има нужда от секция с примерно име “Стероидни профили” където всеки със знания и опит да може да даде инфо за конкретен стероид. Искам да ме разберете правилно: Не става въпрос за предписване на цикли и дозировки! Това за което говоря е енциклопедични и от личен опит знания за действията и ефектите на конкретен стероид. С течение на времето инфото ще нараства и секцията ще може да се ползва като наръчник и справочник за всеки който се интересува.
Та какво мислите за идеята? Заслужава ли си усилията? :)
Весели празници на всички, пожелавам ви през 2005 да успеете не само в усъвършенстването на своите тела, но и останалите ви дела да вървят по план.
Всички над 21 могат да си обсъждат колкото си искат, а момченца под 18 изобщо дори и да не си помислят да задават въпорси по темата!
На 15 години още пи*ки нямат.. за стероиди ще ми говорят..
Иначе тук винаги са се дискутирали забранените медикаменти, а те са “забранени” тъй като съответните комисии са преценили, че са опасни за здавето и в професионалния спорт се следят с допинг контоли.
30.12.04
23:18
the_Doc,
Погледни си пощенската кутия.
Всичко, което съм говорил с теб, абсолютно съм го имал предвид, друг е въпросът дали ми вярваш.
Моето мнение е:
Нов дял едва ли ще има, още повече пък за стероиди. Но можем да отнесем въпроса към админа, ако искаш...
Що се отнася до другото: то ми допада и до голяма степен се припокрива с моите идеи за раздела. Ако искаш, можем да го обсъдим.
Що се отнася до това, което наричаш “стероидни профили”, мисля, че няма да има съществен проблем да влязат направо в сайта....
01.01.05
00:27
Доктора / the Doc /, води по точки.
Защо ли ?
Нека визуализираме следната картинка:
Аз, ти, тои, тя, - който и да е, на колкото и години да е, а в осадителниа случай да съм на 15г. И нека видим следната хронология за 2-3 години напред.
Та гледам си аз плакатчета с бате Арни, Лии Хени, Дориян, Леврон, Колман и прочие, надъхам съм до вманяченост да стана голям, силен и хармонично развит, тренирам упорито, давам всичко от себе си, лишавам се от хиляди неща - само и само да има някакво развитие, наливам почти всики си пари, било то изработени или дадени ми от родителите. Ама след 3 години къртовски тренировки поглеждаш в огледалото и си казваш - баси мамата к’во толкоз сам направил за това време, след всички тези режими и лишения, та на мен ще ми трябват десетилетия дори да сам на 1/2 от тези момчета по постерите ! Но аз ще стана толкова голям и толкова плътен !
........може да се изпише още доста но,май на много от вас картината вече се движи.....
Та попадам аз на вашия форум, логично нали ? Който търси порно пише квот пише в търсачката, но без sex или porno не намира кой знае к’во, така и с тоз който е решил да зоби нема да пише Pamela, а пише стероиди, нали ?
Та влизам аз в тоз форум да търся схеми, начини информация, а виждам само: Екипът на bb-team не толерира приема на анаболни стероиди и забранени медикаменти особено от малолетни !
Кое от това изречение не разбра, а???
И като не намирам схеми, инфо и разбиране... след поредната дискусия в залата, някой си ми дава на лисче примерна схема, ебаси радостта. Е да ама радост за един и експеримент за друг, нали ?
До модератори, админи и т.н.
Май не сте били достатачно дълго по залите или ако сте били, не сте сменяли скътаната заличка в квартала. Би трябвало да осазнаете че който чете тук, или със сигурност ще зоби или зад гърба му са доста цикли и цикалчета. Да не би като влезете в бардак да лъскате чикии, не ми се вярва!
С таз ваша политика повече вредите на хора решили да зобят, и не си мислете че тез хора ще се стреснат от хилядите странични ефекти !
А ако толкова държите да не се говори и пише за стероиди прекръстете сайта на fitness, защото културизъм без стероиди си е фитнес бе хора. Истината боли нали ?
П.П.: Доктора / the Doc /, води по точки. Човека иска да помогне а вие го оплювате, а той наистина знае за какво става вапрос.
:lol:
Виж сега, ако един 15 годишен (например) не го възпитават правилно, не следят родителите му за неговото правилно израстване, той може да започне и наркотици да си бие.. просто ние не желаем да сме тези които ще му подадът спринцовката и иглата!
Дори и да го научим как правилно и безопасно да си бие инжекциите ние няма да му помогнем по абсолютно никакъв начин да не съсипе живота си!
Второ вероятността да получи един млад човек психическа зависимост от стероидите е огромна, което да доведе до пълна разруха на въпросния младеж.
Ако този човек не е в състояние да разсъждава адекватно, да взима правилни решения тогава как да му предложим право на избор като му обясним кое-как и кое е правилно и кое е грешно? Просто един младеж няма нужният опит, преценка и т.н., че да има правото да вземе такова решение за себе си!
А друг е въпроса, че един родител трябва да се интересува от своите деца, трябва да е в час с модата (наркотици, секс, алкохол, стероиди и т.н.) за да може да просвети малолетното си дете. Това, че някой не си е свършил “домашното” и не е възпитал както трябва децата си е негов проблем и това нека да лежи на неговата съвест, а не на нашата!
02.01.05
12:10
——————————извън темата————————————
edin, братле.
Все ми е едно кой води по точки. Това не е моя игра и дори не искам да ме точкуват.
Темата е чудесна и интересна... Ако се измисли нещо смислено по нея, добре.
Ако обаче се превърне в поредния спор колко са тъпи модераторите или екипа въобще, че не толерират приемането на стероиди, при това спор от страна на субекти, които вчера са отворили форума, ще съм принуден пак да я заключа и повече да не толерирам и такива теми.
Затова, нека си имаме уважението.
Ти ако имаш какво да кажеш по темата, казвай. В противен случай недей да вредиш на Doc, когото според теб плюем :)
И въобще, отворете си някъде из раздела една тема: “тъпа ли е политиката на модераторите относно раздела” и си обсъждайте на воля. Недейте пренасяйте тая “мъдрост” във всяка друга тема.
Само вреди, не виждате ли?
——————————извън темата————————————
До останалите модове: моля, не заключвайте още темата.
До потребителите: това е предупреждение. Следващият, който пак атакува нечия политика тук, получава изтрито от мен мнение. Нова тема знаете как се отваря.
07.01.05
16:24
Абе реших да погледна в темата “забранена за под 18 ” - Забранени медикаменти , исках просто да разбера за страничните ефекти от лубопитство ... сега искам само да помоля да не се обиждат хората под 18 с епитети като пикл*вци и така нататък колкото до стероидите аз съм на мнение че са ебахти булшета извинявам се за псувнята ако не си профи ...
Обаче искам да кажа тъжната истина щото сам на такава въззраст (15) само 2 ма човека от моите приятели в тея двама сам аз ;) сса занимават сериозно с вдигане и дори с малко сресдства се пак следят какво ядат гледат да не се праят на моо велики и да ядат само дунери и хамбургери и така нататък ... НО тъжното е че от стероиди се тровят може би само 1 от двамата в тая компания след тея 3 години упорит труд ...( давам само пример ) но (това вече не е пример ) всички от компанията ми и не само моята почти сички на тая възраст пушат ( аз не ама ... от време на време паля на седмица по 1 пат ....) и наи- лошото пушат и трева която е доста по прецакваща от стероидите ... е тук е проблема че няма достатъчно хора тренираши за здраве а по голямата част са или тренираши и земаши тея медикаменти или тревоманчета ...абе работата е страшна просто незнам ... Сериозно ви говоря незнам накъде сме тръгнали ...
Давам още нещо за пример уча в едно от най - елитните варненски училища МГ. и Ко там картинката още по плачебна ако някой е от варна може да мине просто към абе кат сме в междучасие .... цялото даскалоо от 7 до 12 навън и пуши ...
07.01.05
17:09
Уф, пак съм аз.
Хора, опитайте се да разберете.
Този сайт, този раздел, още по малко тази тема не са за борба с пороците на обществото. Абсурдно е да се мисли, че разделът за медикаменти е сложен, за да “наливаме мозък” на тези, които искат да вземат стероиди, при това без да ги познаваме.
Но не са и за нарушаване на закона.
Нито на правилата.
Нито за предизвикване на негативна реакция от други места.
Нито за да се изпречват на нечии интереси или да предизвикват вражди.
За това, че така се е получило, и такива са правилата, никой не обвинява вас. Опитайте се и вие да бъдете малко по - толерантни, първо между вас си, като не давате акъл на версия, просто за да блеснете(нека тук няма обидени, много добре съзнавам, че има доста ценни потребители, но карам без имена и на едните, и на другите), и после и към нас.
За да се стигне дотук, си има причини.
Лошото е, че може и по - надалеч да се иде. Не ускорявайте процеса. Не става въпрос да ви възпитаваме или превъзпитаваме.
Но за този раздел самовъзпитанието и самоконтрола на потребителите могат да се окажат решаващи за съдбата му. Толкова.
По - разбраните от вас вероятно вече са си направили някои изводи и преди аз да напиша това.
Радвам се, че тук има зрели хора и заинтересовани потребители, които се стараят да отстояват позицията си. Радвайте се и вие, че го има форума и се съобразете: сега са такива правилата. Това е.
Поздрави!
16.01.05
02:57
ОФФТОПИЦ
само ако може да ви помоля да не обиждате сички които са под 18 год. аз вече ги имам навършени но от скоро така че искам да попитам перлсите примерно не е ли бил на 15год. че чак обижда с пишки без пишки , някви мухлиофци и други такива епитети вярно има и такива ама не ги слагай сички под 1 знаменател щото не говори мн добре за тебе и за твоята интелигентност и има и друг момент кой си ти да ги обиждаш ??? хранил ли си ги поил ли си ги че чак ги наричаш малоумници ? това че искат да зобат без да мислат не ти дава правото да ги наричаш както и да е било !!!!!!!!
Явно твоите 18 години не са достатъчни за да разбереш смисъла на тези постовете и ти е трудно да четеш между редовете, но както виждам по-зрелите във форума са съгласни с мен и няма възражения от тяхна страна. А за да си зрял не е нужно само да навършиш някаква пределна възраст 18 или пък 21 години.