05.09.07
21:50
Ходя вече месец на фитнес през ден,особено мн наблягам на бицепса,но имам чувството,че ръката ми е ОТСЛАБНАЛА!Ако някой има съвет за развиване на бицепса,да пише
Ще изкажа предположение, че прекалено много наблягаш на него и в стремежа си за светкавичен растеж си го претренирал. Гледай да тренираш всяка мускулна група веднъж в седмицата, т.е. ако тренираш бицепс в сряда, следващата ти тренировка за бицепс няма да е петък а другата сряда! Друг проблем може да е ако правиш и повече от 3 упражнения за този неголям мускул (дори според мен за начинаещ и 2 упражнения са добре като през седмица се разнообразяват. Базовите ти упражнения за бицепса нека бъдат сгъване с прав и с крив лост по 3 серии + евентуално 2 серии хамър сгъване (чукове). Храната също най-вероятно ти “куца”, а това дава огромно отражение върху възстановяването, а също така и почивката. Почети малко из сайта, недей кара на сляпо!
05.09.07
22:19
Би ли дефинирал какво означава “отслабнала” и в какъв смисъл наблягаш? Ако го тренираш без необходимото време за възстановяване, не се учудвай, ако не може прогресивно да увеличаваш тежестите.
05.09.07
22:57
Наистина кажи какво точно правиш за бицепс, по колко, кога и т.н. Иначе не ми се вярва да е отслабнала ако не си я мерил и не си го установил де.
06.09.07
08:29
Сподели с нас как тренираш :question:
07.09.07
14:44
Сигурно го претренираш и не му даваш достатъчно време за възстановяване. Ако е така не го тренирай 1 седмица и после смени упражненията,но като за начало да не са повече от 2
13.04.08
22:42
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
концентрично сгъване - 2 серии по 8 повторения
това правя за бицепс два пъти в седмицата
За един месец какво очакваш ,не знам.Банална грешка всички в началото се целят в “голямята баница”,но ефекта обикновено е обратен.Тренирай го заедно с трицепса на около7-8дни и наблюдавай развитието си.
Не можеш да акцентираш върху бицепса, защото той е малка мускулна група и силно зависи от общата мускулна маса. Колкото и да го бъхтиш няма да расте без останалите големи мускулни групи да се развиват със същото или по - бързо темпо от него.