съвети за отслабжане

01.08.07
21:16

Здравейте!
Моята история е следната:
До преди 2 години бях 148кг и реших да отслабна за около година отслабнах до 88 кг. (каквото ям го ям до 14:00)  задържах ги за около 6 месеца, но започнах работа която ме държи пред компютъра около 10ч на ден и започнах да качвам.

Сега съм станал 105кг.
реших да почна фитнес.
Купих си л-карнетин и започнах да се занимавам по около 1h30min на ден само колело и степер около по 40мин всяко за да се изпотявам.

Кажете дали съм на прав път.
Моля посаветвайте ме!

02.08.07
07:04

мм няма нищо лошо в храненето дори късно вечер зависи какво се храниш гледай да ограничаваш въглехидратните храни до 14:00-15:00 а иначе тези богати на протейни ги хапвай през целия ден . С това ядене до 14:00 наистина си постигнал резултат, но не е удачно особено ако не искаш да връщаш пак килограмите.
за спортуването ти по час и половина кардио на ден според мен не е най-удачния вариант - защо не започнеш с упражнения за цялото тяло и не намалиш кардио дейността ( степер,пътека,вело..) да я правиш по 20-30 мин след тренировката за тялото  ,като разбира се почивката е важна затова си давай дни за релакс на мускулите

02.08.07
07:18

1h и 30m е прекалено много ... Повече от 40 минути кардио на ден не са нужни. Предложението с вдигането на тежести е добър вариант ;)

02.08.07
08:42

Диетата ми е до 14:00 ям всичко на корем, закусвам много и гледам на обяд да ям повече месо.
Забелязах че вече 4 дена хода да карам колело в залата и вместо да свалям качвам което много ме учудва
аз покрай колелото си правя силови тренеровки само че гледам да не прекалявам защото от преди години имам контузия на рамото от фитнес и не искам да е обострям пак.
Смятам да спра за няколко дена фитнеса и да зимам само л-карнети вечер преди да си легна на гладно (4 хапа).

DC

04.08.07
15:01

Според мен не е нужно да се ограничаваш с храната само до 14 часа , яж си обилната  закуска , а след 14 часа  яж  храни богати на протеин - месо , яйца и т.н.  Целия проблем идва от въглехидратите.
Към Л-карнитина и кардиото можеш да добавиш и фетбърнър ;)
Успех

12.09.07
09:44

L-Carnitine-а го пии 30-40 мин преди кардиото...Тъй като действието на тази добавка се изразява в това да улесни преминаването на мазнини през клетъчната мембрана и по то3и начин да ги превърне в енергия...Преди лягане няма абсолютно никакъв смисъл,поради простата причина че не изварсшваш никакво натоварване(освен ако съня не ти тежи де С:  ) - единственото , което правиш е да го хабиш....

12.09.07
11:02

ами аз за около месец свалих 10кг
л-карнитина го взимам вечер преди лягане не ходя на фитнес защото нямам време
просто строга диета с преобладаващи протаинови храни и почти ниакакви въглехидрати
ще сваля още 5-10 кг и ще започна да тренирам за да възтанова мускула и да стегна кожата :)

до колкото съм запознат л-карнитина действа когато човек изразходва енергия
докато спиш организма изразходва сравнително голямо количество енергия в продължение на 7-8 часа.
сигурно не като при пълноценна тренеровка но все пак има ефект.

скоро като ми свърши кутията ще спра за около месец за да не стане пренасищане.  :)

Мнението беше редактирано от devilman на 12.09.07 11:23.

TB

12.09.07
11:18

Devilman, много си свалил за месец, изгорял си и мускули.
Аз на 2кг на месец съм супер доволен, но поне знам, че съм отслабнал както трябва.
Без бърнъри, без карнитини и прочее...

Мнението беше редактирано от tbby на 12.09.07 11:19.

12.09.07
11:31

Може и да си прав но не мисля че съм свалил много мускул колкото сланина
защото не усещам промяна в бедрените мускули, гърдите и бицепсите
а това са най големите мускули в организма които се нуждат от най-много енергия. :)
при мен го има проблема че по цял ден седа пред компютъра и не харча достатъчно калории.

12.09.07
12:52

Самата логика води до обратното. Щом стоиш пред PC по цял ден и не гориш калории, логично е, че не мазнините ще се махнат, а ще се загуби мускулна маса. Колкото до храната, ограничаваш ли се - зле за организма (гастрити, колити, язви!) и тогава става лошо.
Съмнява ме, че ако сваляш килограми с гладуване и БЕЗ движение, те няма да се върнат после бързо бързо.
Все пак хубавите неща не стават бързо...
Разрови се в сайта и ще се ориентираш по- добре.

12.09.07
13:18

логиката е такава че за да живееш ти е нужна енергия която е набавяш чрез храна
когато храната е в повече тя се трупа в запас под формата на мазнени
строгата диета с ниски калории позволява на организма да взима енергия от масните натрупвания
колкото и да не се движиш хабиш енергия но от масните натрупвания

наистина при мен се съчетава липсата на движение и време с бавен метаболизъм и за това се храня малко
не ме разбирайте че гладувам
правя си на всеки 3 месеца изледваня и съм здрав като пушка (пу да не ми е уроки)

в бързото отслабване няма нищо лошо стига оганизма да ти го понася
не всеки може да издържа на отрицателен калориен баланс

все пак взимам мнението ви за по компетентно от моето но нали разбирате че няма причина да спирам с тази дието докато не си направя работното време така че да ходя на фитнес поне за 1 час на ден

12.09.07
19:27

казано от Elitsa на 12.09.07, 12:52:

Самата логика води до обратното. Щом стоиш пред PC по цял ден и не гориш калории, логично е, че не мазнините ще се махнат, а ще се загуби мускулна маса. Колкото до храната, ограничаваш ли се - зле за организма (гастрити, колити, язви!) и тогава става лошо.
Съмнява ме, че ако сваляш килограми с гладуване и БЕЗ движение, те няма да се върнат после бързо бързо.
Все пак хубавите неща не стават бързо...
Разрови се в сайта и ще се ориентираш по- добре.

Интересна логика. Първо, като се стои пред PC-то се израсходват ккал., разбира се не колкото когато се обикаля града надолу/нагоре примерно, но все пак. Тялото не е в пълен покой, както при сън примерно! Второ при хубаво сметнато BMR, приети ккал. за деня и т.н. ще се сваля без значение дали седи пред PC-то или прави кръгчета на кваратала подскачайки на един крак! Не забравяте, че се смята коефициента за физическа активност! За ММ-то - не е толкова лесно да се загуби ММ, разбира се при екстремен глад, тялото ще започне енергийното обезпечаване с нея, но при нормален отрицателен прием на ккал. ( -400/500 ) и приемане на достатъчно белтък ще си мине на масните депа и стига сте го плашили с това губене на мускули, той първо да ги направи, пък тогава да се притеснява за губенето им.  :roll:

p.s. Преди 3 години като тръгнах да се занимавам с бб първо се реших да свалям мазнините, на 172см. бях 115кг., с НВД за 6 месеца свалих на 78кг., държа да отбелжа, че 2/3 от деня ми минаваха пред PC-то ( 1/2 ми беше работа, а другата полувина пред PC-то вкъщи, кардио да съм правил 2-3 пъти на седмица, никакви добавки ). Мислите ли че ме е интересувало колко ММ съм свалил? Само знам, че се чувствах страхотно и изглеждах също толкова по-добре! :roll:

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 12.09.07 23:57.

12.09.07
23:19

Ами само мога да кажа, че това с горенето на мускулите си е напълно в сила дори за тези, които не се занимават запалено с бб. Хората с наднормено тегло разполагат поне с два пъти повече мускулна маса от тези, които са изключително слаби... Аз примерно за 2 месеца съм свалил 10кг, като съм загубил само 0.5кг мускулна маса и най-доброто е, че реших да си направя експеримент. Спрях да се храня по точно определения начин и започнах да си ям всичко, но в умерени количества. Резултатът: за един месец не съм наддал нито грам ... След още някоя друга седмица, мисля да предприема още една офанзива, но този път ще продължи по-дълго. Просто времето в момента ме ограничава от към възможност да правя кардио, а преди това беше поне по 4,5 пъти на седмица :)

12.09.07
23:33

О, да забравих, че наднорменото тегло е 50/50 мазнини/мускул. Я хвани виж един билдър в основен период, а след това една-две снимки на просто хора с наднормено тегло и си помисли добре какво говориш. Човек който не тренира - излишните килца по него са само мазнини! Това, че ще загуби някакъв мускул в процеса на сваляне на тези мазнини - това е ясно, но не са някакви фрапиращи цифри + нали не е билдър какво го интересува, целата му е да свали кг.!

Също така ми е много инересно как изчисли, че си загубил точно и само 0.5кг. ММ? С калипер ли си се мерил и после смятал?

Няма да гориш много ММ при добро НВД, без значение дали седиш пред PC или не!

Той да махне мазнините пък после ще мисли за качване на мускул ( ако иска да се занимава с бб де )!

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 12.09.07 23:55.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1