06.09.07
09:17
Здравейте! Интересува ме следното нещо, след дълго четене за различните видове диети НВД, ВВД, РБД, реших да си съставя и аз хранителен режим, но не ми е ясно с нещата които консумирам дали ще постигна целта, която съм си поставил, а именно 5-10 кг. за период от 8-10 месеца. Смятах калории, грамажи, но много се оплетох и реших, че вие може да ми помогнете. Поствам режима който спазвам от няколко дни, за да може и вие да си кажете мнението и да го направим по- добър за мен:
Ежедневието ми не е натоварено, ставам в 8 и лагам в 23-24 ч. Работя като системен администратор и предимно седя по цял ден в нас или някъде кадето има проблем (работното ми време е от 10 - 16.30ч.). Тренирам три пъти седмично (тренировката ми е добра и имам добри резултати за 2 месеца в които я изпълнявам). Мерките са ми:
- височина: 180см.
- тегло: 75кг.
- талия: 78см.
- другите не ме интересуват особено и не съм ги мерил, общо взето се доверявам на огледалото и въпреки, че съм доволен, смятам че още някой мускул в повече няма да ми е излишен :)
Примерна диета:
8.30 - овесени ядки или мюсли разбъркани с едно кисело мляко
11.00 - около 100-150гр. месо, нарязан домат и ориз (100гр. - повече немога защото имам лека непоносимост към ориза)
14.00 - 100-150гр. месо, като гарнитура си нося, някоя от манджите сготвена в къщи
17.00-18.00 - тук часа не е ясен и вс. път е различен, но общо взето е в този времеви интервал - 100гр. месо+салата
19.00-20.00 - тренировката ми (пон., сряда и петък)
20.30-21.00 - сготвеното в нас+ 150гр. месо (това ми е последното ядене, но понякога огладнявам и към 23ч. набивам нещо безразборно от хладилника)
Според мойте изчисления, баланса ми на колории от белтъците и въглехидратите е почти равен, като въглехидратите са малко повече. Досега никога се съм ял толкова месо, но реших да си дам парите за нещо полезно, поне така мисля аз.
Въпроса ми е, ще мога ли равномерно и сравнително чисто да покача килоглами, чрез тази диета, като приема на месо ми е точно определен, а допълненията към него са разнообразни и съобразени с това какво се намира в нас. Притеснява ме това, че не ям достатъчно въглехидрати, а наблягам основно на белтъчините и може ли по този начин да се трупа маса? Благодаря!
Темата беше редактирана от Apoloncho на 06.09.07 09:19.
06.09.07
14:35
Най-добре е ако искаш чиста маса да взимаш повече белтъци. Това е храна за мускула, гледам не си наясно, щом мислиш че без въглехидрати няма мускули. Манджите от “вкъщи” не са добра идея. Също така яж овесени ядки, не мусли, защото има изкуствени подсладители.
-Между 5 и 10кг има голяма разлика
-поясни какво месо ядеш! Също така не “набивай от хладилника”
Месото което консумирам е разнообразно: обескостен свински бут, пилешко, телешко, в зависимост от средствата ми. Стремя се да е въжможно по разнообразно, за да не ми омръзне. Относно килограмите, да ги кажем 5 чисти тогава в рамките на 8 месеца. Аз съм с бърз метаболизъм и немисля че храни като: пиле с ориз, месо с картофи, пълнени чушки, зеле с месо и ориз, някоя друга супа, би ми повлияло драстично, все пак съм и средно статистически човек и немисля да робувам на 3 храни. Просто искам по един без особени лишения и преходен начин да си направя режим, с който да се съобразявам. Повода за темата ми бе притеснението, че менюто ми е по скоро ниско, отколкото високо въглехидратно и дали 0.5кг месо които консумирам са достатъчни, за да градя мускулна маса! :)
06.09.07
21:01
О повярвай ми, достатъчни са :) . Може да включиш малко рибка-скумрия към вечерята, вместо каквото там смяташ да ядеш. Съдържа полезните Омега 3 и 6 и има протеин. Само че не видях яйца и извара във програмата ти. Само с месо, колкото и да е , това в рамките на разумното количество не би ти донесло достатъчно протеин. Да кажем 5 яйца на ден и 350гр. извара ти дават колкото 0,35-0.40 кг месо (95гр. протеин) .
06.09.07
21:02
Хубаво е това “набиване от хладилника” да го пропуснеш. Незнам в какво се състои това но е за предпочитане да го ограничиш поне. Колегата ти препоръча по-хубаво ядки. Според мен пропусни свинското, защото е мазно. Ами варени картофки и белтъци от яйца?
Добре, благодаря много за отговорите! Горе долу ми се изясниха нещата, извара необичам, но яйцата ще ги включа. “набиването от хладилника” - това са предимно банани или някоя чаша мляко, може и кисело, нещо което да ме засити да мога да заспя. Направи ми впечатление, че от няколкото дни които се храня така имам много енергия, сутрин ставам вече без часовник, което ми харесва, а и се чуствам доста добре. Ако се появат други въпроси ще питам пак. Мерси за помоща ;)