Фитнес под 16 години

BB

12.09.07
19:23

Ами такам първо да отбележа че съм на 15 години и тренирам от 4 месеца и искам да попитам подходящто ли е да се ходи на фитнес тренирам всяка мускулна група по 1 път в седмицата но 1 приател днес ми каза че фитнеса спирал растежа на костите и ги правел по крехки и като цяло че фитнеса на тази възраст не бил мн подходящ...Вярно ли е това ???

12.09.07
20:17

И вярно и невярно. Вярно е когато деца на 14-16 годишна възраст тренират по грешно съставени тренировъчни програми, имайки предвид възрастта им. Като цяло ако тренираш с добре изграден тренировъчен сплит фитнеса ще те накара да се чувстваш, а и да изглеждаш по-добре.

BB

12.09.07
20:22

Като цяло правиелния начин за тренировка на моите години е просто да не се насилвам с големи кг нали така ?

12.09.07
21:43

По принцип стига да е правилна техниката и да не се изсилваш и няма никви проблеми.

Както каза Томи, има вярно и невярно. Вярно е особено за онези, които от самото начало и крехка възраст са се хвърлили да покоряват Олимп на тежестите и по този начин са се уредили с 2-3 контузии още в пубертета, чието напомняне би ги накарало да споделят тази теория.

Между другото, в изданието ще има акцент в това направление съвсем скоро, с което ще се постараем да помогнем на начинаещите точно в тази възраст (стига само детски дискотеки и газирано шампанско :)).

13.09.07
06:56

хубава тема сте подхванали и ..... ще взема да се включа в нея с въпрос:
от 3 месеца и сина ми (14год, към 165см, 50кг) почна да идва с мен в залата.тренира 2 дена в седмицата и кара на нещо като сплит, който му измислих:
1 ден
гърди - 2 упражнения по 4 серии - 8-10 повторения - права и наклонена лежанка с дъмбели
гръб - 2 упражнения по 4 серии - същите повторения - някой от скрипците и гребане с щанга или дъмбел
бицепс - 2 упражнения по 3 серии - 8-10 - скот или полулег с дъмбели или концентрично
2 ден
крака - 2 упражнения по 4 серии - 8-10 повторения - клек или бедрено разгъване и бедрено сгъване
рамо - 2 упражнения по 3 - 4 серии - 8-10 повторения - раменни преси с дъмбели или щанга и изнасяне на дъмбел встрани
трицепс - 2 упражнения по 3 серии - 8-10 повторения - разгъване на скрипец с различни хватове и кикбек или с дъмбел зад врата
всяка тренировка - коремни преси с или без тежест
въпроса ми е - достатъчна ли е тренировката

13.09.07
09:33

Ето тука давам линк по въпроса:
темата е What Is The Best Workout For Children? - http://www.bodybuilding.com/fun/wotw22.htm

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1