Цялостно качване на килограми.

18.09.07
17:07

Здравейте, аз съм на 15, тежа 51 кг и съм висок 168~170 сантиметра. Проблемът ми е че съм много ама много слаб.  До колкото съм чувал и чел на слабостта ми се дължи и това че често ми причернява пред очите и ми се вие свят.
Странното е, че аз постоянно ям доста калорична храна(сладко, месо, айца и т.н.), а повече от 50 кила не мога да вдигна. Не спортувам много, така че да изразходвам всичко това което ям, не пуша, алкохол не пия(като изключим 4-5 бири на месец), не се дрогирам или нещо от сорта.  Мисля че слабоста ми се дължи на това че последните месеци израснах с 8-9 сантиметра, но ме съмнява...
Та, целта ми е до края на пролетта на 2008 година (да кажем края на април, началото на май) да вдигна поне 10 килца(а ако прибавим към тези 10 още 5, много ще се радвам). Като искам всичко това да се натрупа равномерно по цялото ми тяло. Не например да пусна едно коремче, а в останалата ми част от тялото да съм същия. Предложете ми какво и кога да ям и какво да правя, така че да стана едно нормално момче на 15 години, защото наистина съм много слаб. И всичко това да е по нормален път, тоест без никакви хапчета. Другото което е че и в краката съм много слаб, така че и там трябва да прибавя някое друго килце. Готов съм за всякакви хранителни режими.
Да се има на предвид че скоро ми правиха сложна операция и за 1 година трябва да забравя всякакви физически упражнения, камо ли фитнес или нещо от сорта, така че това отпада като вариант.
Другата седмица ще се консултирам и с личния лекар, но ще се радвам и на вашата помощ.
Единственото нещо от което имам нужда в момента, е да достигна нормално тегло, като за възраста и ръста ми и ще направя всичко възможно да постигна целта си, защото буквално съм кожа и кости.
П.П. Наистина много искам това да стане, просто си нямате на представа какви проблеми ми създава поднорменото (ако мога така да се изразя) ми  тегло.
Мерси предварително.

Темата беше редактирана от fqls на 18.09.07 17:18.

18.09.07
21:24

Във всяко ядене трябва да присъства едно от тези - яйца, мляко, риба, месо, извара.Яж поне към 4 пъти на ден, сега 1година е много време, мине ли един месец от операцията почвай полека да се раздвижваш, после мини на лицеви опори, коремни преси, напади без тежест и набирания ако можеш.Като посвикнеш след около 4 месеца на фитнес и там вече трябва много да наблягаш върху мъртвата тяга и пълен клек до долу - дори бих казал в твоя случай и по 2 пъти седмично тия упражнения.
Както казват в рекламата само с ядене не става :)

Мнението беше редактирано от Alkorin на 18.09.07 21:25.

CO

18.09.07
21:49

защо до долу клек ?!

(ако си ектоморф освен да се примириш друго не ти остава)

не бе шегувам се.. слушай тука разбиращите типове и  ще станеш

Мнението беше редактирано от Cord на 18.09.07 21:50.

Преди да чуеш разни съвети, би ли споменал нещо повече за операцията, ако не е прекалено лично? За да не позволява 1 година тренировки, явно ще да е сериозна и ще изисква вероятно определени храни да не се изключват / включват в менюто.

19.09.07
07:35

Ако си ектоморф, точно тогава не бива да се примиряваш... На 19 бях по-слаб от теб, така че няма оправдание и отказване. Наистина ще е хубаво да споделиш каква операция са ти правили и ако можеш относно физическото натоварване да се консултираш не с личния лекар, а с някой специалист ще е най-добре.
Съветът ми е да ядеш  на често, шест пъти на ден е идеален вариант. Само че едно ядене не е примерно вафла с кисело мляко или нещо такова. Всяко хранене трябва да включва белтъчини/за предпочитане месо, яйца/, сложни въглехидрати/ориз, картофи, макарони/ и зеленчуци. Яж на всеки три, максимум четири часа и се опитай да спиш повече. Тъй като нямаш възможност за физическо натоварване, избягвай всички храни, които биха отишли директно за мазнини. Сладко, пържено, мазно-забравяш. Водата е много важна и за това не  забравяй да пиеш няколко литра дневно. Опитай каквото можеш натоварване-колело, вървене, набиране, лицеви опори. Без да се презорваш, все ще има полза.

19.09.07
08:01

Значи, да обясня за операцията. Та гръдния ми кош беше вдлъбнат навътре и се получаваше нещо като дупка, която притиска сърцето и дробовете, нататък няма да обяснявам какви може да са последствията... Проблема е че за да ми изправят гръдния кош, са ми правили частично счупване на гръдната кост и 2 години ще съм с метални пластини които ще предържат коста да зарасне правилно(и най-важното да зарасне така че да не е вдлъбната). Но както казах много бързо се възстановявам, а това кога ще съм готов за упражнения зависи от мен и как се чувствам, и до Коледните празници мисля че ще съм готов за някакви леки упражнения (лицеви опори, коремни преси и т.н.), а до март месец ще съм напълно свободен. Сега единствено мога да карам колело и да вървя повече от обичайното.
Всъщност сега като прочетох епикризата, пише че не трябва да карам Физкултура до края на учебната година, за вкъщи пише “щадящ двигателен режим”. Иначе в момента мога да ям всичко каквото си поискам, тоест операцията не влиае върху храната ми. Може би влияе до толкова, че трябва да ям храна с повече калций, за по-добро срасване на костта.
А, когато съм на училище, какво да си похапвам?
И какво ще кажете за кола-та и кафе-то? Първото го пия често, второто рядко ама все пак?

Мнението беше редактирано от fqls на 19.09.07 08:25.

LO

19.09.07
08:42

Мисля че човек с твоя размер не трябва да се страхува от мазнини.Що се отнася до операцията и физическите ти възможности  най добре яж каквото успееш да намериш,естествено най добре яж изброените от колегите храни-богати на белтъчини.Когато трябва започни да спортуваш активно.Казваш че искаш нормално тяло което е супер понеже няма да ти трябва строг режим.Просто хапвай повече и спортувай когато имаш възможност :)

CO

19.09.07
08:46

лошо е да си ектоморф :(

19.09.07
15:49

А какво ще кажете за соленото?
Както и за кофеина (кафе, кола)?

22.09.07
18:53

От 3 дни мога да кажа че буквално преяждам, от храните препоръчани от вас и от статийте които прочетох в bb-team.org
Та един приятел ми каза че бирената мая ще ми помогне доста в това което се опитвам да направя. Също така ми каза че трябва да ям колкото се може, по-малко солено. Моля, кажете си мнението за тези неща и дали е редно да ги изпълнявам?

Мнението беше редактирано от fqls на 22.09.07 18:54.

KL

22.09.07
19:06

Колата вреди. Кафето също. Но от едно кафенце няма да ти стане нищо. За солта - гледай да не прекаляваш.

24.09.07
07:02

Да Klimentii е прав.Зарежи я тая кола.Избери си някакъв хранителен режим пусни го във форума да ти го коригират хората,които разбират от това ама за тренировките соред мен имай търпение да мине тая година дето са ти я казали лекарите.На 15 години си и имаш после достатъчно време да тренираш

26.09.10
09:13

аз съм на 14г. 57кг. 173 висок
аз качих по следния начин
  ям по 6 пъти на ден.
  сутрин яица пия
  ям месо повече
    и пия протеин
    тренирам 3
      спорта.
Та за 2-3 месеца качих около 6кг.
Аз съм чувал че ако през деня и през ноща ставаш да ядеш през 3часа
се качвало най-много но не съм пробвал да кача така.

26.09.10
09:49

И все пак намери тема на 3 години..

26.09.10
11:26

Я, първата ми тема във форума. :) Всъщност хубаво е да си припомни човек от къде е започнал. Благодаря ви BB-team. :)

Мнението беше редактирано от fqls на 26.09.10 11:33.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1