10.09.07
15:26
Абе наречете ме човек със слаба воля, обаче просто на моменти не мога .... 3-4-5 дена не ям . Седмица - две ... И накрая сядам и изядам 100 гр шоколад ( поне .... ) Кой как успява да се пребори с това ? При все че се ядът плодове не смятам че организма има нужда точно от сладкиши или пък шоколади ..... Хем не искам да го ям , хем явно не ми стига воля и се поддавам. А пък най - гадното е, че всичко сладко много бързо се лепи насам-натам .... Кой как се бори с това ? Давайте идеи :)
Благодаря за отговорите.
10.09.07
17:21
Ами ... По - принцип съм чел, че от подсладителите поради липсата на въглехидрати се поражда още по - голям апетит ... А меда . . . Донякъде успява... :)
Пробвай като ти се яде сладко да хапваш плодове, мед или някоя протеинова вафла.
10.09.07
21:44
Подсладител НЕ!
Пуснете в гугъл търсене за Аспартам и четете за каква отрова иде реч.
Като ти се яде сладко - яж бре :)
Като ти се яде шоколад - изяж едно парче, нищо няма да ти стане от 4-5 парчета на седмица.
Само не се отпускай, казах едно малко парче :)
10.09.07
22:04
Като ми се дояде сладко ям варени картофи/ориз. :lol:
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 10.09.07 22:04.
за убиване апетита за сладко има един препарат с хром (продава се в аптелите, но не се сещам как се казваше).
лично не съм го пробвал, но една колежка в старата работа казваше че била доволна...
Напоследък го убивам с 2-3 вафли :D .
Незнам при вас как е но аз мога без сладко , но хапна ли малко ( дори 1 кв шоколад) става лошо - почвам да ям безконтролно много . Най важно е да няма нищо сладко вкъщи . Единственото нещо което те спасява е натурален шоколоад с над 70-75% какао - хапваш 1 ред и ти става гадно и горчиво и те отказва :) .
11.09.07
08:00
Малко шоколад нема ти попречи. Подлсадителите наистина са вредни, прочетете темата за Е-тата! Аспартама води до рак, злокачествен тумор на мозъка, надебеляване, чернодробна и бъбречна недостатъчност, алергии... Тва е Е951 . Пробвай с протеинови или креатинови вафли. Може пък да пийш шоколадов протеин. Аз да си призная преди всяка тренировка по карате изяждам един голям шоколад, под преслов че ми трябва енергия :)
казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 11.09.07, 08:00:
Малко шоколад нема ти попречи. Подлсадителите наистина са вредни, прочетете темата за Е-тата! Аспартама води до рак, злокачествен тумор на мозъка, надебеляване, чернодробна и бъбречна недостатъчност, алергии... Тва е Е951 . Пробвай с протеинови или креатинови вафли. Може пък да пийш шоколадов протеин. Аз да си призная преди всяка тренировка по карате изяждам един голям шоколад, под преслов че ми трябва енергия :)
Креатинови вафли, защо ли за първи път ги чувам или пак са фантазии на малкия билдер.
Мнението беше редактирано от Hvanatema на 11.09.07 08:03.
11.09.07
08:12
OFF Topic
казано от Hvanatema на 11.09.07, 08:03:
Креатинови вафли, защо ли за първи път ги чувам или пак са фантазии на малкия билдер.
http://www.nutrim.bg/products/group.aspx?gid=72 - Това са на Нутрим бар-овете .... Има някои със съдържание на креатин, както и такива с Л-карнитин, но предполагам е в много малки дози и в двата случая.
А относно за е-тата имам една програмка в която са описани повечето - www.bysoft.com Това е сайта от който може да се изтегли. Има и BMI калкулатор и някои други интересни нещица/
На мен като ми се прияде сладко спасения няма.Принципно винаги имам дъвки в себе си и супер много наблягам на тях,но коато знам,че има шоколадче/вафличка отатък ми е много трудно да се удържа...А и дъвките писват.
11.09.07
09:44
Абе на мене вафлите са ми гадни, не ги ям, ама шоколад, някой и друг бонбон ...
11.09.07
12:31
казано от vatchev на 11.09.07, 08:55:
На мен като ми се прияде сладко спасения няма.Принципно винаги имам дъвки в себе си и супер много наблягам на тях,но коато знам,че има шоколадче/вафличка отатък ми е много трудно да се удържа...А и дъвките писват.
По принцип обичам да дъвча Орбит, ама не и ако съм за много време навън. Страшно много се огладнява от тях.
Гладът за сладко е много гаден. На мен черния шоколад не ми действа, защото много го обичам. Сега има една кофа течен шоколад в хладилника и всеки път като си вадя кисело мляко или нещо друго я гледам с увиснала лига :wow:
Спасението е силната воля! No way…
11.09.07
14:12
казано от Hvanatema на 11.09.07, 08:03:
Разбира се,че има креатинови вафли
http://www.4fitnessbg.com/shop/browse/kekscheta-i-vafli-musashi/1.htm
11.09.07
17:31
Не съм си слагал шоколад,вафла или нещо от сорта в устата от 3 години ... :) Забравил съм му вкуса и чесно да си кажа , неми се яде ...Само мед ама и него в момента много избягвам.
11.09.07
20:29
Не го подтискам много. Ще мисля за това като зачистя
казано от alleN на 11.09.07, 17:31:
Не съм си слагал шоколад,вафла или нещо от сорта в устата от 3 години ... :) Забравил съм му вкуса и чесно да си кажа , неми се яде ...Само мед ама и него в момента много избягвам.
Възхищавам се на хора който не изпитват апетит към сладкишите !
Мед или протеинова вафла. Мисля,че ще има резултат.
Мнението беше редактирано от ........ на 12.09.07 09:36.
айде стига с тез протеинови вафли бе ! Кой си ги купува не ми е ясно ? Повечето хора тука не дават по 5 лв на ден за качествена храна ама иначе протеинови вафли за 4лв броя.
Аз лично като не ям сладко определен пердиод от време и свиквам и може да не се сетя с месеци ...Но ако почна, преди много налитах на тези милки с целите лешници ...
като ми се прияде много сладко, си правя протеинов шеик (вече си избирам протеина и по вкус)
15.09.07
07:14
Прекаленият глад за сладко е поради липса на хром и ванадий, но най вече хром.
Не съм прочел цялата тема, но от едно от мненията като че ли се подчертава, че единственият подсладител е АСПАРТАМ. Има и други видове, частично безвредни, когато не се надвишава дневната доза - натриев цикламат, хуксол. Ако ви притеснява химията, Stevia Rebaudiana е добър избор ;).