29.08.07
08:53
Искам да попитам как най-чисто и качествено да кача мускулна маса! Какъв трябва да е хранителния режим и какви са тънкостите при изграждане на чиста мускулна маса без омазняване?
Един от най-удачните начини е с по-малка почивка между сериите т.е.60 сек (90 сек при тежките серии). А за режима - повече белтъчини и по малко въглехидрати. Но все пак зависи какъв тип структура си. Да речем че си ектоморфен (трудно качваш) то умножи килограмите си х40. Това са нужните ти калории. 40% - от белтъчини, 50% от въглехидрати (бавни)
29.08.07
12:34
Много белтък, умерени въглехидрати, РБР, качествени тренировки, кардио дейност. И най - важното - ВРЕМЕ и ПОСТОЯНСТВО.
Ти сега за тренировки ли питаш или хранене по - точно, защото темата ти е в раздел за тренировки а май те интересува храната?
За тренировки се спрях на http://www.bb-team.org/workout/1358
Кардиото след тренировка нали? Имам и суроватъчен протеин за след трен, а колко преди тренировка трябва да се храня и да взимам протеин? Преди лягане взимам и малко соев, защото знам че се разгражда по-бавно?
П.С - Извинявам се за раздела
29.08.07
19:33
След да. Около 1 час преди тренировка храненето да е.
30.08.07
09:33
Той е най - труден да знаеш. Яко кардио.
Мисля въже да вкарам малко? Въпроса ми е колко пъти седмично и каква почивка м/у сериите защото едва ли ще издържа 30 мин нонстоп? А вакуумките как и кога да се правят? Поздрави и благодарности на Jorku за отговорите
П.С Гейнърите за ММ ли са?
Мнението беше редактирано от bambooooo на 30.08.07 11:39.
30.08.07
11:52
Гейнърите са протеин+въглехидрати. те са за хора, които не получават достатъчно протеин и въглехидрати от храната си. Да за качване на ММ са.
казано от Надъхан на 29.08.07, 08:53:
Искам да попитам как най-чисто и качествено да кача мускулна маса! Какъв трябва да е хранителния режим и какви са тънкостите при изграждане на чиста мускулна маса без омазняване?
Повече протеин, малко мазнини и въглехидрати - някъде 60%-20%-20%, тежки базови упражнения и непрестанно трябва стремеж да се увеличават повторенията или килограмите - за което помага ако си водиш дневник, правилна техника без чийтинг и да не пропускаш ядене - през около 3 часа трябва да ядеш.
30.08.07
17:34
Писали сте кардио ... добре де , ама кога това кардио ? След тренировка ли , вечер ли , или пък сутрин ? Като цяло кардиото не пречи ли на качването ?
30.08.07
18:45
Зависи от много неща дали кардиото пречи на качването-по колко се прави,какви са тренировките,как е храненето и възстановяването.По принцип в период за маса освен ако не омазняваш много лесно повече от 10мин. кардио 3 пъти седмично едва ли ще е нужно за да останеш чист в основния период.
30.08.07
20:18
Аз сега съм в период на качване и лично много ме притеснява факта да не кача мазно. Знам ,че при правилен хран. режим и тренировки не би трябва това да стане , но все пак ...
Чудя се кога да си вкарам кариото ? Мисля да е в събота ( почивен ден ) и вторини и петък след трен
21.09.07
09:52
Аз кардиото си го правя с велоергометъра всяка сутрин след ставане за по 15-20 мин. Действа доста тонизиращо. ;-)