Лицови опори.За кое помагат

06.09.07
12:41

Въпроса ми е лицовите опори за кои мусколни групи помагат.

Най-вече гърди и трицепс. По-малко предната глава на раменния мускул.

Помагат за поддържане на форма, при мен бяха помогнали за излизане от застой на лег, но и това си има обяснение :)

06.09.07
14:37

Ако ги правиш на юмруци без да си шириш настрани ръцете, а си свиваш лактите около тялото помагат за бицепсаи малко зараменете.

Мнението беше редактирано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 06.09.07 14:45.

06.09.07
16:41

На мене ми трабвя щото нямам начин да ходя на фитнес и ще импровизирам малко.даже ще ползвам масата за гладене като лежанка хахахаха(сериозно).Някой да каже нещо за граб че тва е най-проблемното за сега

06.09.07
17:38

Набиране.

06.09.07
18:26

казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 06.09.07, 14:37:

Ако ги правиш на юмруци без да си шириш настрани ръцете, а си свиваш лактите около тялото помагат за бицепсаи малко зараменете.

С това упражнение няма как да се натовари бицепса. Ако го прави по описания от теб начин,ще акцентира повече върху трицепса, не и върху бицепса.  Обяснението е просто - при лицевите опори движенито е изтласкващо, а бицепсът участва само в упражнения където движението е дърпащо.

06.09.07
19:06

Да де бицепс-трицепс се таз  :-P . Ний така ги прайм за да удряме по-силно.

RE

06.09.07
22:08

гърди, трицепс и предна част на раменете!

07.09.07
14:42

Зависи от хвата и наклона,но най-вече средни гърди (и леко долни),трицепс,предно рамо

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1