13.09.07
13:07
Въпроса е следния - ако правя всеки ден лицеви упори - за издръжливост (стаж към година) по 3 серии по 30 повторения дали ще претренирам?
13.09.07
13:49
Да те разбирам, че ходиш на фитнес?
Защо реши, че трябва да правиш и лицеви опори?
Оставяй си дни за почивка, според мен няма нужда от допълнителни упражнения.
Ходя на зала от към година, но ще започвам да тренирам карате та трябва да се подготвя - в каратето има ежедневни тренировки- аз не искам да правя като начало целите а само част за да свикна - та въпроса е дали ще навредят всеки ден лицеви като тренирам 3 пати в седмицата?
13.09.07
14:32
казано от Laserdance на 13.09.07, 14:04:
Ходя на зала от към година, но ще започвам да тренирам карате та трябва да се подготвя - в каратето има ежедневни тренировки- аз не искам да правя като начало целите а само част за да свикна - та въпроса е дали ще навредят всеки ден лицеви като тренирам 3 пати в седмицата?
Няма смисъл да правиш всеки ден лицеви опори.
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 13.09.07 14:32.
Не няма да претренираш, аз също съм правил по толкова от лицевите опори трудно се претренирва тъй като тежеста е една и съща и организма вече е адаптиран.
казано от BIG PICHAGA на 13.09.07, 14:32:
казано от Laserdance на 13.09.07, 14:04:
Няма смисъл да правиш всеки ден лицеви опори.
защо да няма?
13.09.07
16:13
Намери си упражнения за експлозивност, това ти трябва. Остави лицевите опори.
Например squat jumps.
13.09.07
19:46
казано от Alkorin на 13.09.07, 14:35:
Не няма да претренираш, аз също съм правил по толкова от лицевите опори трудно се претренирва тъй като тежеста е една и съща и организма вече е адаптиран.
Не съм съгласен. Тъй като човекът прави сериозни посещения във фитнес залата,с които сериозно удря гърдите (1 път седмично),с правенето на лицеви опори през другите дни,той ще спре процеса на възстановяването им,или ще го забави значително. Няма значение,че тежестта е една и съща и че е привикнал,все пак се натоварват гърдите(а и доколкото прочетох,той сега започва да ги прави,така че със сигурност ще привиква поне 2-3 седмици към тях и в началото ще има доста натоварване). Лично аз ти препоръчвам да не правиш,или в краен случай ги прави в петък примерно (ако в понеделник правиш гърди)
Аз искам да ги правя - като въведение в тренировките по бойно изкуство- там ще тренирам всеки ден почти сходни комплекси- примерно по 70 удара с ръка 40- с крак , общи упражнения за издръжливост(тука спадат лицевите) и отделно 1-2 за мускулните групи упражнения в различни дни(не в един - за да се визстановявам). Не искам да качвам килограми. Може ли в тоя случай да кажете нещо по въпроса?
14.09.07
15:07
Не го съветвайте да не прави лицевки, след като не знаете защо при тренировките се правят ;) . Правят се на юмруци, слагаш си юмруците под тялото и като ги правиш лактите ти минават покрай тялото-така основният удър в каратето (който не е като тея в бокса) ти става много по-силен. Казва се зуки, ойзуки е едната ръка, якодзуки е с другата. Също така китките заякват. На ден поне ние де, правим по 30-70 лицевки. А клуба ни е най-силния в БГ. Това упражнение от тбби наистина е добро за експлозивност. Само че ако ти се паднат треньори като наще... яко ти дупе... Най-добре си прави бананов шейк с мляко, банан и половина-2 малко мед и аз слагам лед. Става мн вкусен и си е чиста въглехидратна бомба ->енергийна бомба %-P . Може да взимаш и креатин... Гледах некви креатинови вафлички с 5гр креатин и 1360 калорий. Само че са на нутрим, тъй че познайте дали има креатин :cheese: . Правят се подскоци, за които е нужна издържливост. Не са трудни, но са много. Клякаш-подскачаш. Може да намалиш малко упражненията във фитнеса за гърди. Все пак за тренирал човек 90 лицеви са едно нищи и никакво си натоварване ;)
Мнението беше редактирано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 14.09.07 15:09.
казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 14.09.07, 15:07:
. Може да намалиш малко упражненията във фитнеса за гърди. Все пак за тренирал човек 90 лицеви са едно нищи и никакво си натоварване ;)
Така ли мислиш?, не казвам че няма да стане но 90 лицеви не са нищо и никаква работа, дори да си добре трениран трябва да се поработи определен период върху силовата издръжливост за да можеш да правиш 90 лицеви.
14.09.07
16:43
Ако говорим за 90 в серия... Не знам какъв си ти малкия, но това си е доста. Аз съм стигал до 80. Това ми е “макса”. Естествено тогава бях на 13-14, 60 кила и още не знаех, че имало зала толкова близо до нас и правех само това - лицеви и набирания. Всеки ден ;)
15.09.07
00:44
казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 14.09.07, 15:07:
. Все пак за тренирал човек 90 лицеви са едно нищи и никакво си натоварване ;)
Изключително любопитен и нетърпелив съм да видя как се правят 90 чисти лицеви опори на живо.
15.09.07
08:34
Говорим за 3х30 ;)