29.09.07
06:23
Скоро гледах едно филмче в нета и се спомена,че момчето ядял бавни въглехидрати през деня,а бързи само след тренировка.Стана ми интересно,защо не яде бързи въгл. и през деня.Аз например често правя едно междинно ядене 2 банана с 1 кисело мляко.А бананите са от бързите.Нали еднито се усвояват по-бавно,а другите по-бързо каква е разликата?Защо се избягват бързите през деня?
бавните въглехидрати изгарят по-бавно. Тези въгл. осигуряват по-продължителна енергия през деня.Бързите предизвикват връх в нивата на инсулина. Те се усвояват по-бързо, което може да предизвика срив в енергията по-късно през деня. Има два момента когато трябва да се храниш с бързи въглешидрати - за закуска и след тренировка.
29.09.07
08:09
Значи разликата е в това,че може да предизвикат срив в енергията на организма разбирам.Това не е на добре;о.Но като си някъде навън е много удобно като ядене 2 банана и 1 мляко.Нещо не ми се яде в 9:30 да кажем ориза с пилето то ми е за обяд.Между другото имаш много свеж ник “podlecii”,ако правилно го чета хаха ;0.
казано от podlecii на 29.09.07, 07:35:
бавните въглехидрати изгарят по-бавно. Тези въгл. осигуряват по-продължителна енергия през деня.Бързите предизвикват връх в нивата на инсулина. Те се усвояват по-бързо, което може да предизвика срив в енергията по-късно през деня. Има два момента когато трябва да се храниш с бързи въглешидрати - за закуска и след тренировка.
Само да допълня, че от бързите въглехидрати се образуват подкожни мазнини.