11.09.07
07:26
Здрвейте,
От година и половина несъм тренирал и много се колебая с избора си на тренировка. Надявам се да ми дадете правилни съвет. Висок съм 1.95 см, тежа 107кг на 22 години. Имам излишни мазнини искам да сваля към 8-10 кг, но следвам и принципа “Не е важно колко тежиш а как изглеждаш”. Колебая се дали за започна със тренировка за покачване на мускулна маса и като стане малко по топло на пролет да почна да чистя или сега да започна да изчистя колкото мога и да добия някаква що годе добра форма. Когато тренирам преди бях пак толкова килограми даже преди бях доста повече некачествено но свали доста от тях и стигнах на 107 кг. Благодаря ви предварително за постовете!!!
Тренираш си пак за мускулна маса, добавяш кардио и спазваш диета с отрицателен калориен баланс.
Извинявай, че ще се отколоня от темата малко но имам един въпрос. Гледам, че си височък като мен. Аз съм на 15 и съм висок 1.90 обаче съм на други полюс на нещата. Слабея и се мъча да качвам килограми. Може ли да ми дадеш някакъв съвет свързън с храненето или с тренировките по принцип.
11.09.07
17:20
казано от Hvanatema на 11.09.07, 08:05:
Тренираш си пак за мускулна маса, добавяш кардио и спазваш диета с отрицателен калориен баланс.
А хранителните добавки - креатин, протеин, глутамин или фат бъртър + амино киселине?
11.09.07
17:26
казано от avirex на 11.09.07, 08:47:
Извинявай, че ще се отколоня от темата малко но имам един въпрос. Гледам, че си височък като мен. Аз съм на 15 и съм висок 1.90 обаче съм на други полюс на нещата. Слабея и се мъча да качвам килограми. Може ли да ми дадеш някакъв съвет свързън с храненето или с тренировките по принцип.
Не те съветвам да взимаш добавки ти все още растещ. Трябва да се храниш правилно и каквато и цел да преследваш ще я постигнеш. Яж често и по малко, а не рядко и по много (което правя аз в момента заради липсата на време но “нямам време е извинение за пред теб”)
Съветвам те да погледнеш статийте за хранителните режими за качване да си направиш примерен режим и да го пуснеш тук за да ти дадат хората компетентно мнение. Това ще направя и аз в близко време. И знай че няма непостижими цели има непостоянни хора.
Мнението беше редактирано от Eldorado на 11.09.07 17:27.