Случвало ли ви се е ...

19.09.07
15:58

Здравейте, днес ми се случи нещо странно и не мога да си обясня от какво е. Направих хубава тренировка, умерена като натоварване и същевременно качествена. Правих кардио - 30 мин. велоергометър и 20 мин бързо ходене на пътека.  В нормата на пулсовата честота 60-85% от макс. пулс. Върнах се на работа. След около 30 мин нещо взе да ме пробожда в сърцето. А то по принцип е здраво. Последно през март ходих на кардиолог, дори ми казаха че си личало “спортното сърце” заради по-бавния пулс и леката големина. Пила съм сутринта едно кафе, Л-карнитин преди тренировка и билкови чайове. Нищо стресиращо. Вече и не пуша - от месец. Не пия. Ама че работа.... За сведение - на 33 години съм. Ръст - 172 и 65 кг уви малко повоче от нужното.
Благодаря за вниманието.

Темата беше редактирана от kozunak на 19.09.07 16:00.

TB

19.09.07
19:06

Имам спомен, че сърцето не боли и не пробожда. Болката идва около него. Причини - много!
Спане на криво, настинка... you name it. Обикновено е моментно и отиминава. Нищо страшно според мен.

п.с.
Didcoto питай, той следва медицина.

Мнението беше редактирано от tbby на 19.09.07 19:08.

19.09.07
19:16

да, когато боли отпред то най- вероятно е някакъв мускул който се намира около/ до сърцето. Чувала съм, че сърцето боли отзад, от към гърба.

19.09.07
19:52

Благодаря Ви за отговорите. Да точно като пробождане беше - слава богу отмина, даже ще кажа с точност след около 2 часа от пускането на съобщението. От само себе си. Т.нар. пробождане го чувствах като нещо средно между убождане и стискане в желязна ръкавица, която ту се свива - ту отпуска.  Сега нещо като ехо далечно или сянка от болката е останала. Преди като пушех много и ми се насъбираше стрес и нервно напрежение \че и бая кафенца\много често ми се случваше.  Но никога на фитнес. Сега пък си мисля, че явно организмът реагира - бомбандиран е с витамини и Цитросепт, карнитин \който е кардио протектор също така\, не пуша,и  не пия, с чувство за хумор гледам на щърбавите неща в работата, на НВД съм, и въобще - отдавна не съм се чувствала толкова добре. Пълна съм с енергия, едва пия само ЕДНО  кафе сутрин, нямам онази умора, която нон стоп ме правеше на парцал. Дори около мен забелязват хората, че изглеждам свежо.  Обръщам се назад в съзнанието си като чувам това и се чудя как съм могла толкова глупово и унищожително да живея.  Обаче отдавна не си нося валидол в чантата...

19.09.07
19:55

казано от tbby на 19.09.07, 19:06:

Имам спомен, че сърцето не боли и не пробожда. Болката идва около него. Причини - много!
Спане на криво, настинка... you name it. Обикновено е моментно и отиминава. Нищо страшно според мен.

п.с.
Didcoto питай, той следва медицина.

Мотото с сърцето в буркан с формалин е особено привлекателно, особено към темата ;-)  :-)  :-)  :-)

TB

19.09.07
20:27

Ако искаш ми вярвай, но докато ти отговарях и аз мислех за буркана :-D

20.09.07
07:12

:lol: Хахаха, естествено! Вярвам! То направо ти се набива на очи  :gulp:
Междудругото - в точчно в 4.00 се събудих с ужасно сърцебиене и неопределена нервност. Въртях се, въртях се... мислих пак - от къде е това сега. Изсулих се от топлото легълце, сипах си чаша вода и се сетих че може да се опитам да спра това състояние и да заспя ако пия от едни билкщови хапове за сърце и кръвно, които купих профилактично на мъжа ми. Тези на доктор Тошков с глог и валерян “Хипертин”. Взеха, че подействаха. След около 45 мин, след опит да чета нещо посреднощ се унесох и нямах това усещане. Днес реших да не пия никакви добавки. Нищо. Ще видим как е. :sick:

20.09.07
07:33

Какъв Л-карнитин пиеш? На мен ни се струва, че е от него!

20.09.07
07:47

Течен, на Universal Nutrition, 1 супена лъжища сутрин на гладно в нетренировъчен ден, или една супена 30 -45 мин преди тренировка. Което в повечето случаи пак е сутрин, защото предпочитам да тренирам преди работа - тосет около 8.30 - 9.00 да съм в залата. Работя в редакция, така че мога да си  го позволя това. Пише по две супени лъжици на карнитина - тоест и една вечер, ама реших че ще ми дойде много. Пия го от една седмица, досега нямах оплаквания. Нито денем, нито нощем. Пия много вода и билкови чайове. Не изпитвам нужда от любимото си кафе, което ме радва.  Чувствам се през деня заредена с енергия, но не прекалено. Дейно ми е - защото имаше един период от време преди година, в който наистина ме гонеше хроническата умора.  Вчера специално отидох в 16.00 ч в залата, защото затварях брой. И  пих карнитина в 15.20-

20.09.07
07:58

Попитах защото аз имах проблеми с нервите, сърцето  и какво ли още не, благодарение на друг Л-карнитин. Не знам дали наистина е от него, но започни за изключваш едно по едно нещата, които мислиш, че го провокират. Като начало наистина спри добавката и виж след няколко дни как ще се почувстваш.

Мнението беше редактирано от Winnie на 20.09.07 07:58.

20.09.07
11:14

Благодаря за съвета! Точно така и аз мисля да направя. Може и да е проблем на нервната система. И после ще докладвам. А какво се случило с твоя Л-карнитин?

21.09.07
20:24

Малко ме съмнява да е Л-карнитина на Universal ,и аз отвреме на време имам сърцебиене и нереност,но  в момента дори не пия Л-карнитин,когато го пиех дори се чувствах по добре :) !!! Мери си кръвното налягане!!!

24.09.07
17:48

Кръвнот е добре 120 на 80. Като по принцип може да падне и ниско. Затова ми е много трудно да правя кардио а гладно. Абе май и аз не мисля, че е от Л-карнитина. Тестът на изключването и включването нещо не даде сигнал да е от него. Благодаря обаче на всички, които писаха. Ако и ма проблем - пак ще кажа.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1