Как се оправя прецакан метаболизъм?

27.09.07
05:53

Да кажем, че съм направил глупост  8-/  и съм накарал тялото да привикне на нисък калориен прием и 6-7 кардио тренировки седмично... има ли начин да привикне към нормален калориен прием (този от изчисленията по таблиците) без да се качват толкова мазнини?

П.С Целта е от там пак да се тръгне надолу, но не така драстично и евентуално да не се получава сегашния застой

Аз лично за пръв път чувам да се привиква към малки карорий.и аз съм пробвал с до 1200ккал примерно но сега си свалям и на 2500 без проблем.Храни се пак на 3 часа,прави си кардиото,храна знаеш каква трябва да е само че прави така:всяка седмица увеличавай въглехидратите с около 20-30 на ден и след време ще разбереш как са нещата.Ако напълнееш когато стигнеш към 300-350 ще ги смъкнеш на 250.Но аз мисля ,че няма да имаш проблен.Една стандартна диета за качване на чиста маса е с подобни стоиности-200-250гр белтъчини,300-350гр въглехидрати,60-80гр мазнини.Но всичко зависи и от самия човек.Тези стоиности са само стартова позиция.Корекцийте се правят според това как реагира организма ти.

27.09.07
07:26

09.00: 4таб Super Amino4800 100гр овес + 7 белтъка + Multi-Pro 32X (п/в/м : 40/60/10)
11.00: тренировка (гръб + бицепс + задно рамо)
12.00: 4гр BCAA + 5гр L-Glutamine + 45гр Whey + 50гр глюкоза (п/в/м : 30/50/0)
13.30: 40гр кафяв ориз + 7 белтъка + салата (п/в/м : 30/35/0)
16.30: 4 белтъка + 2 жълтък + 150гр извара + Tribulus (п/в/м : 40/2/10)
19.30: 4 белтъка + 1 жълтък + 150гр извара (п/в/м : 40/2/5)
22.30: 4 белтъка + 1 жълтък + 150гр извара (п/в/м : 40/2/5)
преди сън: 5гр L-Glutamine

това е в тренировъчен ден (3 пъти седмично) хранителния ми режим а в другите 4 правя кардио и въглехидратите са само от овесените ядки. Опитвам се да вътря въглехидратите като в един от трен. дните дори удвоявам ориза (ВВ ден). не сам правил изключения от този режим 3 месеца но напоследък почнах да качвам на талията... преставям си ако увелича въглехидратите още. Иначе преди това бях 6 месеца на НВД и реших да опитам качване на ММ по-чисто но вече не спори :(

Мнението беше редактирано от Warrior Within на 27.09.07 14:09.

27.09.07
07:42

Две неща трябват:
1. време
2. правилна диета

27.09.07
09:38

казано от emzo на 27.09.07, 07:42:

Две неща трябват:
1. време
2. правилна диета

явно само точка 2 зависи от мен :)
много ще съм ти благодарен ако ми подскажеш какво точно имаш предвид. Ако допускам грешки е от невежесто не от липса на желание, така че бих пробвал всичко. от 9 месеца се храня през 2.5-3 часа като нито веднъж не съм пропускал хранене (нито на работа нито из път даже и на държавния изпит :)  ) като изключим последните 2-3 месеца, в които след трен взимам глюкоза,  от година съм спрял простите въглехидрати. на къде сега? :)

27.09.07
10:08

Предлагам ти няколко  работи:
1. прави  кардиото  сутрин рано на  гладно
2.яж често
3.избягваи  храни с  висок  глигогенен  индекс
4. ако сваляш наблягаи на  зеленчуците

27.09.07
12:05

Като гледам и обядът ти е слаб, а той ти е точно следтренировъчно хранене. Вкарай една пилешка пържолка поне, теб белтъка ти е основно от яйца и добавки. Вместо “19.30: 4 белтъка + 1 жълтък + 150гр извара”, хапни 1 скумрийка със салатка, а изварата и белтъците в 22.30. Доста яйца унищожаваш....на ден  ;-)

27.09.07
13:24

Има един основен проблем при високобелтъчната нисковъглехидратна диета. Ако белтъчините, които приемаш са повече от мазнините когато си на калориен дефицит - тялото ти привиква. Привиква да използва за енергия това, което го има най-много. В случая белтъчините. Но когато свикне да използва белтъчини за енергия и не му достигат калории - започва да гори твоите белтъчини (разбирай мускули).  Тъй като обръщането на белтъците в глюкоза и от там в енергия (глюкеогенезис) е доста неефективен процес и общо взето може картинката да стане доста неприятна.

Започни да приемаш повече глюкоза след тренировка, тогава няма начин да я качиш като мазнини. Направи си закуската маалко по-голяма. Увеличи си малко въглехидратното следтренировъчно хранене и сложи повече мазнини към следващите хранения - растителни. Орехи, бадеми или нерафинирано олио, зехтин (недей с фъстъци или фъстъчено масло, имат фитоестрогени).

27.09.07
14:05

лятото бачках месец и половина и от опасения, че ще ми трябват повече калории дигнах точно овесените ядки с 20 грама , глюкозата и ориза с по 10-тина, добавях и по 1-2 лъжици зехтин при последните хранения. Точно в този период започнах да се омазнявам като нищо друго не бях сменил. Идеята на темата ми е дали ще мога да увелича калориите (да си оправя метаболизма) без да трупам още мазнини

п.с кардиото си го правя сутрин на гладно (само на БЦАА и карнитин)

28.09.07
07:04

Минал съм през мястото където си, направи отново точно това. Неизбежно е да качиш 2-3% телесни мазнини, особено ако си изгубил доста повече. Дълго време си държал тялото си на дефицит и в момента то не знае до кога ще продължи така, за това ще се опита да складира нещо за всеки случай ако пак решиш да си смъкнеш калориите. Но после всичко ще си дойде на мястото. Вдигни си отново овесените ядки ориза и глюкозата по малко, добави още 200-250kcal от полезни мазнини вечер (включи студеноводна риба като скумрия или херинга в диетата си), може да си купиш и лен и орехи.

Имай предвид, че започнеш ли да ядеш малко повече ще качиш и малко вода, малко гликоген, не гледай кантара, не той е важен!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1