Дневника на Магнолия

Темата е заключена.

17.09.07
08:43

Та ето и аз да напиша как тренирам и се храня. Започнах да контролирам храната си от 18-ти
юни, тази година, когато се видях по бански  в огледалото на хотелската си стая в Китен...
Като видях прекрасния целулит и трите реда сланинки на корема ме беше срам да изляза на
плажа... Започнах веднага диета(свободно съчинение) спрях хляба и всичко сладко. Стаята
ми беше на 9-ти етаж, та забравих за асансьора и се качвах по стълбите по 4-5 пъти на ден.
Така изкарах 11 дни. Нямам представа колко са ми били килограмите в началото. Като се
върнах, влязох тук в сайта, да чета. Започнах НВД - целия юли.  Свалих 3 кг и попаднах в
застой. Тръгнах на фитнес. Сега какво се получи до тук: корема ми се прибра и гънките
изчезнаха, обиколката на бедрата ми се намали. Целулита почти изчезна, остана обаче малко
отпусната кожата на бедрата. Тъй като няма много уреди във фитнеса, ограничавам се с това
което има.
Сутрин, 8.00 ч - два L-karnitina на Nutrim
след 10 минути - кафе с фитнес  мляко 1% масленост
25 мин. пеш до фитнеса
30 мин. бягаща пътека, или кростренажор или велоергометър(зависи кой уред е свободен)
50 коремни преси на лежанка
3 х 10 придърпване на вертикален скрипец(най-малката тежест на машината)редуване пред
и зад врат
3 х 10 избутване на машина за гръдни мускули http://www.bb-team.org/exercise/1552
3 х 10 пек дек
3 х 10 придърпване на долен  скрипец  http://www.bb-team.org/exercise/comments/1189/
3 х 10 флайс
25 мин. пеш до вкъщи.
В залата други възможности няма - може да се прави бедрено разгъване, но от него ме болят
коленете. Скоро ще отида да видя и последната зала в града, ако там има повече възможности
ще си взема карта там.
10.00 закуска - кашкавал  или пушено месо или сирене и домат или краставица
13. ч обяд - някакво месо или яйца
16 ч - закуска - филия черен хляб и сирене
20 ч  голяма салата, грозде(имаме много в момента и затова)
вечер преди лягане два L-karnitina
сутрин и вечер по една таблетка  Q10 и на обяд един герикапс(всичко това заради свободните
радикали, които се увеличавали при трениране)
Сега вече си харесвам фигурата, искам още малко да стегна корема и бедрата(които благодарение
сигурно на вибромасажора в залата се стягат по-бързо от всичко останало. Ето таблицата, която
водя отскоро:
                                Талия    Ханш  Бедро  Гърди  дата
                              71 см      98 см    60 см      90 см    27.08.2007г
                              69 см  96 см  58 см      90 см    07.09.2007 г
                              68 см    95 см  56 см      89 см    17.09.2007 г
                              67см    94см    56см      90см      28.09.2007г
ръста ми е 158 см, 55 кг
възраст  42 години.
от тук нататък целта е стягане на бедрата, корема и горната част на тялото(без растеж, защото
раменете ми са достатъчно широки.
Това е. Чат пат прегрешавам с малко шоколад. Веднъж в седмицата, във високовъглехидратния
ден  хапвам повечко черен хляб, плодове и нещо сладко. Трябва да спра с това хранене, може би
равномерно балансирана диета ще трябва вече да правя, но свикнах да се храня  така и го правя без
да мисля вече.
Интересното е, че не свалям килограми, а само обиколки, но затова пък вече имам сила и
енергия, а преди бях вечно уморена. Наложи се и нови дрехи да си купувам :) че панталоните
ми станаха широки.

Темата беше редактирана от Magnolia на 28.09.07 05:23.

17.09.07
10:17

Това грозде в 20:00 ч е излишно.По-добре го премести някъде между закуската и обяда.
Коремните преси и кардиото в края на тренировката ще е по-добре.

TB

17.09.07
10:18

Щом не сваляш килограми, а обиколки, значи се покачва активното тегло. Радвай се :)
Грозде вечер - не си чела достатъчно за НВД май. Подове - само кисели и до обяд. Яденето - увеличи си мазнините, защото така нито въглехидрати приемаш, нито мазнини... Едно от двете трябва да служи за енергия на организма. За предпочитане  мазнини (лично мнение и опит).
За стягане на бедрата може да правиш тяга с прави крака, клек, плие, напади, български клек...
За растежа не се притеснявай, ако ставаше толкова лесно и бързо, до сега всички да сме професионални билдъри ;)
За застоя - ако още го има е време да почнеш да смяташ калориите.
За уредите - не ти трябва нищо друго, освен свободни тежести :)

17.09.07
17:01

Благодаря за коментара. Аз вече не правя НВД, просто така се храня - най-много сирене и
кашкавал консумирам, просто защото това ми е по-лесно и ми харесва.
Нямам намерение
да свалям повече килограми. Никак не мога да си приготвя храна и да си я нося с мен.
Иначе не приемам повече от 1000 - 1200 калории на ден, по груби изчисления.
Ако започна да ям повече, ще кача килограми пак. Малко  ми се отпусна кожата по
бедрата и сега това ми е приоритет - да я стегна. Ама пък ликвидирах проклетия целулит!!!
Zlatina - точно така тренирах и се храних доскоро, ама вече не. Две седмици ще почивам,
по-леко ще тренирам и ще се храня по-свободно. Ходя на фитнес 4 - 5 пъти седмично, а преди
ходех всеки ден.Другия месец, като сменя залата, ще видя
и какъв режим на хранене да започна - дайте идеи, за поддържане на тегло.
Засега така ще ми е
тренировката - залата представлява един гараж, супер тясно е, уредите са нови, но са
много нагъсто и като ми изтече картата, ще сменям и залата.
tbby, Като си намеря по-широка и удобна зала, ще последвам съвета ти непременно.
В тази заличка има солариум, сауна,
вибромасажор(той ми помогна много за унищожаването на целулита), кростренажор, степер,
велоергометър, бягаща пътечка, един комбиниран гладиатор с къса седалка и една лежанка,
и три комплекта гири(твърде леки). Това е. Като се съберем 4-ри човека като днес, и си е мъка.
Едната от всички ни - мързелива блонди, почти заспа на колелото, после легна на лежанката
да прави преси, ама през повечето време си лежеше, после направи 2-3 преси криво - ляво и
седна и се оглежда. За съжаление бяхме само жени, та нямаше кой да я забележи. Та и там
я чаках да си почине половин час да освободи лежанката, та да си свърша тренировката.
Направо си е тормоз.

Мнението беше редактирано от Magnolia на 17.09.07 17:08.

18.09.07
08:42

казано от Magnolia на 17.09.07, 17:01:

Иначе не приемам повече от 1000 - 1200 калории на ден, по груби изчисления.
Ако започна да ям повече, ще кача килограми пак.

Това как го реши?   

казано от Magnolia на 17.09.07, 17:01:

а и там
я чаках да си почине половин час да освободи лежанката, та да си свърша тренировката.
Направо си е тормоз.

А защо я чакаш? Уредите са за трениране, не за лежане по тях. Като си свърши тя серията и казваш да се разкара, за да си направи ти твоята и това е. Никакво чакане, с половин часови почивки не се прави ефективна тренировка.

Мнението беше редактирано от Петко К на 18.09.07 08:47.

18.09.07
17:09

Ще сменям залата, утре ще ходя да видя последната възможна - първата я бутнаха почти
цялата, ще мине почти година докато стане готова. Тази, в която ходя сега е втората. Утре
ще отида да видя последната - тя поне била широка, имала  всичко необходимо. Дано да е така.
Сега, обаче, се опитвам да разбера в какъв ред трябва да се изпълняват упражненията. Има
тук готови програми, но като няма необходимите машини и нищо не става.
Що се отнася до калориите - просто на мен ми са нужни малко калории, иначе пълнея и това е.
Работя като фризьорка, цял ден обикалям права около един стол. Много се уморявам, но явно
това не е достатъчно, за да ми изгори калориите. Освен това съм на 42 години - това също има
значение. Обаче, като си започна пак стабилно тренировките, това ще значи 5 пъти седмично
сериозна тренировка и ще вдигна калориите до 1400 - повече не смея. Освен това трябва да обърна
внимание на вида на храната - само със сирене и кашкавал не става. Ще се опитам да си
правя храна по рецептите тук от сайта, и да си я нося с мен,но както мразя да готвя,
не знам какво ще се получи.
Моя съпруг готви вкъщи, но едва ли ще иска да ми готви и храните за диетата.  :-)  Имам
още 10 дни за размисъл -  за програма и хранителен режим.

19.09.07
09:23

Скоро си инсталирах на компютъра програмата  Yourself! Fitness и  нали бях решила да не
ходя на фитнес всеки ден, а само 4-ри пъти седмично, та днес, реших да я пробвам вкъщи
и се оказа, че програмата е супер - вкарваш си данните, избираш си инструктор и после си
избираш вида тренировка - аз си избрах кардио 30 минути  и после изпълнявах упражненията
заедно с виртуалната треньорка и се получи прекрасна аеробика, направо супер. Има силови
упражнения, упражнения за релакс и изобщо добра е за домашно ползване. Аз я свалих от
eMule - като се пише в търсачката веднага излиза. Та сега в дните, когато няма да ходя в залата,
ще си тренирам с нея.

Мнението беше редактирано от Magnolia на 19.09.07 09:24.

19.09.07
10:04

казано от Magnolia на 19.09.07, 09:23:

Скоро си инсталирах на компютъра програмата  Yourself! Fitness и  нали бях решила да не
ходя на фитнес всеки ден, а само 4-ри пъти седмично, та днес, реших да я пробвам вкъщи
и се оказа, че програмата е супер - вкарваш си данните, избираш си инструктор и после си
избираш вида тренировка - аз си избрах кардио 30 минути  и после изпълнявах упражненията
заедно с виртуалната треньорка и се получи прекрасна аеробика, направо супер. Има силови
упражнения, упражнения за релакс и изобщо добра е за домашно ползване. Аз я свалих от
eMule - като се пише в търсачката веднага излиза. Та сега в дните, когато няма да ходя в залата,
ще си тренирам с нея.

Магнолия, тази програма е наистина невероятна! И аз тренирах с нея по едно време, чудесна е!
Искам да питам аз, как по дяволите ликвидира проклетия целулит, защото аз така и не успявам. Колкото повече отслабвам, той по-зле става!

19.09.07
16:57

Целулита, наистина като отслабнах и повече започна да личи, обаче аз си имах една силиконова
вендуза, купена от магазин за домашна физиотерапия -  ето такава вендуза  http://www.samozdrav-bg.com/11.35.0.0.1.0.phtml и с антицелулитен крем или с масло -
с вендузата си правех вакуум масаж и освен това, се мажех с антицелулитни кремове
като например aura slim - цената му е около 6 лева, той е силно затоплящ и преди да започна
тренировката във фитнеса се мажех с него. В къщи имам още няколко антицелулитни крема,
всичките са български и не са скъпи, та ги мажа обилно. Основната работа обаче свърши
вибрационния колан в залата където ходя - направо му разказа играта на целулита - за няколко
седмици му видя сметката. Обаче, трябвало масажора да се ползва с прилепнал клин, а аз
си свалях клина и се сдобих с няколко синини, но това е бял кахър. Но все пак те съветвам
да не го ползваш на голо. Ето такъв е масажора  http://www.4fitnessbg.com/shop/product/view/323.htm
точно такъв масажор има в залата, където ходя. Всеки ден си правех контрастни душове
в банята - редувах гореща - студена вода. След това - вендузата с масажно масло на Икаров против
целулит. Това е, друго не съм правила. Иначе имах доста ходене - по 1 час на ден бързо ходене  и отделно
кардиото на гладно по 30 мин - 10 км на различни уреди(само на пътеката не мога да направя 10 км
за 30 мин). Но пак казвам - вибромасажора ми помогна за целулита най-много. Това е .

Мнението беше редактирано от Magnolia на 19.09.07 17:03.

20.09.07
08:34

Вчера, тренировката ми, както казах по-горе беше вкъщи с програмата Yourself! Fitness - 30 мин
аеробика, след което правих упражнения за корем  и дупе  и крака. Храната -
сутринта кафе с мляко, после тренировката,
10.00 ч -  50 гр.  салам с домат
12.30 -100 гр пилешка пържола(от готовите)
15.00 - 1/3 черен шоколад
18.00 - 50 гр. сирене
20.00 - грозде
Сутрин и вечер по два L-karnitina, два пъти дневно по време на хранене коензим Q10 и
по 1 герикапс на ден.
Днес, започнах деня с:
7.15 два L-karnitina
7.30 кафе с мляко
25 мин. бързо ходене до фитнеса(времето беше прекрасно, след дъжд, въздуха свеж! )
30 мин. 10 км  велоергометър на 5 степен
10 мин стречинг
придърпване на горен скрипец с редуване пред и зад врат по 3х10
пек дек 3х10
арнолд преси 3х15
коремни преси 50 бр на лежанка
15 мин на вибромасажора
10.00 ч  50 гр шпеков салам, 20 гр сирене, един малък домат
от тук нататък плана за храненето е следния:
12.00 ч едно яйце с домат
15.00 ч 50 гр кашкавал
18.00 ч 1/3 черен шоколад
21 ч салата с краставици и домати
(някои може да ме упрекнат за шоколада, ама сега до края на месеца си позволявам волности)

21.09.07
10:18

Хей, дайте линк и аз да си я сваля  тая програма. :)

21.09.07
17:01

Съжалявам, но аз я свалих от eMule - ако го имаш инсталирано, просто пиши на търсачката му
Yourself! Fitness   и веднага си излиза. Много е голямо - на две CD-та е. Не мога да помогна - виж
в датата или в арена бг.

21.09.07
18:53

Програмата я има в датата

Мнението беше редактирано от Dalgia на 21.09.07 18:54.

22.09.07
16:20

Супер, щом я има в датата, ще си я свали момичето.
Моята програма зацикли - хвана ме един летен вирус и вече два дни никаква тренировка не
съм правила и следващата тренировка ще ми е най-рано в понеделник. Хранителния режим
горе-долу върви - повече протеини, по-малко въглехидрати. Лошото е, че започвам
ремонти, ще има майстори, нерви и май ще взема да правя диета за напълняване накрая :coolmad:

27.09.07
07:49

Та моята почивка от диети и тренировки продължава принудително, но вече си харесах
диета и програма. Като прочетох статията на Владимир Недков “Въртене на бързи и бавни
въглехидрати”, реших да се поровя малко из нета по темата и вижте какво намерих:
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=116872   а ето и оригинала:  http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=1305014 който аз не мога да прочета, но сигурно има хора тук, които могат.
Сега обаче, седнах да правя изчисления на въглехидрати и протеини и се опитвам да съставя
план за хранене за цяла седмица, като всеки ден да ям точно определени неща, за да ми е
по-лесно като започна диетата и да не излизам от рамките.  Но, с тренировките ще ми е трудно,
защото в нито една зала няма швейцарска топка, а ако си купя за вкъщи, пак не става, защото
заедно с топката ще ми трябва и велоергометър. Май ще взема да направя свободно съчинение
от програмата - да комбинирам упражненията, които могат да се правят вкъщи в един ден, а
тези, които се правят в зала в друг. Обаче, там си пише, че трябва да се спазват дните за диета
и тренировка. Ако може някой да даде мнение по въпроса, какво може да се направи в случая.

27.09.07
08:42

Здравей! То във втората част на статията си пише какви тренировки за кои дни са подходящи, порови се още малко там. Иначе аз бих оставила за нисковъглехидратние дни едно кардио или там упражненията от програмата, за която говориш. Във всеки случай нискоинтензивна тренировка. Вече залата я разпределяш в другите дни. Виждам, че правиш почти една и съща програма всеки път в залата, т.е. работиш за цялото тяло. Замисляла ли си се за някакъв сплит? Така би могла да оставиш по-малките мускулни групи за средновъглехидратен ден а по-големите за високовъглехидратен.

27.09.07
09:46

Благодаря за бързия отговор, отпечатах си статията на принтера, да си я чета на работа. В залата, в която
ходя няма много възможности, то не може да  се нарече “фитнес зала”- тясно пространство
с натрупани няколко уреда - велоергометър, кростренажор, бягаща пътека, лежанка(няма тежести за нея,
нито пък място, за да ги използваш, уредите са гъсто наредени един до друг)
и един комбиниран гладиатор,както и вибромасажора, който ми върши страхотна
работа(само заради него ходя там). Обаче, раменете ми са широки, не желая да растат повече, искам само
да намалявам обиколки - на корема и на бедрата. Та ако реша да правя сплит тренировка, както казваш, то
просто няма какво да правя - няма избор на уреди, нито място за упражнения със собсвено тегло, затова
правя тренировка за цялото тяло. Сега ми хареса програмата, за която писах по-горе, още повече, че си има
и хранителен режим към нея, затова се опитвам да я пригодя за себе си. Обаче ми е трудно да изчисля
колко грама на килограм тегло трябва да ми бъдат въглехидратите и протеините - никъде не намирам
схема за изчисление. Ако някой може да помогне, да даде линк - аз се порових доста, но не открих такава
схема.  Довечера ще търся пак из сайта, може да намеря начина за изчисление.

27.09.07
20:08

Щом няма как да правиш сплит, примерно може да правиш кардиото или аеробиката в средновъглехидратните дни, а за високовъглехидратните да оставиш залата. Така биха ти се падали 2 силови и 2 кардио тренировки на седмица, в случай че имаш въртене 1-2-3. Тъкмо няма да ти се падат два дни със зала един до друг. В такъв случай наблегни на тежестта в силовите тренировки, не се бой да вдигаш тежко, 8-10 повторения.
Относно хранителния режим, в общи линии в нисковъглехидратните дни се храниш като на НВД, в средните като на РБР, във високите като ВВД. От отделните стратии за режимите ще се ориентираш към съотношенията Б/В/М във всеки ден. Вече калорийният баланс е тънък момент. Въглехидратното въртене е и до някаква степен калорийно въртене, ако искаш да поддържаш (а от предните ти постове оставам с такова впечатление). Редуваш ниски/средни/високи калории заедно с въглехидратите. Тъй като всеки организъм е различен, трябва на метода проба-грешка да прецениш с колко нагоре-надолу да движиш калориите и въглехидратите като процент от общото меню. Примерно може да тръгнеш с по 200 калории +/- от BMR ти и да коригираш в последствие. За мен лично 2 седмици са разумен период, през който мога да преценя как ми дйства даден хранителен режим, т.е. на 2 седмици може да правиш сравнение и да коригираш при нужда. Хубаво би било да сравняваш обиколки, вместо килограми.
Надявам се, че съм успяла с нещо да бъда полезна.

28.09.07
05:16

Много благодаря за отговора! Много ми е полезно. Ако видиш по-горе, ще намериш табличка
с обиколки, които меря на всеки 10 дни, а килограми не измервам - и без това си стоя твърдо
на 55 кг. Сега се сетих, че трябваше вчера да измеря обиколките, да видя как е. Искам да
си намаля обиколката на горната част на бедрата и корема - особено на корема, който след
две бременности така и не успя да се върне в старите граници, но сега, след доста кардио най-
накрая се промени в желаната посока. Преди, като легнех настрани и корема ми отиваше встрани,
като някоя торба, а сега си стои на мястото! Имам да чистя мазнини още от корема, но мисля че
това ще стане с редовните тренировки и хранителния режим - смятам да въртя калориите така:
1. /1000/ - 2./1200/ - 3./1400/  Сега, като съставя режима и ще го кача за мнения и коментари.

Талия    Ханш  Бедро  Гърди      дата
                              71 см    98 см  60 см  90 см    27.08.2007г
                              69 см    96 см  58 см  90 см    07.09.2007 г
                              68 см    95 см  56 см  89 см    17.09.2007 г
                              67см      94см    56см    90см      28.09.2007г
Това е, заедно с днешния резултат, интересното е, че вече две седмици съм без специален режим
и доста шоколад си хапнах, отгоре на всичко рядко ходих  на фитнес, а имам намаляване на
обиколките на талията и ханша, а бедрата си стоят на мястото. Обаче се научих да ям често и
по малко и избирам храните - хляб, сладко, манджи не консумирам. Освен по малко шоколад. Това е.

Мнението беше редактирано от Magnolia на 28.09.07 05:31.

28.09.07
06:13

Ето линк за сваляне на програмата Uself!Fitness
http://4storing.com/group/action/3d325d40594a2c406b4e6d70616062667d782647464e5425213864482645203e21593f2b

или
http://4storing.com/9woc9/45ffe897133c2573632bb47316015475.html
http://4storing.com/7m206/5b6882859e105d84c13866f28789a512.html

Програмата е на CD1 и  CD2
Днес ги качих там, бързо се качиха, дано и бързо да се свалят.

10.12.07
07:30

При мен се получи принудително прекъсване на тренировките, първо аз си ударих  коляното,
а после всички вкъщи започнаха да боледуват -  операция на баща ми, синът ми  си
навехна глезена, та доста тичах по болници. Тъкмо си мислех че вече мога да си започна
режима нормално и мъжът ми получи криза, която се оказа причинена от двойна дискова
херния и сега ще го оперират и него. А в същия ден, когато той се гърчеше от болки, свекърва ми
пострадала в катастрофа и сега е със гипсирано рамо..... Но, макар че не тренирах в зала,
не съм качила килограми, а даже съм свалила още от половин до един см от  обиколките. Храня се в движение, като
внимавам какво ям, така че няма особени загуби - само малко в коремните мускули, но
тях ще ги наваксам. Тъй като си смених работното време, сегаработя от вторник до неделя, а
почивам в понеделник, днес ще отида
да видя третата зала в града, която ми е най-близо дали става за моите тренировки и да си взема карта.
Сега смятам да започна тренировки по ето тази програма http://www.bb-team.org/workout/1566 като
естествено ще се наложи да променя някои неща в зависимост от това, какви уреди има в залата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1