26.09.07
19:27
Чувам,че някои пият по 11 литра водя,или по по-малко,но ако се бие много вода могат да се повредят бъбреците.Та какво е количеството,което вие приемата и по колко мислите,че може да се приеме.Маркус Рул пие по 11 литра и на мен ми е интересно как не му се преебават бъбреците.Надали му присаждат нови на няколко години.Чувал съм и за нормално трениращи хора също да пият по 11 литра.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 15:38.
11 литра са много, пий по 5-6 те са в нормалните граници, а хора като Маркус няма смисъл да ги сравняваш с нас обикновените.
Не,но да аз нарочно казах,че има такива от фитнеса дето са го правили този номер без да са некви машини.
ами свиква се.Едно билдерче от мойта зала пие по 15л. и няма проблеми(това е при нвд).
Сега нали се говори много за Флекс Уилър- той в предсъстезателен период пиел по 20литра.Толкова водата му служела да “отмива” отпадъчните продукти на обмяната на веществата, което се получава при прекалено голямо количество протеин.
Мнението беше редактирано от BOR на 27.09.07 06:13.
11 литра на ден не са ли много?
аз лично пия по 3-4 мах.
доколкото знам 6 литра са горната граница на безопасност, от там нагоре вече натоварването на бъбреците расте значително.
все пак личното тегло и периода за който се поема водата също би трябвало да оказват влияние (дори при 10л. има случай на водно натравяне /забравих му високопарното наименование на латински как беше/).
27.09.07
08:52
Само състезателите пият по толкова и то си има причина. Пият известно време преди състезание по 10+ литра и 3-4 дена преди състезанието пият по 1-2 литра на ден. Така тялото се опитва да усвои 10+ литра ама то като ги няма усвоява цялата вода в организма и така вече всеки мускул се вижда :)
Обезводняването е много важно при състезателния бодибилдинг и не се състои само от това, но да поясня защо някои се наливат толкова. Ако не е за това значи и те не знаят защо.
27.09.07
09:31
казано от freezer на 26.09.07, 19:27:
Чувам,че някои пият по 11 литра водя,или по по-малко,но ако се бие много вода могат да се повредят бъбреците.Та какво е количеството,което вие приемата и по колко мислите,че може да се приеме.Маркус Рул пие по 11 литра и на мен ми е интересно как не му се преебават бъбреците.Надали му присаждат нови на няколко години.Чувал съм и за нормално трениращи хора също да пият по 11 литра.
Това е много вода. На тебе повече от 2-3 л. вода не ти трябва.