14.09.07
08:30
Колко ви трае тренировката ?? В смисъл, като махнем загряването - 10 -15 мин. ( или зависи кой, какво и по колко загрява ), колко ви трае самата тренировка ? Примерно: рамо - трапец - корем ( ако за рамо са 3 упр., трапец едно и корем едно ? ) ?
50 мин. за такава тренировка нормално ли е ? Питам защото аз за толкова я направих и ми се струва малко ... Другото което ме интересува: а калориите изгорени при една такава тренировка ше бъдат ли същите или близки до тези като при една тренировка за гърди примерно ?
Надявам се темата да не ви се стори много глупава ...
Предварително благодаря за отговорите Ви.
Моята е 50 - 70 минути. Загрявката ми е 3-5 минути максимум. Описаната от теб тренировка е напълно нормално да се прави за 50 минути, даже ако сериите са по 3, може и 40.
Изгорените калории зависят от мускулите и упражненията - колкото по - тежки упражнения и по - големи мускулни групи участват, толкова повече калории се горят. При бицепс и трицепс например се гори нищожно количество калории, в сравнение с тренировката за крака.
14.09.07
08:45
Ами аз лично се опитвам да правя поне по 4 серии по 8-10 повторения ... След такава тренировка бързи въглехидрати трябва ли да се приемат или не е желателно ??
14.09.07
08:55
Тренировките ми са максимум по 40 минути, но аз правя малко серии.
Бързите въглехидрати след тренировка са задължителни, но не са достатъчни, трябва здраво белтък и бавни въглехидрати също.
И моята е 45-50 мин.Като загрявката ми е 5-6 мин. и между сериите имам 20-30 сек. почивка.
Бързите въглехидрати са задължителни.Те също помагат за по-доброто усвояване на белтъка и други суплементи като креатин,глутамин.
14.09.07
09:56
Час със загрявката (ставни ротации).