Бихте ли ми предложили диета за покачване на ММ за вегетарианец

07.09.07
07:55

ако можете помогнете

Махам думата “спешно” от заглавието на темата - не ти е спешно, а ако беше щеше да отидеш при трен.ор и да си заплатиш за това, което искаш да получиш тук на готово. Няма такова нещо като “трябва”. Може да помолиш, никой не ти е длъжен да задоволява прищевките ти! Пиша ти ново заглавие. Щом си достатъчно капризен да не ядеш месо, трябва и да си достатъчно упорит да прочетеш какво вече е писано!
Р.Х.

Темата беше редактирана от Ради Хаджирадев на 07.09.07 10:56.

07.09.07
08:48

Няма кой да ти помогне.Ето ти само помощна литература:
http://www.bb-team.org/articles/comments/914/
Без месо трудно обаче пробвай.Питай ако не ти е ясно нещо.
ВВД - http://www.bb-team.org/articles/comments/909/

DC

07.09.07
10:15

Яж месо или няма да  стане нищо.  То ако се правеха мускули  от плодове и треви , то африканците да са културисти ;)

07.09.07
10:56

Не съм съгласен. И без месо имаш достатъчно алтернативи. Яйца, извара, сирене, кашкавал, мляко, ядки, бобови. Без месо, това са ти източниците на белтъчини.
Виж, ако си от най - върлите вегетарианци, дето ядат само треви (т.е., нищо от животински произход), тогава не става нищо. Растителния белтък е непълноценен, трябва и такъв от животински произход.

Мнението беше редактирано от Петко К на 07.09.07 10:56.

FA

07.09.07
11:25

Месото е в основата на всяка диета но пробвай и накрая ти пожелавам успех !

Мнението беше редактирано от faramir на 07.09.07 11:27.

09.09.07
20:44

Зависи какъв вид вегетарианец си, 100%-ов или окто/лакто вегетарианец. Ако си от втория тип няма да ти е трудно да си набавиш достатъчно белтъци от яйчен белтък, мляко и различни протеинови изолати. Ако си абсолютен вегетарианец няма да можеш да си набавяш достатъчно количество пълноценни и висококачествени белтъци, така че по-добре се преориентирай относно спорта или си “вдигай” за удоволствие...

09.09.07
23:25

Яйца, извара, мляко и няма да усетиш липсата на месо.

10.09.07
10:03

И аз съм вегатарианец.Иначе си ям сичко от сорта на мляко кашкавал яйца почти секи ден по 2-3.Също ям и бобови растения.Някой може ли да ми каже соята дали да я ям щото гледах че дава супер много белтъци.Аз съм 52 килограма сега почнах да тренирам по нова програма висок съм 165

10.09.07
18:57

why ?

10.09.07
21:09

казано от qvkata на 10.09.07, 18:57:

why ?

Две думи - соята убива! :)

10.09.07
22:35

Е обяснете де.Как може нещо за ядене да те убие

10.09.07
23:24

казано от qvkata на 10.09.07, 22:35:

Е обяснете де.Как може нещо за ядене да те убие

Потърси с търсачката на форума, има безброй теми за това колко е “полезна” соята.  :)

14.09.07
12:58

Единственият реален проблем в соята е, че съдържа фитоестрогени, които в тялото ти се конвертират в естрогени. Във вегетариански семейства, заради грешките или по-точно глупостта на майките да си набяват протеин със соя и после да хранят децата си с нея на момиченцата им идва менструацията на 8-9 годинки, а на момчетата на 16-17.

При нормално развит мъж обаче фитоестрогените ще ти подтискат тестостерона.

BTW същото важи за фъстъците, като там фитоестрогените не са чак толкова много, но отново е най-добре да се избягват.

14.09.07
13:30

Veseliq, на момчетата от къде им идва тоя мензис на 16-17 г? Не си се изказал както трябва. Замени “а на момчетата” с “вместо”.

По топика: соята е генно-модифицирана, повишава риска от ракови заболявания и е непълноценен белтък.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1