скъсани връзки на глезена

09.09.07
10:17

Здр!!! Преди 2 месеца ме ритнаха на мач,ходих на лекар и се оказа 4е имам части4но разкъсване на връзки на глезена.Все о6е ме понаболява. И нещо ме е страх  сега да играя футбол, но не мога без да играя.Знаете ли след колко време зарастват тия връзки и зрастват ли напълно или винаги 6е си имам болка там.Казаха ми 4е след 6 месеца 4ак мога да играя.Дори и да не играя 6 месеца , 6е я имам ли тази болка.

Темата беше редактирана от maradona на 10.09.07 15:53.

09.09.07
18:18

Скъсани връзки-задължително отиди на лекар!

казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 09.09.07, 18:18:

Скъсани връзки-задължително отиди на лекар!

1вото нещо което ти е написал е,че е отишъл на лекар.

Бате и аз имах скъсани връзки и бях с гипс към 1 месец. После като го свалих бях малко куц, но за 20 дена някъде всичко си дойде на мястото - тичане,плуване,спортуване,футбол,баскетбол и т.н. Купи си някои стегнат наглезеник,има ги за по 12-15лв и са много качествени и с тях давай в началото. И не,няма цял живот да те наболява,ще те наболява 1вия месец след гипса и все пак го пази крака.

09.10.07
11:35

В момента минавам през подобни премеждия. Само че при мен лакарите не разбраха какво ми и ма точно и се оказа, че 1 месец си ходих с изместен глезен.
Та - 1 месец е много малко време за възстановяване на глезена. Той е една от “трудните” стави. Това тая сутрин ми го каза кинезитерапевтката. Прави раздвижващи упражнения.  Питай лекаря си за направление за физио/кинези -терапия и там ще ти ги покажат. Или потърси из нета. Или ми пиши да ти кажа каквото знам (още не е много, все пак от скоро ми е наместена ставата).
Друго нещо - внимавай с тия стягащи превръзки, защото може да облекчават като ги носиш, но от тях отслабват точно ставните връзки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1