25.09.07
19:25
Здравейте. След 3 месеца правя 18. Висок съм 174см. Баща ми е 182, а майка ми 163. Знам, че зависи от гена и т.н., но искам да попитам, има ли някакви упражниния или добавки, които могат да стимулират малко нещата? Да го докарам до 180. Моля, отнесете се сериозно към въпроса ми и не спамете излишно.
Темата беше редактирана от murtinci на 25.09.07 19:26.
Плуване и яко хапване. Когато се храниш добре на младини дръпваш и на ръст, освен ако самия ген не те ограничава.
29.09.07
16:46
Да ти кажа на 18 почти не ти остава много да растеж. Други ще ти кажат “спокойно,човек расте до 25” , но ако от 18 до 25 растеш с 1мм на година ще си късметлия. Както ти сам каза генът е определящ, а ако е имало някакъв начин сам да си помогнеш то трябваше да постнеш същата тема 3-4 години по-рано и съвета ми нямаше да бъде по-различен от едно най-обикновено “спортувай и яж повече”.От лични наблюдения (от всичките ми връстници) съм забелязъл, че се израства адски много от 13 до 14 или от 15 до 16. Но говоря за по 7-8см за 1 година, което направо си е ненормално много :) Мисълта ми е,че “ти е минало времето”.Аз самия съм на 19 и да ти кажа от 16 до сега не съм пораснал с повече от 1см,но на 16 182 ми се струваше идеално за годините ми,а сега далеч не съм доволен от ръста си..
30.09.07
05:45
ами аз съм на 14 и след 3 месеца ставам на 15 висок съм 173 см но от доста месеци насам не съм мръднал нито сантиметър ще ми дадете ли съвет как мога да стимулирам растежа примерно 1 път плуване в седмицата ще помогне ли а до гена баша ми е доста висок 183 маиками 160 ако има нешо общо
13.10.07
11:01
Ръста се увеличава както казаха по-рано с тренировки и храна.Баща ми е по нисък оит мен с около 5 см, а майка ми с около 20 см, като се има в предвид че съм на скоро навършени 17 години.Много хора ме уверяваха че клековете с щанга ще ме набият и ще си остана нисък, но според мен точно благодарение на фитнеса пораснах толкова, защото забързва метаболизма и като цяло се развиваш много по добре от неспортуващите.А и нищо че си на 18 - още има време.
Успех
Да се изкажа и аз по въпроса. Висок съм около 176 см и също искам да стигна до 180, но ми се вижда доста непосилно като се има предвит че съм на 17 и за 1 година според л.л. съм пораснал с точно 1 см. До 19-20 ако раста с това темпо.... но неми се вярва. (по време на тази година тренирах волейбол)
13.10.07
16:53
Аз да ви кажа,че ако искате да се занимате в боди билдинг така ви е по - яко,защото ниските трупат по - бързо маса,доста по - лесно им е да си напълнят тялото и да го напомпат,аз като съм 190 не ме питайте как се тренира,даже как успях да извадя гърба,корема и ръката,да ги направя релефни идея си нямам,то вярвно,че като си по - хилав релеф се прави супер лесно,ама....
защо всички сте се вманиачили с това да ставате високи ? аз мисля че 175 примерно е доста добър ръст, аз лично съм 183 но ми се искаше да съм 4-5 см по-нисък :)
18.10.07
00:42
Абе хубаво е да си висок. Е не е нужно всички да са по 2 метра, но мисля, че 1.80 е доста добре за мъж.
Мнението беше редактирано от murtinci на 18.10.07 00:42.
18.10.07
08:10
Аз съм някъде 178 см на 18 години по-висок съм от баща ми с 2-3 см и мисля че и вече няма да раста .Ама по-добре толкова и да съм си оформен отколкото дългокрак и слаб .Е има и високи които са яки ама някак си имам чувството че все едно са сглабани от два различни конструктора някак си не им съответсват краката с тялото .Лично мнение ;)