08.09.07
17:56
значи мн съм чувал че креатина и гултамина е една от най-добрите комбинации за маса ...така тренирам от февруари по сериозно на 16 съм и имам доста голям проблем с масата ...но се справям единствената добавка която съм пил е една кутия протеин (ефтин,т.е неефективен) 2 кг ефекта беше че го изпих за по малко от 3 седмици 1 см ръка 2-3 см гръдна и 1 кг маса ...беше отдавна , та ся съм се решил да си зимам креатин и гултамин говорих със един шампион по културизъм за младежи той ми препоръча ...не съм се спрял на марка каза ми че дозата за месец общо хубав продукт ще ми излезе 50-60 лева от интернет а от магазин по-скъпо дайте препоръки и мнение ! благодаря
09.09.07
16:25
много моля някой да помогне защото мисля утре да си зимам добавките . . .
Креатин, глутамин хуу, ама пак протеина си е най-важен. След като ще взимаш тия добавки, си направи яденето силно, че да си набавяш достатъчно протеин.
Глутамина не действа, чети тук:
http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=461188
09.09.07
18:55
мхм ... видях че и др път си го писал ...но за комбинацията знам че са е потевърдили скалата и доста др. с опит ...моля се пак и др да си изкажат мнението ...особено тва със гултамина ...пък и щом има такава добавка би трябвало да действа...логично погледнато
Мнението беше редактирано от DarKMaster на 09.09.07 18:56.
Логично погледнато от чия гледна точка? Твоя или на производителя? Иска ми се поне понякога когато давах линкове... да ги четете!?! Производителите разчитат на стара информация, както и на твърдения, които могат да направят и да изглеждат логични и биха дали мило и драго, за да си продадът стоката!
Няма значение каква комбинация е, ефекта идва от самовнушение. Креатина действа, глутамина не, дадох ти линк към точни изследвания, но ти пак няма да повярваш, ОК. Ако ти дадеш 50лв (примерно, типична опаковка глутамин, достатъчна за “цикъл” както го наричат из форума, би струвала поне толкова, дали няма да твърдиш, че това е най-добрата добавка. Резултатите, които постигаш, ако има такива, биха идвали от тренировките и храненето най-вече, но ако си дал толкова пари и си вярвал, че действа, би мислил, че ефекта идва точно от глутамина.
Та колко от хората тук, ползвали глутамин, са написали ТОЧНА информация за това ТОЧНО как са се хранили, ТОЧНО по колко часа са спали и колко качествен е бил сънят им и КАК ТОЧНО са тренирали СЪС И БЕЗ глутамин, за да можеш да вярваш, че тези “опитни” хора наистина са изпитали нещо “повече” от глутамина специално...
Бъди здрав и си използвай главата! Проверявай всичко, което ти казват - за себе си.
Мнението беше редактирано от Veseliq на 09.09.07 19:25.
09.09.07
21:31
мерси просто съм ...изключително изненадан и се чудя кво да права и с кво да комбинирам креатина разполагам с 50-60 лв ...
09.09.07
22:02
За мен несъмнено е вярно твърдението, че постигнатите резултати идват с 80% самовнушение и 20% реален ефект от хранителните добавки, но все пак някак ме дразни това, че във всяка тема си пускаш този линк с категоричното си твърдение, че глутамина не действал.
09.09.07
22:15
еми и аз още повече се двуумя така ... ае моля изкажете повече хора мнение ...а и също ако е така че не бачка кажете и ква комбинация да направа ... утре мисля да започна цикъл ...
Добра е комбинацията,но ще трябва да си набавяш и нужния протеин.Имай предвид,че повечето неща са индивидуални и нещо което на друг действа на теб може да няма ефект и обратното.Така,че пробвай,няма да се отровиш и ако мислиш,че има ефект продължавай!Ако не виждаш ефект или нещо бъркаш и търсиш варианти.
10.09.07
13:00
казано от DarKMaster на 09.09.07, 22:15:
еми и аз още повече се двуумя така ... ае моля изкажете повече хора мнение ...а и също ако е така че не бачка кажете и ква комбинация да направа ... утре мисля да започна цикъл ...
Аз не се двуомя, а се дразня от тези му мнения и коментари.
10.09.07
16:39
Еми нз доста си поговорихме с продавача и си зех ...креатина и гултамина тои каза 4е трябва и гейнер но не си зех дайте мнение с усилена диета за покачване ще стане ли ?
10.09.07
19:21
3начи към 6 пих креатина и гултамина ся да пия ли креатин и дали преди или след хранене а и продавача каза да го пия по принцип сутрин нагладно ли каза не помна ... на обяд ... преди и след тренировка ... но нз ако тренировката ми е сутрин сигурно 4 часа след това ... днеска тряаа да пия шото съм на зареждащ а до ся 2 пъти го пих ... помогнете ... а и с вода го пия ...нали може да не зиам глюкоза или ... отг на сичките ми въпроси ако е възможно благодаря...
10.09.07
19:52
Престани с това че глутамина не действа !
казано от faramir на 10.09.07, 19:52:
Престани с това че глутамина не действа !
Това ще ти кажат и 80% от американците-че няма смисъл от глутамина...А там хората определено са на ТИ с добавките и ги ползват дооооста повече,т.е. може да им се вярва!
xaxха стига сте писали глупости бе? Кво ми показваш с този линк ??? Учените откриха и че креатина не работел и че имало извънземни кацали на земята, и че духовете можели да контактуват с хората....Как мислиш учемите ли са прави или молионите билдъри, които взимат глутамин от години и не се оплакват?!?!?! Прочел някаква статия и край .. света свършва ... аре нема нужда :)
P.S. Прочетох статията до края и мисля че има много неточна информация!
Мнението беше редактирано от HouseSoul на 11.09.07 06:15.
11.09.07
07:30
аре моля ви се отговорете на въпросите ми ...
Мнението беше редактирано от DarKMaster на 11.09.07 07:30.
Преди тренировка няма смисъл да пиеш креатин. След тренировка пий. То ако питаш мен и от зареждаща фаза няма смисъл, ама...след като зареждащ предполагам взимаш по 20гр., значи го взимай по 5гр. 4 пъти дневно след ядене. И пий много вода.
Мнението беше редактирано от blz на 11.09.07 09:09.
11.09.07
09:12
има ли значение щото знам че трябва през 4 часа а май ще станат по малко
1 път след закуска, 2ри път след обяд, след тренировка и след вечеря. Предполагам са към 4 часа разстояние.
11.09.07
19:30
Глутамина не действал защо се излагате да пишете тапотии !
11.09.07
22:30
гултамина ми е на ON 150 гр. и мисля че продавача каза само след тренировка да го пия а в почивните преди лягане по 5 гр отзад на английски пише 5 g* а на българската лепенка дневна доза:10 грама ...е бахти правописната грешка пише начин на употреба : по 50 грама след тренировка и ве4ер :Д кажете кво да правя щото ми е за цикъл 1 месец и то излиза ако го зимам след тренировка само точно за 1 месец ... с креатина заедно ...
Еми ако мислиш по една доза на ден да взимаш най -добре наистина е след тренировка и преди лягане в нетренировъчен ден.Глутамина служи за възстановяване съответно е задължително да се пие след тренировка.По принцип като съм пил съм пил по 5гр. дозата така,че английския етикет е по-верен още повече ,че е на производителя гледай него.За креатина ако те интересува нещо има тонове изписано във форума за него.
Значи аз го пия всяка вечер преди да си легна, независимо дали е тренировачен ден или не ... чувствам се напомпан като се събудя и наистина възстановен ... (Препоръчвам глутамина на ПНЦЕ ;) )
13.09.07
19:20
Глутамина е един от най-добрите суплементи.Това,че няма силният ефект на креатина/бързо покачване на тегло и сила/ не означава ,че е по- слаб суплемент.Просто действието му е доста по- различно,а именно силно антикатаболно действие т. е. предпазва мускулите от разграждане вследствие на тренировки и продължително гладуване вкл. по време на сън.Освен това има и други положителни ефекти: засилва имунната система,включва се в реакцията по детоксикация на амоняка,силен антиоксидант ,около 60% от мускулният протеин е аминокиселината глутамин.Ако от него нямаше ефект производството му досега да е преустановено както на много прехвалени продукти от близкото минало.
казано от HouseSoul на 11.09.07, 06:13:
xaxха стига сте писали глупости бе? Кво ми показваш с този линк ??? Учените откриха и че креатина не работел и че имало извънземни кацали на земята, и че духовете можели да контактуват с хората....Как мислиш учемите ли са прави или молионите билдъри, които взимат глутамин от години и не се оплакват?!?!?! Прочел някаква статия и край .. света свършва ... аре нема нужда :)
P.S. Прочетох статията до края и мисля че има много неточна информация!
С кое точно си несъгласен в статията?
От друга страна кой казва, че глутамина действа? Ти? А защо смяташ така? Защото са ти го казали производителите и дилърите в магазина ли? Не знам за вас, но съм по-склонен да вярвам на хора, които нямат парична или друга изгода от това, което казват.
Не случайно Testosterone е най-големият бодибилдинг сайт. Над милион уникални посещения месечно, едни от най-добрите треньори и диетолози като Charles Poliquin, Chad Waterbury, Christian Thibeadeau, John Berrardi и още куп имена пишат там. Отдавна съм спрял да се дъвча с хората, всеки си прави сам избора какво да чете, какво да прави, по кой път да ходи и прочее. Но не е редно да вярваш на разни фирми, които казват, че “НАШИЯТ ПРОДУКТ - ЧИСТ ГЛУТАМИН, Е НАЙ-ДОБРОТО БОДИБИЛДИНГ РЕШЕНИЕ”, просто защото са платили на професионален или непрофесионален културист да им държи кутията усмихнат, а в същия момент си брои дните до следващия цикъл (и под това нямам предвид цикъл от добавки).
Недейте да вярвате на мен, недейте да вярвате на никой - проверете всичката информация, която ви подават, друго няма да ви посъветвам. Пък плюйте ме, щом предизвиквам разнообразни отзиви, то най-вероятно правя нещо правилно...
казано от Veseliq на 20.09.07, 13:07:
казано от HouseSoul на 11.09.07, 06:13:
P.S. Прочетох статията до края и мисля че има много неточна информация!С кое точно си несъгласен в статията?
От друга страна кой казва, че глутамина действа? Ти? А защо смяташ така? Защото са ти го казали производителите и дилърите в магазина ли? Не знам за вас, но съм по-склонен да вярвам на хора, които нямат парична или друга изгода от това, което казват.
Не случайно Testosterone е най-големият бодибилдинг сайт. Над милион уникални посещения месечно, едни от най-добрите треньори и диетолози като Charles Poliquin, Chad Waterbury, Christian Thibeadeau, John Berrardi и още куп имена пишат там. Отдавна съм спрял да се дъвча с хората, всеки си прави сам избора какво да чете, какво да прави, по кой път да ходи и прочее. Но не е редно да вярваш на разни фирми, които казват, че “НАШИЯТ ПРОДУКТ - ЧИСТ ГЛУТАМИН, Е НАЙ-ДОБРОТО БОДИБИЛДИНГ РЕШЕНИЕ”, просто защото са платили на професионален или непрофесионален културист да им държи кутията усмихнат, а в същия момент си брои дните до следващия цикъл (и под това нямам предвид цикъл от добавки).
Недейте да вярвате на мен, недейте да вярвате на никой - проверете всичката информация, която ви подават, друго няма да ви посъветвам. Пък плюйте ме, щом предизвиквам разнообразни отзиви, то най-вероятно правя нещо правилно...
ае ти кога се спреш с твойте тапотии ве?! спри да абюзваш започвам да се дразня вече .......!!!!!!
Абсолютно всички казват, че глутамина действа и изведнъж се появяваш ти с твоя измислен линк и се опитваш да убедиш всички българи в това, че глутамина не действал.. ай моляте спри с глупостите си ставаш банален вече.. Всеки знае, че за мускулите играе голяма роля глутамина.. и при тренировка той изчезва на 50 %.. какви глупости ми говориш ти... туко виж утре ще се опиташ да ни убедиш, че няма смисъл и от яденето... айде стига..
Мнението беше редактирано от PaTcKo на 20.09.07 17:47.
20.09.07
19:33
За дозата:
През 4 часа, по 4 таблетки - 16 часа! И кога ще спиш? Остават ти 8 часа сън. Плюс това ти не се будиш/заспиваш(това е по-вероятно) с чашката и лъжичката в ръка.. Докато заспиш.... към 7 часа сън ;)
Без да се зачитам дори в статията от линка мога да добавя в подкрепа на Veseliq, че аз НЕ усетих приема на глутамин. Приемах го 3 месеца 2-3 пъти дневно по 5 грама и ефект от това - нулев, а глутамина беше на биофит. Не опира толкова до финанси, но наистина имам чувството че съм дал пари на вятъра. Хранителния режим почти не съм си го променял, нито тренировките, просто ОСЕЗАЕМ ефект аз не усетих. Иначе съм изчел доста и знам качествата му “на хартия” и именно поради това останах леко изненадан от слабия (да не кажа никакъв) ефект.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.09.07 21:36.
казано от PaTcKo на 20.09.07, 17:13:
ае ти кога се спреш с твойте тапотии ве?! спри да абюзваш започвам да се дразня вече .......!!!!!!
Абсолютно всички казват, че глутамина действа и изведнъж се появяваш ти с твоя измислен линк и се опитваш да убедиш всички българи в това, че глутамина не действал.. ай моляте спри с глупостите си ставаш банален вече.. Всеки знае, че за мускулите играе голяма роля глутамина.. и при тренировка той изчезва на 50 %.. какви глупости ми говориш ти... туко виж утре ще се опиташ да ни убедиш, че няма смисъл и от яденето... айде стига..
PaTcKo, знам ли кога ще спра, опитвам се да спестя малко парички на разни ученици. Малко ми е трудно понякога да повярвам, че може да има хора, които искат да те убият и изхвърлят, когато се опитваш да помогнеш, подавайки аргументи, без дори да си направят труда да прочетат аргументите ти. Но както и да е, вече го казах много пъти - всеки сам си преценява дали да отдели 10 мин и после сам да си прави извода или да си държи ръцете на топло в задния, вертикален джоб, плюейки тези, които му казват разни неща, които не му се нравят.
От друга страна, кой е този всеки който знае, че глутамина играе за мускулите голяма роля - няколкото изследвания правени с така наречените “double blinded, placebo controlled groups”, че глутамина наистина изчезва на 50% при интензивни тренировки, но суплементирането му в свободна форма не влияе по никакъв начин на белтъчния синтез, няма анаболен или антикатаболен ефект. Единственото полза от него има при тежкостресови ситуации като масивни кожни изгаряния, операции и тн, но какво значение ли имат тези неща, в крайна сметка “ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА ГО ПРОДАВАТ” както се изказаха по-горе.
Както едно време “НЯМАШЕ ДА ПРОДАВАТ” пироват (който отдавна се доказа, че има по-малък ефект при горенето на мазнини от бутилирана вода), както хром пиколината, както AB-MASTER 5000 от WS телешоп също предполагам, иначе половината американска нация щеше да има плочки от 5 минути на ден 3 пъти седмично.
В индустрията за производство на добавки има безброй лъжи, хората обикновено избират да вярват на нещата, които им звучат правдоподобно и им харесват.
Но “заеби”, нямам лоши чувства и щом съм така банален ще се махна, ще помоля и акаунта да ми изтрият и да не си товаря нервите заради чужди несгоди :)
Мнението беше редактирано от Veseliq на 25.09.07 07:39.
Добре да ,ами защо в продукта на BSN Cellmass,комбинират креатин етил естера с глутамин и др, а не си спестяват глутамина.Те не знаят ли че глутамина на действа?
25.09.07
14:12
Направи си труда да прочетеш статията бе пич тогава ще разбереш, защо Veseliq все повтаря това за глутамина. Той не го повтаря от ей така, да прави нещо като му е скучно, просто не иска да се набутвате. Преди време мисля, че в на бб.ком форума имаше една статия защо някои все още използват глутамин и почти всички, които писаха казаха, че не го използват няма полза от него, че е само маркетингов трик и, че всичко е лъжа и те се чудеха, кой все още го използва при наличието на толкова много изследвания ... А тези, които казаха че го използват като разбраха се отказаха, защото си правят труда да прочетат мненията на другите и малко да осмислят това което са чули. Все пак всеки си решава за себе си.
Мнението беше редактирано от difference на 25.09.07 14:15.
казано от icebobo на 25.09.07, 12:17:
Добре да ,ами защо в продукта на BSN Cellmass,комбинират креатин етил естера с глутамин и др, а не си спестяват глутамина.Те не знаят ли че глутамина на действа?
Вероятно знаят... или не им пука - и това е така, защото знаят, че ти, както повечето хора, вярват, че глутамина ще им даде страхотни резултати. Така че техния продукт изглежда по-добър комбинирайки креатин и глутамин “в специална формула” както може би казват, освен това така си продават продукта по-скъпо. Крайната цел на всеки производител е печалба, начинът по който се достига до нея варира, но най-лесно е подходящата реклама... Преди 20 години в щатите са направени милиарди с разни FAT-FREE или LOW-FAT продукти (някои от тях като бонбони, тестени изделия, безалкохолни напитки и прочее винаги са били такива), пропагандирайки това, че “мазнините са тези, които те карат да качваш мазнини”. Звучи логично нали? Ето това е добра реклама. Добрата реклама продава. За производителите това е важното, а не съдържанието на рекламата :)
казано от difference на 25.09.07, 14:12:
Направи си труда да прочетеш статията бе пич тогава ще разбереш, защо Veseliq все повтаря това за глутамина. Той не го повтаря от ей така, да прави нещо като му е скучно, просто не иска да се набутвате. Преди време мисля, че в на бб.ком форума имаше една статия защо някои все още използват глутамин и почти всички, които писаха казаха, че не го използват няма полза от него, че е само маркетингов трик и, че всичко е лъжа и те се чудеха, кой все още го използва при наличието на толкова много изследвания ... А тези, които казаха че го използват като разбраха се отказаха, защото си правят труда да прочетат мненията на другите и малко да осмислят това което са чули. Все пак всеки си решава за себе си.
Бих я прочел пич, що да не я прочета!Само да знаех английски!
30.09.07
15:54
Винаги досега съм смятал глутамина за незаменим суплемент и винаги е присъствал в менюто ми от хранителни добавки. Точно затова с интерес прочетох статията, предоставена от Veseliq. За съжаление, авторът е пропуснал да спомене кой точно е провел въпросните експерименти с лабораторните плъхове (или поне на мен ми е убягнало) , което честно казано ми е струва малко несериозно.
След всичко прочетено не мога да не си задам един въпрос. При условие, че глутаминът е най-разпространената аминокиселина в тялото, но според автора няма никакво участие в синтеза на белтък, каква е тогава ролята й и защо е най-разпространената, ако няма важна функция !?
Искам да споделя нещо от личния си опит:
аз съм на същите добавки и си признавам че това лято не съм тренирал редовно но въпреки това мускулните групи които съм тренирал най много са значително напреднали от другите например наблягах основно на бицепс и трицепс и резултатите са на лице
Креатина първите дни четири дни се взима по 20 грама на ден - 4пъти по 5грама между храненето а после по 5 грама на ден поддържаща доза
Глутамина най добре да се взима след тренировка или преди лягане (или два пъти :) )
от тоя месец почвам редовно да ходя и ще ти споделя ако има нещо :)
казано от Vladimir8507 на 30.09.07, 15:54:
Винаги досега съм смятал глутамина за незаменим суплемент и винаги е присъствал в менюто ми от хранителни добавки. Точно затова с интерес прочетох статията, предоставена от Veseliq. За съжаление, авторът е пропуснал да спомене кой точно е провел въпросните експерименти с лабораторните плъхове (или поне на мен ми е убягнало) , което честно казано ми е струва малко несериозно.
След всичко прочетено не мога да не си задам един въпрос. При условие, че глутаминът е най-разпространената аминокиселина в тялото, но според автора няма никакво участие в синтеза на белтък, каква е тогава ролята й и защо е най-разпространената, ако няма важна функция !?
http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=459884
Втора част на въпросната статия, в долната част да дадени референции към всички изследвания, датата на провеждането им и хората, които седят зад тях. Прочети и нея и не забравяй, че не искам да накарам никой да се чувства зле, не искам да наложа нищо...
И при мене глутамина нямаше някакъв видим ефект и все си мислех , че само аз съм така . На Веселия му чета доста от мненията и все се изказва компетентно така че слушайте го
Аз се считам за един от “щастливите” защото малко преди да поръчам 1 кг глутамин (преди време) попаднах на тази статия и се разрових още по дълбоко и спестих една прилична сума , по късно вложена за протеин :) .
Никога не съм ползвал глутамин (като отделен суплемент , все пак е част от ак състав на протеина ми) и няма да го направя . Подкрепям на 1000% Веселия и го поздравявам за неговата упористост в това да ни накара да мислиме а не да вярваме сляпо на всичко което пишат и казват компанийте в рекламите на “революционните” суплементи .