йохимбин? Някой ползвал ли е?

DI

24.09.07
10:24

Четох някъде за растението че може да се ползва и като добавка, ама май е забранено . В комбинация с ефедрин давал резултат.

24.09.07
11:25

Аз съм ползвала екстракт.Останах доволна.Отначало се чуствах малко странно,защото около 40 мин. след приема му получавах леко потреперване и  повишено настроение.Това са някои от страничните му ефекти.Ако ще си вземаш по-добре да е HCL ,защото за разлика от от екстракта,той има по малко изразени странични ефекти.
За комбинацията му с ефедрин някъде бях чела,че води до сърдечни проблеми.

DI

24.09.07
12:31

Пия го само преди трен. ама не виждам кой знае какъв ефект .Верно потя се повече имам повече енергия но нищо повече. Колко време може да се приема. Ти изчисти ли подкожните мазнини с него.

24.09.07
13:39

1. http://www.bb-team.org/articles/900

2. Йохимбин - този екстракт, добиван от кората на африканското дърво йохимба, е един от най-старите афродизиаци, който са използвали още египтяните. От сходните му лекарства, допуснати на пазара, йохимбинът е най-изследваният и с потвърдени качества. Изследвания, проведени в Германия през 1997 г., показват, че при 71 процента от лекуваните с йохимбин се наблюдава увеличена потентност. Вероятно йохимбинът води до отпускане на съдовете и подобряване на кръвоснабдяването на таза, но и активира онази част от гръбначния стълб, която отговаря за ерекцията. Това прави йохимбинът особено подходящ за пациенти с психологически обусловена и предизвикана от стрес импотентност. За съжаление препаратът има редица странични ефекти - 20 до 40 процента от приемащите го съобщават за сърцебиене, треперене на крайниците, раздразнителност, нарушения в съня, повишаване на кръвното налягане, панически пристъпи. По тази причина медикаменти, съдържащи по-високи концентрации йохимбин, се продават задължително с рецепта.

3. http://www.impotentov.net/pharm-therapy/yochimbin.html
4. - ЙОХИМБИН - използва се като афродиазик и халюциноген. При предозиране се стига до хипертония, обща слабост и парализи. (http://big.bg/modules/news02/article.php?storyid=15742)

5. Йохимбин - този екстракт, добиван от кората на африканското дърво йохимба, е един от най-старите афродизиаци, който са използвали още египтяните. От сходните му лекарства, допуснати на пазара, йохимбинът е най-изследваният и с потвърдени качества. Изследвания, проведени в Германия през 1997 г., показват, че при 71 процента от лекуваните с йохимбин се наблюдава увеличена потентност. Вероятно йохимбинът води до отпускане на съдовете и подобряване на кръвоснабдяването на таза, но и активира онази част от гръбначния стълб, която отговаря за ерекцията. Това прави йохимбинът особено подходящ за пациенти с психологически обусловена и предизвикана от стрес импотентност. За съжаление препаратът има редица странични ефекти - 20 до 40 процента от приемащите го съобщават за сърцебиене, треперене на крайниците, раздразнителност, нарушения в съня, повишаване на кръвното налягане, панически пристъпи. По тази причина медикаменти, съдържащи по-високи концентрации йохимбин, се продават задължително с рецепта. (http://www.climacterium.com/bama/bul/book/book501.htm)

Надявам се тази, макар и не толкова достатъчна информация да ти даде някои отговори.
Ще си позволя да направя кратък извод - не си губи времето с подобни експерименти. Нито Йохимбина, нито който и да е препарат няма да ти даде добре балансирана и красива фигура, ако сам не се заемеш със сериозни тренировки, правилно хранене и т.н. Работи над себе си. Препаратите дават само временни действия и резултати. Физиката е нетрайна и колкото и увереност да ти даде една напомпена с тях фигура, поне 4-тиро пъти по-голяма ще е депресията, която ще последва докато наблюдаваш спадането на напомпената мускулна маса.
Сам преценяваш.
Успех!

ПП: Дано съм ти бил полезен!

DI

25.09.07
06:39

Съжалявам много, грешиш !
Висока съм 164см тежа 55кг това което искам да постигна с препарата е изчистване от подкожните мазнини на определени места в интернет има много повече информация и статии които съм изчела внимателно, говорим за точкова редукция. Съжалявам, че у теб е останало впечатление, че съм няква дропла разплута за възрастата си съм с почти перфектно тяло като имаме предвид ,че имам син на 14г. Тренирам всеки ден минимум по 1час и 30мин. и все не успявам да постигна това което искам т.е. областта на ханша и корема. Все ми се вижда че има още за изчистване. Храненето ми е под абсолютен контрол- ям само пил. бяло месо, риби, салати, и плодове - гейпфурти и това е така минимум от 2 години.

TB

25.09.07
08:05

Подкожни мазнини на определени места се махат само с липосукция :)
Отслабва се цялостно, не може само около пъпа например...

DI

25.09.07
08:38

Грешиш чувал/а  ли си за точкова редукция

TB

25.09.07
09:02

Съжалявам много, грешиш !

Грешиш чувал/а ли си за точкова редукция

dimi, да не се готвиш за водеща на ТВ шоу?
Стига с това “грешиш”.
Сигурен съм, че има методи за отслабване на определени места, които дори ти не си чувала.
Въпроса беше друг...

Мнението беше редактирано от tbby на 25.09.07 09:03.

DI

25.09.07
09:24

Така,
кагато забременях бях 48 кг. след 9 месеца бях 95кг., за 3 месеца влязох в старите си дрехи . Единственият хап да сваляш килокрами е 100 гр. инат и 3 кила пот на ден. Да въпроса е друг ......а именно. Имам доста опит според мен в това как се свалят кг. Съзнавам че мойто вече е мания...но какво да се прави кризата на 30-те . :smirk: Всичко е срого индивидуално не би могло да се даде рецепта . Относно липосукцията - Възстановяването трае около 2 месеца /нещо такова бях чела/ е за два месеца няма ли да смъкнеш поне 10кг.

25.09.07
11:08

казано от dimi1245 на 25.09.07, 08:38:

Да аз съм чувал, тази теория беше отхвърлена преди десетилетия когата хората блъскаха по 1000 коремни преси без ефект, сваля се цялостно.

25.09.07
15:39

казано от Alkorin на 25.09.07, 11:08:

казано от dimi1245 на 25.09.07, 08:38:

Да аз съм чувал, тази теория беше отхвърлена преди десетилетия когата хората блъскаха по 1000 коремни преси без ефект, сваля се цялостно.

х2

DI

26.09.07
06:47

Идеята на точковата редукция е не да се правят 1000 коремни преси на веднъж, а да се правят малки серии но по често. Не сте чели внимателно материалите или не сте попаднали на първоизточника. Да наистина много хора отхвърлят тази теория, аз лично не съм я изпробвала но съм в процес на изпробване ще видим какво ще стане, а и нещо друго, не е само трен. или упр. има и др. фактори които отключват определени поцеси в тялото.

TB

26.09.07
07:13

dimi, грешиш! :)

Далече от истината си с тези 1000 (или дори 100)  коремни преси, било то на малки или големи порции.
Не бъди толкова твърдоглава, все пак тук е място, на което се учим взаимно и споделяме знания.

26.09.07
07:47

Yohimbe-то помага много, но при ниски подкожни мазнини (при мъже 10-12%, жени 17-19%) за достигане до още по-ниски стойности. Ако телесните ти амзнини са по-високи наблегни на прецизен калориен дефицит, нисковългехидратен план и достатъчно интензивни силови тренировки (малко повторения, големи килограми - за да си запазваш максимална част от мускулната тъкан докато губиш мазнини). Някаква аеробна дейност също би била добре.

Коремните преси НЕ горят мазнини и НЕ помагат за изчистването ан коремната област. Евентуално могат да помогнат за развитието на коремните мускули ПОД мазнините, но са един от малко ефективните начини да постигнеш това. Освен това товарят гръбнака, един ден ще съжаляваш, че си правила толкова коремни преси. Да не говорим, че коремните мускули толкова лесно се адаптират, че тези коремни преси при теб отдавна нямат никакъв ефект.

Общо взето освен набиранията с тежест, клековете и мъртвата тяга, нищо не действа за корема освен първите 6-8 седмици от както сте почнали да тренирате. И преди пак да сте ме “изяли”, нека някой да пробва да направи 3 серии по 10 набирания с някаква тежест между краката и на следващата сутрин да ми говори, че не действат за корем.

TB

26.09.07
08:54

Veseliq, грешиш! ;)
Шегувам се :)
Изглежда с теб споделяме една философия относно трениране на корема.
Мога да добавя упражнения като renegade rows, zercher squats, саксонови наклони и т.н.
Самия Уотърбъри казва, че ако тренировката ти е с правилно подбрани упражнения, почти няма смисъл да тренираш корема.

Мнението беше редактирано от tbby на 26.09.07 08:54.

26.09.07
09:20

Щом четеш неща писани от Уотърбъри, значи със сигурност си на по-прав път от 97% от хората тук ;) Ако повече хора наблягаха на компонентните упражнения със свобни тежести и тяло (такива при които поне 2 стави са намесени, без да броим лежанката - клекове, набирания, мъртва тяга, военна преса, напъди, списъкът продължава) щеше да има много по-малко въпроси за добавки за горене на мазнини, защото добавките могат само да помогнат, ако всичко друго е на лице, а не да свършат всичката работа вместо вас...

26.09.07
15:27

Напълно съм съгласен с последните няколко поста... и за коремните преси и за другите упражнения за корем. Аз не правя коремни преси от доста време насам а коремната ми мускулатура е добре оформена и това е благодарение на тяга набиране и т.н...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1