27.09.07
11:59
Здравейте искам да попитам тези пилешки пържоли дет ги продават готови в пакет добри ли са за консумация или са боклуци.
И също така искам да попитам за протеина за да не отварям нова тема в другия раздел.Купих си суроватачен протеин но ми казаха да пия най много по една лъжичка на ден защото сам още малък.
Кога да го пия преди тренировка или след нея и колко време преди тренировката или колко време след нея.
Ако имаш в превдид готовите пилешките пържоли, които са вакумирани и се продават в супара по-добре не си ги вземай. По-добрия вариант е ако има наплизо Kaufland, Billa или завидение за бързо хранене си вземи от там. Там ги правят намомента а не са някакви отпреди 10 дена например.
27.09.07
12:39
^ ^ О да, сигурно. Много си наивен явно. Докато не работиш на подобно място си нямаш никаква идея за какво става на въпрос. Аз лично съм работил на няколко места при които се работи с хранителни продукти и трябва да Ви кажа, че в 2/3 от случаите - ядете боклуци. Буквално! :smirk:
Всички пилешки пържоли, свински и т.н., тоест всичкото месо което го виждате пакетирано по магазините, ама всичкото - в него има допълнително добавени консерванти и т.н., дори и да не пише на опаковката - има ги! :roll: Как иначе сроковете им на годност са по сумати месеци? Дори и да идете при кварталния месар не е никаква гаранция, че ще взимате ‘чисто’ месо. Как мислите пиленцата на кокошките стават за 1 месец по 7-8кг.? Разбира се по-добрият вариант е да се яде чисто месо - пилешко филе, бон филе и т.н. отколкото да се взимат разни колбаси, кремвириши, луканки и т.н., но не го мислете кое е ‘боклук’ и кое не - просто взимайте както казах чисто месо, винаги гледайте сроковете на годност, гответе ( яжте ) го по възможност в най-кратък срок и разбира се на добра температура и т.н., просто никога не знаете кога може да стане ‘фал’ по невнимание! :sick:
На колко години си? Протеина на прах няма да ти навреди по никакъв начин, но не взимай повече от 2 дози на ден, иначе гледай опаковката - на нея пише по колко да се пие. :)
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 27.09.07 13:10.
Crazy,
според мен под “правят на момента” имаше предвид тези които се пекат там и ги продават като готови храни на грамаж. Въпреки, че за Xалите гарантирам, че ги претоплят с дни >:(
Vlade, точно това имах в предвид. А това за претоплянето не знам. Аз ако случайно не съм си опекъл си вземам от Kaufland а там по обят има огромна опашка от хора и се съмнявам че има пържоли от дредния ден. Естествено гаранции никой неможе да ти даде но какво ни остава..... да отидем всички на село и да си гледами сами пилета и крави ли.
27.09.07
13:07
За fast food-a да не говорим по-добре, че ако почна.. има да сипя огън и жупел цял ден, ще подпаля клавиатурата, :lol: просто никога не ги яжте, точка. ;-)
27.09.07
18:53
А консервите с риба добри ли са за консумация за да си ги добавя в режима.
А за протеините на 14 години сам и един приятел ми каза да не вземам повече от 1 лъжичка на ден
28.09.07
08:25
казано от Buffon_1 на 27.09.07, 18:53:
А консервите с риба добри ли са за консумация за да си ги добавя в режима.
А за протеините на 14 години сам и един приятел ми каза да не вземам повече от 1 лъжичка на ден
Зарежи ги тея пръжоли вакумираните в пакетите , гадни са .
Консерва риба тон в собствен сос , спокойно можеш да си хапваш.
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 28.09.07 08:25.
28.09.07
08:32
Аз сьм ял около 10-тина пьти такива пьржоли
Не са добри на вкус но когато нямям време да си права филето си зимам